lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Tukka nousi pystyyn

En ole aimmin saanut kommentoitua tähän Suomessa vellovaan kummalliseen ja pelottavaan maahanmuuttokeskusteluun, mutta tämän aamuinen Eero Heinäluoman haastattelu Hufvudstadsbladetissa pakottaa kyllä siihen. Olen aivan pöyritynyt. Hänen mukaansa Suomeen ei tarvita yhtä ainutta ulkomaalaista lisää ja maahanmuuttajakielteisyys on sekä täysin hyväksyttävää että järkevää.

Suomessa on tilastojen mukaan täälä hetkellä 2,5% maahnamuuttajia. Tämä on aivan mitätön luku, kerrassaan huvittavan pieni nykyisinä aikoina. Vähemmän kuin suurimmassa osassa muuta Eurooppaa. En kerta kaikkiaan käsitä, mistä tämä keskustelu kumpuaa. Mikä suomalaisia vaivaa?? Meillähän on aina ollut muualta muuttaneita, ja me olemme aina muuttaneet muualle - monesta syystä, usein paremmin elintason perässä. Ruotsiin on menty töihini sadoin tuhansin. Ruotsalaiset ottivat meidän vastaan, vaikka toki omat hankaluutensa oli. Suomalaiset tekivät hommia joihin tekijöitä omasta takaa ei löytynyt. Kuten monet maahanmuuttajat tällä hetkellä Suomessa. Osa suomalaisista ei tehnyt hommia, vaan eleli sosiaaliturvalla, mutta ei loppuja suomalaisia siitä syyllistetty. Tai kyllähän suomalaisten maine kovina ryyppääjinä ja Slussenin kundeina elelee edelleen, mutta toki jokainen järkevä ihmine tajuaa, ettei muutama mätä omena pilaa koko satoa.

Nyt ei Suomeen saisi tulla kukaan. Ei vaikka todistettavasti suomalaiset eivät suostu bussikuskeiksi, eivät siivomaan, eivät mummojen vaippoja vaihtamaan, eivät paistamaan pizzaa, eivät ns paskahommiin. Kun helpommallakin pääsee. Kyllä kuule nousisi poru, jos yksi työttömäksi joutunut metallimies joutuisi assan vessa siivoamaan. Siihen kyllä maahanmuuttaja kelpaa, mutta samaan aikaan toisaalla huudetaan että mene kotiis mustamies.

Jotenkin tuntuu että suomalaiselle kansainvälisyys on kivaa, niin kauan kuin se tarkoittaa sitä että MINÄ saan matkustaa muualle. Kunhan kukaan ei tule tänne - ehkä joku amerikkalainen turisti vielä menee, turistirahoineen. Mutta ei vaan ketään muita.

Ja demarit! mitä tapahtui???

Eikö demarit ollut se vanha solidaarisuuspuolue? Se kansainvälinen jne? Mihin se katosi? Nyt katsotaan omaa napaa, muilla ei niin väliä. Niin kauan meillä on työttömiä Suomessa, ei meidän tarvitse auttaa muita. Muutama hassu kiintiöpakolainen on ok mutta sillä on kuitattu miedän velvollisuutemme, muitahan ei tänne tarvita.

Surullista, miten demarit hyppäsivät jonkin kuvittelemansa yleisen mielipiteen perässä tähän samaan paskanjauhantaan. Tehdään sitten kai mitä tahansa jotta saadaan ääniä, myydään vaikka vanhat kunnon periaatteet ja oma mummo. Kyllä hävettäisi.

Niin, meidän varmaan on kanssa syytä muuttaa takaisin Ruotsiin, onhan mieheni täällä maahanmuuttajana suomalaisten töitä viemässä. Vai onko ruotsalainen kuitenkin ehkä ok? Hän on sentään oikean värinen...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Demarit yrittävät parat kalastella tulevissa vaaleissa perussuomalaisten äänestäjiä - eivät ymmärrä kadottavansa omia vanhoja äänestäjiään tällä populistisella takinkäännöllään.

Elli kirjoitti...

