sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Vaalivalvomot jatkuu, maa vain vaihtui

Nyt meillä on siirrytty jännäämään Ruotsin tuloksia :) Piratpartiet näyttäisi voittavan ja saavan paikan EU-parlamenttiin. Ketkä ihmeessä äänestää niitä... ? Ehkä EU-vaaleissa uskaltaa äänestää outoja puolueita, joita ei kuuna päivänä äänestäisi eduskuntavaaleissa? Vaikea kuvitella, että tällaisen puolueen menestys olisi kovin pysyvää.

Miljäpartiet on saamassa kaksi paikkaa ja kaksinkertaisen kannatuksen aiempaan. Toivottavasti toinen läpimenijä olisi vähän EU-myönteisempi kuin listan ykköskandidaatti. Ympäristökysymykset selvästikin ovat korostuneet EU-vaaleissa. Toisaalta se on aika loogistakin, ympäristöongelmat kun eivät todellakaan ole kansallisia ongelmia. Siksipä niin kummalta tuntuukin, että Miljöpartiet ei suhtaudu positiivisesti eurooppalaiseen ylikansalliseen päätöksentekoon, millä tavoin asioihin on huomattavasti suurempi mahdollisuus vaikuttaa kuin pelkällä kotimaan politiikalla.

Suomen vihreiden mahtavaa listaa ei voi kuin kehua. Sieltä olisi voinut äänestää ainakin kymmentä ehdokasta :D Lue lisää vaalivalvojaisista täällä

Ei kommentteja: