lauantaina, huhtikuuta 03, 2010

Kameleja




Hyvää pääsiäistä!

Täällä on olult hienoinen blogihiljaisuus, olimmehan viikon lomalla Egyptin Hurghadassa josta palasimme toissapäivänä. Onneksi tähän päälle tuli vielä pääsiäinen ja saamme nauttia oikein kunnon pitkistä pyhistä.

Kuten asiaan kuuluu, olemme kaikki olleet kipeinä - Vera vatsataudissa heti tokana reissupäivänä ja minä ja mies sitten perään, peräti niin, ettei tauti ole oikein vieläkään talttunut. Vatsaa kivistää ja päähän särkee. Onneksi lapsi on terve, sai egyptiläiseltä lääkäriltä hurjat tropit ja parani päivässä... vähän itseä ärsyttää olla tyypillinen tapaus, niinhän sitä sanotaan että Egyptissä saa vatsataudin. Mekin ollaan sen verran reissattu ja kaikkialla maailmassa, että toiveissa oli taudin välttäminen - varsinkin kun olimme oikein tyypillisellä turistialueella joka ei ollut Egyptiä nähnytkään...


Mutta sairastamiseen liittyen tosiaan mielenkiintoista oli, miten lääkkeisiin selvästikin suhtaudutaan eri tavoin eri puolella maailmaa. Onhan se toki ollut tiedossakin, että pohjoismaalaiset turvautuvat maltillisesti lääkitykseen ja uskovat aikalailla että kyllä se hoituu itsekseen, tavallinen mahapöpö. Vera oli saanut korvatulehdukseen (tärykalvo puhjennut) lääkityksen ennen lähtöä, jota sitten esiteltiin egyptin tohtorille. Mies oli aivan pöyristynyt, että mitä pilipalimääriä meillä annetaan lääkettä, olisi itse määrännyt ainakin nelinkertaisesti. Piikillä iskettiin oksennuksenesto-ainetta ja siihen päälle kolme lääkettä.

Muutoin ei sitten hotellialueella juuri egyptiläisiä nähtykään. Lääkäri ja hotellin henkilökuntaa, matkan aikana nähdyt naiset voi laskea yhden käden sormilla (lentokentällä 1-2). Naiset eivät joko tee töitä, tai eivät tee töitä hotelleissa tai eivät tee töitä muualla kuin pääkaupungissa. Mies luki palattuamme The Economistista tutkimuksesta, jossa suurin osa egyptiläisistä naisista oli sitä mieltä, että miehen on oikeutettua lyödä vaimoaan mikäli tämä puhuttelee jotain toista miestä. Vaieka siinä tietysti olisi hotellissa ollakaan töissä!! Pöyrityttävää. Ja sellaisessa yhteiskunnassa me sitten oltiin lomalla.. hohhoh.

Miksi päädyttiin Egyptiin? Tässä vaiheessa vuotta ei etelä-euroopassa ole vielä niin lämmin (tai ainakaan varmuutta siitä), meidän tavallisesti käyttämä espanjan kämppä oli jo varattu, aiemmin ei päästy reissuun (ois menty varmaan Thaimaaseen siinä tapauksessa) ja mies ei halunnut Kanarialle eikä kovin paljon kauemmas ole järkeä lähteä viikoksi. Egypti tuntui mielenkiintoiselta ja uudelta kohteelta. Mutta näin jälkikäteen voi todeta, että kyllä se olisi vaatinut reissun Luxoriin, Kairoon tai pyramideille, että reissu olisi ollut vaivan arvoinen. Nämä reissut taas olisivat vaatineet 2 päivää ja todella aikaisen heräämisen, mikä ei 2vuotiaan kanssa tuntunut järkevältä. Eikä me oltaisi reissuun päästykään kun koko ajan oli jollakulla mahavaivoja...