Suomi on kyllä tossa mielessä hyvin hyvin ahdasmielinen maa. muistan kun muutin omaan kotiin, olin viimesilläni raskaana sillon, ja osa sukulaisista oli ihan kauhuissaan, kun alueella jolle muutin oli suomen tihein maahanmuuttaja prosentti, melkeen 4% ! siis ohhoh! aika kauheeta, eikö? (ja toinen suuri huolenaihe oli astianpesukoneen puuttuminen..) mua niin ärsyttää just toi, että meidät pitäis ottaa avosylin vastaan kaikkiin maihin, ollaanhan me fiksuja, koulutettuja ja meillä on (oli) Nokia!
Mitenhän ne ihmiset kuvittelee, että Suomikin pyörii ilman siivoojia, bussikuskeja ja muita paskaduunilaisia? Ei ne denat jotka porttikongeissa notkuu niitä hommia rupea tekemään vaikka potkittais joka ikinen maahanmuuttaja pihalle. yhdyn kyllä ihan täysin sun vitutukseen tästä asiasta.

Ipo kirjoitti...

Heh. Mua pidetään negatiivisena valittajana, kun en suostu diggailemaan tota aitosuomalaista suhtautumistapaa muualta muuttaneisiin.

Mun mielestä täällä on _ahdistava_ ilmapiiri. Yhä ahdistavammaks menny. Tossa suhteessa ja vähän muutenkin.

Hiljainen Maija kirjoitti...

Juuri näin! Kerrassaan puistattavaa asennoitumista! Minua lohduttaa se, että sentään joskus törmää toisenlaisiin puheenvuoroihin, vaikkapa nyt tähän sinun kirjoitukseesi. Hyvä!

Mimmu kirjoitti...

Oikeassa elämässä en noihin ennakkoluuloihin onneksi ole törmännyt, esim. meidän muksu leikkii tyytyväisenä päiväkodissa kaikkien lasten kanssa, vaikka useamman kotikieli onkin jokin ihan muu kuin suomi. Eniten minua raivostuttaa, että jopa politikkojen puheissa maahanmuuttaja- sanalla tarkoitetaan vain ja ainoastaan tummaihoista muslimipakolaista, kun kuitenkin tilastojen mukaan suurin osa Suomen maahanmuuttajista on venäläisiä, virolaisia ja ruotsalaisia.

Hanna Kopra kirjoitti...

Ihmeellistä retoriikkaa ja vaikka kuinka monet niistä, jotka ovat lähempänä tätäkin tuntojentulkkia sanovat, että viesti on ymmärretty väärin ja toimittaja laittanut otsikon mitä ei ole hyväksytty, niin… Voi perse! Ja vaikka Heinäluoma tarkoittikin (kuulemma) sitä, että ulkomaalaistyövoima on nyt usein pimeää sellaista ja työnantajat eivät hoida sosiaali- yms. maksuja, niin silti. PERSE!

Ko. puolueessa riepoo uudistushalu, jota toteutetaan ottamalla naftaliinista yksi vanha kettu, jolla on vanhan ketun elkeet. Uudistushalussa valittu uusi puheenjohtaja saa omilta lähinnä puukkoa selkään ja reki on varmaan kuin sementtiin valettu. Mahtava duuni siis kerrassaan. Puolueen keski-ikä on varmaan edelleenkin 60 ja jäsenistössä on enemmän 70 vuotiaita kuin alle 2kymppisiä. Greit. Homma vaan näyttää ja kuullostaa ihan todella persumaisen tökeröltä.

Sitten ilmeisesti ajatellaan, että tällä persujen tavalla ajatella ja puhua saavutetaan jotain menestystä. Hoooh hooh.

On vaikea ymmärtää, olla kärsivällinen ja uskoa, että tämä on vain "väärinkäsitys", nk. tsoukki miksi tämmöisiä ilmeisesti voidaan jo kutsua.

Yleisellä tasolla juuri tämä, että meidän kuuluu saada mennä minne vain me haluamme lomalle, töihin, asumaan, olemaan, nauttimaan makeimmistä hedelmisä, mutta tänne ei mielellään otetan ketään jakamaan mitään. Ei tekemään työtä joka A) ei itseä edes kiinnosta ja B) johon sinulle ei löydy kolleegoita. Ei tuomaan verorahoja, ei laskemaan keski-ikää. Ei ei ei ei ei! Eikä tietenkään jakamaan palveluita missään muotoa. EI!

