sunnuntaina, lokakuuta 16, 2011

Kipuilua

Tämä viikko on ollut aika takkuamista.

Vidar sai höstblåsor, enteroviruksen aiheuttaman taudin, joka suomeksi olisi suu-ja sorkkatauti (?!). Tai ainakin luulemme, että kyseessä oli tämä tauti, joka aiheuttaa rakkuloita tai haavoja suuhun. Tauti on täällä erittäin yleinen erityisesti päiväkotilasten keskuudessa. Hassua sinäsnä, että Vera ei ole tätä tautia kuitenkaan saanut, vaan Vidar. Voihan tietysti olla, että Veralla tauti olisi ollut oireettomana...

Vidarin oireet tuntuvat täsmäävän juuri tähän tautiin, vaikka emme varsinaisesti rakkoja paikantaneetkaan. Tuttia ei haluttu pitää suussa ja maitokaan ei maistunut. Etenkin öisin. Yöt olivatkin todella rankkoja. Tautia kesti 5 päivää ja eilen vihdoin tuntui, että tauti olisi ohi. Aika prässi, ja kauheaa katsoa pikkumiestä, johon sattui niin kovasti. Sitten kun piti jaksaa vielä töissäkin samaan aikaan, niin eipä tuntunut kenestäkään kivalta.

Vera puolestaan on tänään ollut ensimmäistä kertaa futismatsissa katsomassa AIKn peliä. Isänsä on vannoutunut fani jo äidinmaidosta, ja nyt sitten tyttö on hyvin ylipuhuttu. Aivan käsittämätöntä, että 4vuotias jaksoi istua koko pelin. Huhhuh. Varmaan popcorn ja makkara auttoivat asiaa, mutta silti. Homma kestää kuitenkin kaikkineen kaksi tuntia... Ensi kesänä pelataankin varmaan jo itse...



3 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Sairastin itse höstblåsor muutama vuosi sitten, sitä kutsutaan myös "hand-, fot- och munsjukdom" mutta se EI ole sama kuin "mul- och klövsjuka" = suu- ja sorkkatauti. Inhottava ja kovin kivulias tauti kumminkin, toivottavasti Vidar voi jo paremmin.

:P kirjoitti...

HJK > AIK

Tukholman tyttö kirjoitti...

Outi, kiitos korjauksesta! Mikäs tuo hand-fot-munsjukdom on sitten suomeksi, tiedätkö? Nyt onneksi Vidar on tervehtynyt, toivottavasti olisi saanut nyt sitten immuniteetin tälle, niinhän voi joskus käydä ymmärtääkseni.

:P siis? Jos meillä jotain suomalaista joukkuetta kannatettaan niin se olisi kyllä HJK :)