tiistaina, kesäkuuta 16, 2009

Kesälomasuunnitelmia

Suunnitellaan täyttä häkää kesälomamatkaa Suomeen, vaikka välissä on vielä 1) juhannus Suomessa sekä 2) puolitoista viikkoa Espanjassa... mutta kun tuntuu, että pitää varata ajoissa ettei sitten viime hetkellä stressaa. Parempi stressata nyt kuin lomalla? Tällä hetkellä stressaakin sitten vähän kaikesta, miten kerkeää tehdä kaiken ennen lomaa ja sopia lomaohjelmat jne. On se vaan kumma. Kohta se kesäkin on jo ohi...

Tullaan ekaa kertaa laivalla eikä lentäen ja autokin on jo vuokrattu. Auton vuokra on Ruotsissa muuten puolet halvempi kuin Suomessa. Samalla hintaa saa Ruotsissa 2 viikkoa kun Suomessa 5 päivää. Aika törkeetä. Johtuuko se siitä, että kaikilla suomalaisilla on auto, eikä kilpailua ole? Vai mistä?

Me on joka tapauksessa mietitty pienehköä reissua Ahvenanmaalle kotiinpaluun yhteydessä. Niin ja siinä yhteydessä Muumimaailmaan. Oletteko käyneet? Suositteletteko n 2v kanssa? Me varmaan kyllä mennään joka tapauksessa kun se on niin sopivasti matkan varrella.

6 kommenttia:

Annie kirjoitti...

Muumimaailma on meidänkin haaveissamme elokuussa, kun toinen lapsi on syntynyt. Lapset ovat silloin 2v 3kk ja 1 kk...

Ja Ruotsin matkakin on suunnitelmissa. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Me oltiin viime vuonna Muumimaailmassa, lapset silloin 1.v. ja 2.v. ja mennään tänä vuonna myöskin heinäkuussa. Meidän mielestä mahtava paikka. tänä vuonna varmaan kummatkin lapset ymmärtävät enemmän Muumeja. Pieni saari, jossa kiva kävellä ympäriinsä. tärkeimmät nähtävyydet tietenkin muumit ja muumiteatteriesitys. Naantali on hieno paikka. me asuttiin Naantalin kylpylässä, mistä oli oma juna keskustaan. eikä huonekaan paha ollut! suosittelen. kylpyläpuoli ok. mennään myöskin ahvenanmaalle omalle veneellä. hieno paikka! ehkä ollaan samoihin aikoihin kummassakin paikassa. laita viestiä. ; ) t. Anu

Hanna Kopra kirjoitti...

Sehän riippuu varmaan lapsesta ja Muumifanaattisuusasteestakin. Ja vaikkei olisi fanaattinen, niin ainahan noista on uudet paikat kivoja ja jos ei muuta, niin kasa kiviä.

Helminen menee mummelin ja papparaisen kanssa, koska… Näin on Eräät ehdottaneet. Eräät taitavat ladata omia odotuksiaan. Noh, Helminen on varmasti ihan ensin jäissä ja lämpenee, kun pitäisi lähteä kotiin. Onhan Muumipappa aina Muuuumipappa.

Vällingbysanta Claus kirjoitti...

Tukholmassa Vällingbyssä on Suomalainen esikouluosasto joka etsii lisää lapsia Syksyksi 2009.Ottakaa yhteyttä ja levittäkää tämä tieto tuttavillenne terv muumimamma.
Puhnro:50805118

Elli kirjoitti...

meilläkin on suunniteltu Suomen lomaa. elokuun ihan alkuun, jos olis vaikka viikon tai jotain.

muumimaailmasta ei ole kyllä kokemuksia, ei oo ikinä tullu käytyä, mutta eiköhän ne lapsoset tykkää, ellei sitten käy isot hahmot pelottamaan. (mulla aina pelotti, kun olin lapsi.. huihui )

meilläkin muuttaa nyt Viljami 6-vee tänne Tukholmaan meidän kanssa syksystä! (aluksi vuoden määräaikaisella sopimuksella ;) sitten katsellaan vakinaistamista!)
Viltsukin on oppinut kiitoksen, tosin ruotsiksi! hahaa! siitä se alkaa.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Annie, kiva kun kävit kommentoimassa! Toivottavasti pääsette Ruotsiin asti! Ja onnea odotukseen, loppuvaiheessa ilmeisesti mennään :)

Anu, kyllä mekin muumimaailmaan ollaan menossa. Ja jos ne on pelottavia, niin ehkä siellä riittää muuten ihmeteltävää ;) Yhdellä ruotsinkaverilla on mökki Turun saaristossa niin mennäänkin sinne yöksi, tosi mukavaa. Ja site Ahvenanmaalle, mutta suunnitelmat vähän mutkistui kun saaristolautalle olisikin pitänyt varata autopaikka jo ajat sitten... no jaa, katsotaan päästäänkö sinne vai ei vai mitä tehdään.

Hna, naulan kantaan! Kasa kiviä nimenomaan... siksipä sitä mietiikin, tartteeko sitä jo tänä kesänä tunkea ko paikkoihin, kun ihan oma pihakin oikeasti riittäisi... Ehkä tää suunnittelu on enempi itseä kun lasta varten. Kun on kiva kuitenkin tehdä jotain erityistä, eikä vaan katsella sitä omaa pihaa ;)

Hei a-maarit, jospa tätäkin kautta löytyisi lapsia! Onko niillä kulmilla siis paljon suomalaisia, kun sinne on päätetty perustaa suomenkielinen esikouluryhmä?

Elli, onpa kiva että Viljami muuttaa Tukholmaan!