perjantaina, huhtikuuta 29, 2011

Minareetteja Helsinkiin

Hyvin on alkanut tämä uuden parlamentin kausi, ennen varsinaista aloitusta yksi on saanut jo Soinilta huomautuksen rasistisesta kielenkäytöstä ja toinen kutsuu mielenosoitusta mellakaksi. kyllä pistää miettimään, mitä vielä on edessä. Kohua herättänyt Teuvo "muslimit täällä hilluu" Hakkarainen perusti vaalikampanjansa EU- ja maahanmuuttovastaisuudelle, ja samanaikaisesti nosti yritykselleen yli 400 000 euroa EU-tukia. Kyllähän me voidaan nostaa tukia, mutta ei muut. Tämähän on selkeästi samaa linjaa sen kanssa, että kyllähän me saadaan lähteä paremman elintason perässä muualle mutta ei kyllä muut. Ainakaan "neekeriukot", Hakkaraisen sanoin. Siitä jopa Soini hermostui. Tyyppi mainitsee, että on käynyt 4 vuotta kansakoulua ja sitten luulee tietävänsä mihin meidän kehitysyhteistyörahat menee (poppaukkojen taskuihin). Sillä tietotaidolla meillä väännetään seuraavat neljä vuotta lakeja. Mahtaa tulla hyvää jälkeä.

Eilen telkkarissa toinen ps-edustaja kunnostautui kutsumalla vajaan 1000 hengen mielenosoitusta mellakaksi. Siihen vasemmistoliiton uusi kansanedustaja Anna Kontula hyvin vastasikin, että Ranskassa tapahtumaa olisi kutsuttu rauhalliseksi iltakävelyksi.

En kyllä muista, että kukaan olisi kutsunut ns pakkoruotsia vastustavaa mielenosoitusta mellakaksi, vaikka siellä päädyttiin ihan käsirysyyn asti. Mutta se sopiikin paremmin ko edustajien arvomaailmaan, eihän se silloin mellakka ole...

Kuinkakohan monta puhuttelua Timolla on vielä edessä tämän vaalikauden aikana? Lainaan suoraan erästäjä kommentoijaa:

No niin, ensimmäistä päivää istutaan, ja tirehtööri Soinin hulvaton sirkus on jo aloittanut jytkyt kommelluksensa koko kansan iloksi. Mahdollisesti jopa neljä vuotta "hupia" tiedossa. Varatkaa reilusti paukkumaissia ja virvokkeita, perheen pienimmille hattaraa, tällaista showta ei olekaan ennen nähty!


Eilen olin illalla ystävien kanssa syömässä Helsingissä (oli ihanaa!) ja siinä keskustassa kävellessäni katsoin ohikulkevaa massaa. Kyllä oli niin homogeenista porukkaa, muita kuin valkoisia naamoja ei juuri sitä 3% enempää näkynyt. Verrattuna Tukholmaan tai Kööpenhaminaan, ei voi kyllä kansainvälisyydestä puhua samana päivänä.

Siihen nähden huoli minareeteista Helsingissä tuntuu lievästi sanottuna hiukan ennenaikaiselta...

5 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Olin lasten kanssa Suomen reissulla juuri tuossa vaalien alla ja täytyy sanoa, että kyllä ahdisti.
Oli jotenkin niin masentava katsella niitä "vihreys käy kukkarollesi"-vaalimainoksia jne. ja se koko "olet joko meidän kanssa tai meitä vastaan"-tunnelma joka vallitsi koko kaupungissa. todella kireä ilmapiiri. hyi hyi, ei tullut yhtään samalla lailla omaa vanhaa kotikaupunkia ikävä, kuin yleensä.
muuten oli kyllä varsin onnnistunut reissu :)

hiljaisesti kyllä toivoin, että monien suomalaisten uhkaus muuttaa Ruotsiin olis toteutunutkin, kaverit ois kivoja :D

ipo kirjoitti...

Aika sietämätöntä on kyllä meno ollut ennen vaaleja ja niiden jälkeen. :(

Itse olen aina kokenut olevani ulkopuolinen täällä, mutta nyt ja lähitulevaisuudessa tämä fiilis luullakseni sen kun pahenee.

Masentavaa. Mitähän vois tehdä?

Tiedän, että lähipiiristäni ei yhtäkään rasistia löydy, mutta silti on jotenkin heikko olo. Vaikka perussuomalaisesti ajattelevia ei (heidän luuloistaan huolimatta) ole enemmistö, niin yleistä tunnelmaa ja keskustelua onnistuvat dominoimaan hyvinkin ahdistavalla tavalla.

emmi kirjoitti...

Moikka moi!

Piiitttkästä aikaa kommentoin, vaikka aina käyn lukemassa. Täytyy taas ryhdistäytyä.

Itse mietin aina samaa Helsingin katukuvasta, kun olen kotona Helsingissä. Tukholmassa se on juuri ihanaa, että on niin erilaisia ihmisiä ja se kirjo. Itse olen myös saanut nauttia työkavereista mm. irakilaisista ja iranilaisista ja heidän kertomuksistaan ja omista tuntemuksistaan. Minun mielestä elämästäni on sen myötä tullut paljon mielenkiintoisempaa ja myönnän, että myös oma ajatusmaailmani on entistä avoimempi. Ja jotenkin sitä samaa toivoisia kaikille.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, joo munkin mielestä olisi kivaa jos kavereita muuttaisi Ruotsiin :) mutta toisaalta kai täällä täytyy edes jonkun yrittää ylläpitää suvaitsevaista Suomea!

Ipo, musta tosi positiivista on ollut tämä viimeaikainen tunku puolueisiin, mm vihreisiin ja vasemmistoliittoon, eli toivoa on ja ehkä se voisi olla sullekin konsti kohti vähempää ahdistusta... Olen todella samaa mieltä, että keskustelusta on tullut ihan kummallista ja vihepuheesta ihan häkellyttävän hyväksyttyä. Jos sitten yrität argumentoida vastaan, saat hirveää vihapuhetta niskaan. Moni ei edes uskalla avata suutaan tällaisessa ilmapiirissä. Enkä ole kuullut että isot puolueet tätä suuremmin tuomitsisivat, hymistelee vaan että kansa on äänestänyt...!?!

Emmi, aivan niin. Suomi on hirveän ahdistavan yksipuolinen, yhtenäiskulttuuri ja homogeeninen maa. Siitä tämä kauhea muukalaisuusvastaisuus varmaan osittain kumpuaa, kaikki muunlainen on pelottavaa?

Mutta teillä on ihania uutisia! onnea vielä :)

Ipo kirjoitti...

Toi on tosiaan ollut positiivinen ylläri, että vihreisiin ja vassareihin on tupannut uutta porukkaa. Itsekin tsekkailin netissä liittymiskaavaketta, mutta en sitten vielä kuitenkaan... Mä en usko, että mulla on lähitulevaisuudessa aikaa 'viralliselle' poliittiselle aktiivisuudelle, enkä niin jalo ole, että pelkkää jäsenmaksua haluaisin alkaa makselemaan.

On kyllä todella outoa, ettei tälle lainehtivalle rasismille tunnu löytyvän vastapainoa. Media on suht hiljaa, muut puolueet on hiljaa. Surkeeta.