sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Mitä tästä vielä tulee?

Alkaa pikkuhiljaa ahdistaa tulevat vaalit. Harvoin olen samaa mieltä kuin besserwisser, yrmy Lipponen mutta nyt olen: maassa on henkinen ja älyllinen taantuma.

Allekirjoitan täysin Reetta Rätyn pääkirjoituksen. Voi ahdistus, mitä tästä vielä tulee.

12 kommenttia:

Ipo kirjoitti...

Täytyy todeta, että tätä on niiiin ollu ilmassa! Siis ihan uskomattoman hirveä, ahdasmielinen ja ennakkoluuloinen ilmapiiri on mun kokemuksen mukaan vellonut maassa jo vuosia. Ens vaaleissa se realisoituu... En todellakaan odota innolla. :(

Tukholman tyttö kirjoitti...

Joo olet kyllä ihan oikeassa. Jotenkin ei vaan silti ole tajunnut, miten hirvittävän ahdasmielinen Suomi onkaan. Tai ei ole halunnut nähdä... Seuraavat neljä vuotta onkin sitten ihan kärsimystä...

Ipo kirjoitti...

Toivottavasti kärsimys jää siihen neljää vuoteen. Epäilen ettei. Ei ne tuon asian ajajat saa siitä vielä tarpeekseen.

Uskon, että vähitellen tällä metelillä mitä täältä rajojenkin yli kantautuu on se vaikutus, että Suomi on entistäkin vähemmän toivottu maa maahanmuuttajien, etenkin koulutettujen maahanmuuttajien keskuudessa. Kuka tänne vapaaehtoisesti haluaisi?

Kuka täällä haluaisi pysyä? En tiedä miten ihmiset meinaa (siis ihan suomalaissyntyisetkin järkevät ihmiset) elämänsä järjestää, jos nämä taantumuksen voimat pääsevät todella murentamaan maata...

Tukholman tyttö kirjoitti...

Niin joo, näitä tyyppejä tietysti aina riittää. Mutta voi toivoa, että persuille kävisi hallituksessa kuten aikanaan smp:lle, halattaisiin kuoliaaksi. Kun ei ne voi kuitenkaan niin kovin poikkeuksellista hallituspolitiikkaa tehdä - yksin ne eivät saa Suomea ulos EU:sta ja tuskin edes haluisivat, eivätkä yksin saa kammettua muutenkaan mitään kaikkein älyttömimpiä juttuja läpi. Neljän vuoden kuluttua suomalaiset näkee, miten valta pöhöttää ja mitään muutosta ei ole tapahtunut, Soini on vaan löhönnyt ministerinautossaan...

Toinen asia on sitten se, millaista kuvaa persujen hallituksessa olo muulle maailmalle Suomesta antaa. Ahdasmielinen, menneisyyteen kääntynyt maa, joka haluaa sulkea rajansa ulkomaailmalta, poistua eurosta ja EU:sta, epäluuloisesta muita kyräilevää kansaa. Muut puolueet kun näköjään menevät kipinkapin perässä, pelossa että äänestäjät kaikkoavat.

Niinpä. Eipähän ole pelkoa, että tänne jatkossakaan tulisi mitään ryntäystä muualta. Voi ahdistus.

pilami kirjoitti...

Mua kanssa raivostuttaa eniten, kun kaikki muut puolueet peesaa persuja. Voisko, oi ees jollakulla, olla kanttia sanoa vastaan? Mä varmaan äänestäisin mitä tahansa puoluetta jos ne vaan tekisi selkeän pesäeron persuihin. Mut ei kun ei. Sitäkö saa mitä tilaa? En mä kyllä ainakaan.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Noh, kyllähän Vihreät on selkeästi asettuneet persuja vastaan.. mm täällä http://www.vihreat.fi/node/6554

En tiedä missäpäin asut eli keitä siellä on vihreitä ehdokkaita, ja onko Vihreät sinulle muuten läheiseksi koettu puolue vai haluaisitko äänestää jotain ns kolmesta isosta. Olen toki puolueellinen, mutta siis Vihreät on _ainoa_ puolue, joka on ilmoittanut ettei mene persujen kanssa hallitukseen. Vaikka myös Rkp on ollut selkeästi persuja vastaan, hallitukseen meno persujen kanssa kuitenkin käy. Kuten aina, Rkp:llä ei ole kynnyskysymyksiä...

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmistoliitto ei kai ole ilmoittanut hallitukseen menemisestä mitään (kun ei varmasti hallitukseen pääse), mutta eivät peesaile persuja.

Siis jos haluaa "kansan" tai "työväen" puoluetta äänestää, niin Vasemmistoliitto on vaihtoehto. Omien sanojensa mukaan "työväenpuolue ilman rasismia".

Tukholman tyttö kirjoitti...