Ja sitä paitsi, kun 400 000 karjalaista joutui jättämään kotinsa ja asettumaan muualle Suomeen, niin asia koettiin vähän toisin. Omat karjalasta pikkupoikina paenneet kertovat, etteivät he ymmärtäneen pohjalaisten puhetta eivätkä tapoja. Mutta puolin ja toisin ymmärrettiin, että tässä ole paljoa vaihtoehtoja kuin tulla toimeen.

Niin ja nykyään vielä on jotenkin …trendikästä tai miten sen sanoisi, asiaan kuuluvaa, että ollaan "haettu sitä kansainvälistä kokemusta ja osaamista" nyt ainakin vuoden parin verran vähän sieltä ja täältä. Ja jos ei olla oltu töissä/opiskelemassa, niin vähintään vuos vaan muuten vain ties missä.

Välillä ei jaksa.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anonymous, siltä tosiaan tuntuu! Aika moni peruskannattaja varmaan kyllä järkyttyi tuosta kannanotosta - tai ainakin toivoa sopii että näin kävi...

Elli, nimenomaan, se täällä todella ärsyttää. Kun se 4% on edelleen niin mitättömän vähän. Ja juuri se, että meidän kyllä kuuluu saada matkustaa ja muuttaa töiden perässä minne tahansa, mutta sitä ei millään sallita muille. Ahdistavan ahdasmielistä!!

Ipo, I agree! Todella. Mutta eikös sulla olisi mahdollisuutta muuttaa muualle?

Hiljainen Maija, kiitos! Kiva ja lohduttavaa kuulla, että niin moni on kuitenkin mun kanssa samaa mieltä. ja varmaan suomalaisista onkin, mutta että eturivin poliitikot haluavat hypätä tähän ulkomaalaisvihamielisten kelkkaan on niiin MASENTAVAA!!!

Niin, mikä on maahanmuuttaja? Tummaihoinen somali joka ei osaa suomea ja hakkaa vaimoaan eikä käy töissä - tai sitten käy töissä ja vie työpaikat? Ja ehkä vielä vie naisetkin? Kun kuten sanoit, ei ole yhtä maahanmuuttajaa. Ei edes saman kansan edustajat ole samanlaisia - kyllä muakin kypsyttää Ruotsissa jos suomalaiset laitetaan kaikki samaan nippuun!!

Hna, hyvä kuulla sieltäpäin mielipide etkä varmaan demareissa ole tosiaan yksin... ja voihan se olla ettei siis tarkoittanut juuri näin, mutta eikö nyt tuolla tasolla pitäisi ymmärttää olla lähtemättä tähän populismiin, varsinkin jos ei tarkoittanut sitä mitä sanoi????

Joo ja Juttaa ei tosiaan käy kateeksi. Ei ole tehty hommaa helpoksi, ja juuri siltä tuntuu, että oma väki heittelee kapuloita rattaisiin minkä kerkeää...

Meillähän on tietty oikeus tehdä mitä meitä huvittaa. Tietysti matkustella ja opiskella ulkomailla ja työskennellä just siellä mihin meitä huvittaa mennä. Niin ja sitten tietysti valtion pitäisi hakea meidän kotiin jos tulee joku islantilainen tuhkapilvi joka sotkee meidän matkasuunnitelmat, kun me ollaan tietysti haluttu matkustaa jonnekin god knows where.

Mutta auta armias jos muut kuvittelee että heilläkin on siihen oikeus. SIis pysykööt muut kotonaan, ainakin kaikki vääränväriset! Ehkä se tummaihoinen amerikkalainen on ok jos se todistettavasti menee pian kotiinsa turistireissun jälkeen.

Ei, välillä ei tosiaan jaksa.

Hanna Kopra kirjoitti...

Mä olen yksi pieru Saharassa kantani kanssa tässä juttussa ja porukassa [:puolueessa SDP]. Asia on niin itsestä hanurista, siis koko kuvio, että reipoo enemmän kuin pystyy käsittelemään.