maanantaina, kesäkuuta 01, 2009

Aurinko hellii

Viikonloppuna oli touhua ja hulinaa, mm Tukholman marathon. Taas taivasteltiin juoksijoita lämpöhalvauksen kourissa. Itse istuttiiin mukavasti - ja tulevasti - kaverien kanssa piknikillä ja juotiin skumppaa ja syötiin pullaa :)

Lisäksi launtaina oli kirkon kerholla kevään lopettajaiset ja kerhon tädin läksiäiset. Lauantai-iltana kerhon, piknikin ja marathonin jälkeen kerettiin vielä miehen kanssa illalliselle. Luksusta! Ja sunnuntaina vietettiin äitienpäivää auringonpaisteessa Skansenilla.

Vielä pieni vaalipläjäys. Katsopa täältä mitä tehdä, jos vihreä tunkee kylään.

9 kommenttia:

pilami kirjoitti...

Onks toi Johanna Sumuvuori raskaana?

Tukholman tyttö kirjoitti...

Juu, Johannalla oli laskettu aika tässä juuri eli kovasti on raskaana ja viimeisillään.

pilami kirjoitti...

Ja oli eurovaaliehdokkaana! Jaa.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Niin, itsekin sitä alkuun mietin, mutta jos nyt todella kävisi niin onnellisesti että hän pääsisi läpi, onhan lapsella myös isä? Kyllä sitä on ennenkin hommia tehty vaikka lapsi on kainalossa eikä sen huonompia äitejä olla.

Mutta ulkopuoliset tosiaan jaksaa aina Suomessa syyllistää äitejä siitä, että äitiyden lisäksi saisi olla muutakin.

pilami kirjoitti...

En mä nyt häntä syyllistänyt. Aattelin vain, että tyylikkäästi heti alkukausi EU Parlamentissa menisi ohi. (Tunnustithan itsekin asiaa miettineesi, tuskin kuitenkaan syyllistit ;) Jotenkin sitä ehkä kuitenkin haluaisi antaa äänensä sellaiselle, joka voi heti alusta täysipainoisesti olla ko. työssä mukana. Vaikka toisaalta, eiköhän sieltä löydy täysipäiväisiä lusmuilijoitakin... :D

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei Pilami, ymmärrän kyllä mietteesi. Tuskin alkukausi kuitenkaan ohi menisi, hän ei liene ensimmäinen joka saa lapsen ja silti hoitaa hommansa hyvin.

Mutta jos nyt haluaa antaa äänensä ennemmin jollekin muulle, vihreiden listalta löytyy monia todella mahtavia ehdokkaita - jos haluaa äänestää todennäköistä läpimenijää, itselleni varmin vaihtoehto olisi Heidi Hautala. Jos taas haluaa valita yllättäjän, nuoren uuden ehdokkaan, Mari Puoskari olisi todi hyvä valinta. Vielä huomiseen asti aikaa miettiä :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Kommenttia vähän asian vierestä...
Miksiköhän vanhemmat eivät voi keskittyä vauvaan/lapseen edes ensimmäisenä vuotena. Miksi pitää alkaa samanaikaisesti vaativaan työhön.
Minusta ehdokkaalla arvomaailmassa jotain omien arvojeni vastaista.
Mutta jokainen tekee tavallaan :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anonymous, kukin tavallaan. Pohjoismaat ovat siitä harvinaisia, että vanhemmilla on mahdollisuus halutessaan keskittyä vauvaan jopa useampi vuosi. Suurin osa maailmaa käyttäytyy täysin toisin, ja töihin mennään jo muutaman kuukauden jälkeen lapsen syntymästä, jos ei jo aikaisemmin. Olen vähnä allerginen ajattelemaan, että me ollaan automaattisesti oikeassa ja muut väärässä.

Meillä elää uskomattoman voimakas äitimyytti edelleen ja äitejä todella syyllistetään jos he menevät töihin tai tekevät jotain muuta kuin keskittyvät lapseen ensimmäisenä vuonna. Entäs jos isä keskittyy täysinpainoisesti ensimmäisen vuoden, kun äiti on töissä? Yleensähän se on Suomessa päinvastoin, äiti on kotona ja keskittyy pelkästään lapseen ja isä painaa hulluna töitä. Harva isä lyhentää työpäiväänsä lapsen takia. Jos pienen vauva isä on ehdokkaana, kukaan ei kyseenalaista. Näin se vaan edelleen menee.

Tottakai jokainen arvottaa asioita tavallaan, ja hyvä niin :) Mutta mielestäni on hyvä myös välillä herätellä ja kyseenalaistaa omaa ajattelutapaansa.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Täytyy vielä lisätä, että olen toki sitä mieltä että on hyvä että vanhemmat tulotasosta riippumatta saavat valita ovatko kotona lapsen kanssa vai eivät. Tätä valinnanmahdollisuuttahan monissa maissa ei ole. Mutta kyllä se, että hollantilaiset työkaverini ehdottomasti ovat sitä mieltä, että lapsi pitäisi saada viedä hoitoon 3kk vanhana, on herättänyt ajattelemaan, ettei Suomen malli aina ja kaikille ehkä ole se oikea ja sopiva ja asioita voi nähdä monella tapaa...