torstaina, lokakuuta 27, 2011

Päiväkotiyö edessä

Meidän päiväkodilla on erikoisuus: siellä lapsi saa viettää yhden yön per lukukausi. Eli siis päiväkoti tarjoaa 3v täyttäneille lapsille jännittävän kokemuksen ja vanhemmille mahdollisuuden vapaailtaan. Tätä perinnettä on jatkettu jo vuosikausia, kymmeniäkin. Yhdellä Veran päiväkotikaverilla on ollut kolme vanhempaa sisarusta ko päiväkodissa ja he kaikki muistelevat lämmöllä tätä päiväkotikokemusta - se on siis erityisenä jäänyt mieleen. Vanhin lapsista on jo teini-ikäinen, eli jokseenkin kauan on tätä toteutettu.

No, huomenna koittaa nyt sitten tämä jännä yö. Kuulemma vähintään 5 halukasta lasta pitää löytyä jotta juttu järjestetään. Ilmoittautuneita on tullut ainakin 7 - pääosin tyttöjä. Huomenna sitten Vera viedään sinne viiden aikaan (Veralla on perjantai muuten kotipäivä) ja sitten haetaan pois la-aamuna klo 9.45.

Jos kovasti tulee ikävä yöllä, ollaan toki passissa valmiina hakemaan kotiin. Näin hyvinkin saattaa käydä, ainakin itse epäilyttää etteikö pupu menisi pöksyyn illalla :) Mutta mistäs sitä tietää, siellä on parhaat ystävät myös, eli voihan se mennä hyvinkin! Ainakin kovasti tänään oltiin asiasta innoissaan. Jännittävää joka tapauksessa meille kaikille!

Eilen muuten Veran päiväkoti oli päässyt Suomen uutisiin! Peräti ihan otsikoksi puoli ysin uutisissa. Jutussa käsiteltiin suomenkielisen päivähoidon saamisen hankaluutta Ruotsissa. Haastatteluun oli päässyt päiväkodin johtaja, sekä muutama lapsi, Veran hyviä  leikkikavereita. Veraa ei jutussa ollut, lienee osunut sellainen päivä kun Vera oli kotona.

5 kommenttia:

pilami kirjoitti...

Mä oon ollut ala-asteella koulussa yötä. Se oli myös varsin ikimuistoista. :) Silloin tietysti ollaan jo aika isoja. Toivottavasti teillä menee päiväkotiyö hyvin.

Mietin muuten tuon uutisen nähdessäni, että olikohan just teidän päiväkoti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän Micaelalla oli samanlainen yö viime vuonna tarhassa. Se oli ihan innoissaan ja meni tosi hyvin. Parasta oli kuitenkin kun aamulla näki taas oman pikkusiskonsa kotona. He halasivat kovasti toisiaan. Se oli niin hellyttävää! Todellista sisarrakkautta. Meidän tytöt kun ovat ihan koko ajan yhdessä... : )

Mimmu kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta. Lapsille varmasti tosi hauska elämys saada viettää yö päiväkodissa kavereiden kanssa, eikä yökyläily ole niin pelottavaa kun on tuttu paikka ja tutut hoitajat, kuin jos olisi esim. jonkun kaverin luona yötä.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Pilami, kuulostaapa jännältä tuokin! Meillä meni yö tosi hyvin, ihan mahtavaa :)

Anu, kiva että teilläkin on tarhassa sama tapa! Minni ei sitten vielä päässyt? Meilläkin tosi ihania on nämä yhdessä :)

Mimmu, meillä tosiaan meni tosi hienosti, aika upeeta että voivat tarjota tällaisen kokemuksen päiväkodin puolesta! Ja ihan totta, varmaan vähemmän pelottavaa kuin olla jonkun kaverin luona. Sitä saadaankin vielä odottaa jonkin aikaa.

Hilla kirjoitti...

Wau! Mainio ajatus.. Taidanpa ehdottaa omien lasteni päiväkoteihin kans!