Joo, vasemmistoliiton sisällä varmaan on vähän kahta kantaa - punavihreää jengiä jotka ei tosiaan peesaa persuja, ja sitten sitä vanhaa ay-siipeä jotka kyllä jossain määrin ovat samaa mieltä persujen kanssa. Nykylinja kuitenkin enemmän punavihreään suuntaan on ollut. Mutta jos nyt kävisi niin epätodennäköisesti, että demarit saisivatkin vaalivoiton ja menisivät hallitukseen esim keskustan + persujen kanssa, luuletko ettei vasemmistoliitto lähtisi mukaan jos muuten ohjelmasta saadaan sovittua? (Tätä nyt on kyllä vaikea sinänsä nähdä tapahtuvaksi näillä gallup-luvuilla...)

pilami kirjoitti...

Joo, vihreät on ainoa joka on ilmoittanut ettei mene persujen kanssa hallitukseen, mutta aika ryhditöntä niilläkin on se vastustus muuten ollut. Tossa linkittämässäsi tekstissäkin mainittu "ei voi persuja ottaa tosissaan kun niin naurattaa" -linja ei mun mielestä ole kovin vakuuttava sekään.

Jätettäköön poliittinen suuntautumiseni hämärän peittoon - se taisi kuitenkin tulla selväksi, että persuja en äänestä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Enpäs oo tuota pohtinut, miten Vasemmistoliitto todellisuudessa toimis, jos hallitukseen avautuisi sauma. Luulen, että lähtisivät mukaan. Hallituksessa voi kuitenkin (ainakin teoriassa) vaikuttaa asioihin enemmän. Omasta mielestäni olis parempi, että hallituksessa olis persujen ja heitä myötäilevien lisäksi vastakkaistakin näkökulmaa edustavia - vaikka se kovaa vääntöä aiheuttaisikin.

Mun mielestä huonoin vaihtari olis että hallituksessa on Kokoomus, Keskusta ja Persut. Kuumottaa millasen hallitusohjelman saisivatkaan aikaan...

Vasemmistoliitto on ottanut epätasa-arvo -ja maahanmuuttajakysymyksiin selkeämmin kantaa (myös epävirallisissa yhteyksissä) kuin moni muu puolue. Toki puolueen jäsenten keskuudessa saattaa tästä huolimatta olla monenlaista mielipidettä, sitä ei voi tietää... (Ja näin myös muiden puolueiden kohdalla.)

Kaiken kaikkiaan: Vihreät ja vasemmisto on kyllä ne parhaat vaihtoehdot tällä hetkellä.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Pilami, kohtuuden nimissä, kyllä Vihreät on aika ja hyvin selkeästi olleet maahanmuuttoon positiivisesti suhtautuva puolue, ja hyvin selkeästi Persujen linjaa vastaan. Ehkä se sitten ei ole saanut julkisuutta tarpeeksi. Soininvaara taisi tosin todeta, että kaikkien kanssa pitäisi periaatteessa olla valmiita menemään hallitukseen, mutta vaikea sitä on persujen kanssa kuvitella kun lähestulkoon kaikki tavoitteet on vastakkaisia...

Hyvä kuitenkin kun et ainakaan persuja äänestä! Nyt meidän ei-persujen äänestäminen onkin vielä entistäkin tärkeämpää...

Anonymous, tuohan onkin se ikuinen dilemma - josta erityisesti Vihreitä on ydinvoiman yhteydessä lyöty, mutta jonka kyllä pitäisi koskettaa muitakin (Vihreät vaan saa tästä useammin päähänsä). Eli ollako hallituksessa, joka tekee vääriä päätöksiä, mutta kuitenkin vaikuttamassa jotta mennään edes jossain määrin oikeaan suuntaan? Vai oppositiossa, jossa kyllä voi räksyttää ja olla idealisti, mutta vaikuttamismahdollisuudet ovat olemattomat? Monet valitsevat kuitenkin sen hallituksen, vaikkei kumppanit edes olisi niin mieluisia. Nykyään kai sellainen historiallinen kummastus olisi mahdoton, että kokoomus ja vasurit olisivat samassa hallituksessa. Onhan sekin nähty... Suomen politiikka on helposti pullamössöä, kun kaikki suostuvat (ja haluavat) leikkiä kaikkien kanssa eikä kynnyskysymyksiä ole.

Kokoomus, Keskusta ja Persut yhdessä hallituksessa aiheuttaa kyllä kauhunväreitä... silloin vedettäisiin kyllä oikealta ohi ja lujaa, eikä varmaan rajojen sulkeminen olisi kaukana. Ainakin kaikki humanitäärinen toiminta poistettaisiin sen siliän tien.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mun mielestä turhaa hurskastelua taivastella että miten Vihreät voivat olla hallituksessa, jonka päätöksistä ovat eri mieltä.

Tosin tämä päivittely on ehkä enempi median kehittämää draamaa kuin mikään todellinen poliittinen dilemma...