lauantaina, helmikuuta 02, 2013

Kansalaisaloite

Mikäli sinulla on Suomen kansalaisuus, käythän allekirjoittamassa Kansalaisaloite vanhemmuuden kustannusten tasaamiseksi täällä. Suomeenkin tasa-arvoinen vanhempainjärjestelmä - jonka kaikkien työnantajat maksavat, ei ainoastaan naisten!!

3 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Jäi vähän epäselväksi, että miten niitä kustannuksia käytännössä oikein sitten tasattaisiin? Ehdottomasti kannatettava idea, mutta millä keinoilla niitä voisi ja kannattaisi tasata? Tähän kaipaisin vastausta ennen kuin klikkaan.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Mimmu, siis Ruotsissahan jokainen työantaja sosiaaliturvamaksuissaan maksaa niin eläke-, sairaus- kuin vanhempainvapaakuluja. Vanhempainvapaat maksetaan sitten kaikkien työnantajien pussista(ja todennäköisesti muutin verovaroin). Mutta siis kaikki työnantajat maksavat, ihan riippumatta siitä onko ko työnantajan palveluksessa työntekijöitä vanhempainvapaalla vai ei. Oletettavasti systeemi olisi Suomessakin sama.

Tukholman tyttö kirjoitti...

...oikeastaan halusin vielä lisätä, että mulle on sinänsä aika sama että miten ne tasataan - malleja on varmaan useita - kunhan tasataan. Tämä nykyinen "ainoastaan äitien työnantajat maksavat" (äiditkö niitä lapsia yksin tekevät?!!)malli on ihan nurinkurinen ja on kertakaikkiaan käsittämätöntä, ettei ongelmaa ole ratkottu jo ajat sitten. Ja itse olen nykyään työnantaja (!!), enkä ole kuullut kenenkään työnantajan urputtavan täällä systeemistä.