Mutta lämpöä onneksi riitti peräti 30 astetta ja ylikin, ja Vera viihtyi erinomaisesti. Vera kuikuili ikkunasta jo lentokoneen laskeutuessa: "en minä nää mitään kamelia". Hehe. Onneksi nähtiin sitten kameli kuitenkin, vaikkei muita nähtävyyksiä juuri ollutkaan.



Tulipahan kokeiltua eikä uusiksi tarvitse mennä :)

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiva että olette saaneet reissulla kuitenkin lämpöä ja aurinkoa! Tosi hyvä kuulla noista matkakokemuksista, koska näin lasten kanssa itsekin reissaavana arvostaa toisten mielipiteitä ja ottaa mielellään vastaan suosituksia hyvistä kohteista ja myös kuulee niistä kohteista, joihin ei välttämättä kannata lähteä.
Ai niin, terveisiä Tukholmasta! Olimme siellä tällä viikolla kolme päivää ja ihan oli kaupunki ennallaan. Gallerianissa oli avattu uusi jugurttibaari, jossa sai ihan kuin pehmistä, mutta se oli siis tehty jugurtista. Taivaallista! Oli mulle uusi kokemus.

orava kirjoitti...

Samoja kokemuksia Egyptistä muutaman vuoden takaa, tosin oltiin Sharm el Sheikissä. Samasta syystä mentiin (lämpöä hakemaan) ja taidettiin olla maaliskuussa. Ei mitään alkuperäistä juurikaan näkynyt - teimme kyllä yhden päivän reissun Kairoon ja näimme ne pakolliset. Toista kertaa ei tarvitse mennä.

Tänä talvena teimme reissun ArabiEmiraatteihin, taas kun piti Eurooppaa paremmat lämmöt saada, muttei haluttu liian pitkiä lentoja eikä aikaeroa. Sielläkin kantsii kerran käydä, ellette ole jo käyneet? Lasten kanssakin toimi mainiosti.

Elli kirjoitti...

voi kyllä kelpais.. meidän ainoa etelän reissu oli, kun maakuntamatkailtiin Farstaan! :D paistoi sillon sentään aurinko, että ihan jees.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Reetta, juu lämpöä kyllä piisasi! Ja kaikkihan on paljon odotuksista kiinni :)
Täytyykin yrittää muistaa testata tuo jugurttibaari ensi viikon Tukholman keikalla, kiitos vinkistä!!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Lähtipä edellinen kommentti liian aikaisin...

Orava, juu mä olen kanssa miettinyt että jos Kairoon voisi kyllä mennä vielä ja pyramidit olisi oikeasti kiva nähdä. mutten tuonne Hurghadaan enää kyllä lähtisi...
Ei olla käyty Emiraateissa, ollaan mietetti Dubaita kun yksi tuttu tekee sinne matkoja. Muslimimaita tosin nekin... näkikö emiraateissa enemmän paikallista?

Elli, joo välillä tuntee että on vähän liian hyvään tottunut... ollaan niin paljon reissattu. Ei pitäisi tosiaankaan valittaa!!!

orava kirjoitti...

Muslimimaat on muslimimaita, ja monesti oon vannonnut etten niihin matkusta...ja vähän sama vahvistui Emiraatti-keikankin jälkeen. Me oltiin Ras al Khaimahissa, 1,5h bussimatkan päässä Dubaista. Siellä sellainen hotellialue, jonka sisäpuolella et tiedä missä maassa olet. ;) Paikallista oli tietty se bussimatka sinne aavikon keskellä, ja tuon Rassun kylän shopping mall...mutta eipä tuossa maassa sitä vanhaa kulttuuria paljon olekaan. Shopping mallissa, jossa oli hyvin harvakseltaan muita länkkäreitä ja naiset olivat kovinkin hunnutettuja, ei ollut kovinkaan miellyttävää kävellä mun yksinään, tai edes lapsen/lapsien kanssa. Dubaissa sitä ongelmaa ei ollut, mutta Dubai onkin sitten niin kv muutenkin, ettei tieoakaan mistään paikallisesta. Siltikin musta ihan näkemisen arvoinen maa!