tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

Mukava muisto meistä - läjäpäin ydinvoimaa jälkipolville?

Suomessa sitten jaksetaan ja halutaan panostaa vanhentuvaan teknologiaan. Lapsillemme lisää ydinvoimaa - mitäs se meitä hetkauttaa mihin ne jätteet pistetään kun ollaan itsekin sitten mananmailla! Ja uusia Tsernobylejähän ei enää tule, eihän ei tietenkään - ei meillä ainakaan ikinä koskaan kukaan voi tehdä mitään virhettä. Tsernobylin vuosipäivä oli muuten eilen...

Suomi on varsinainen ydinvoiman ihmemaa, jossa huolimatta Olkiluoto 3 hankkeen täydellisestä epäonnistumisesta, hallitus esittää kahta uutta ydinvoimalaa. Vastuullinen päättäjä ottaisi virheestä opiksi eikä ehdoin tahdoin tekisi kahta lisää. Olkiluoto 3:n luvattiin eduskunnalle maksavan 2,5 miljardia euroa, ja nyt kustannukset ovat lähemmäs viittä miljardia euroa. Riippuvuus kolme vuotta myöhässä valmistuvasta voimalasta maksaa suomalaisille sähkön käyttäjille kolme miljardia euroa sähkön korkeampana hintana.

Lisäksi on todettu, että Suomi ei todellakaan edes tarvitse näin paljon uutta ydinvoimaa, eikä edes kansan enemmistö ole 2 ydinvoiman kannalla.

Missä siis mättää?

Kokoomuksella näyttää olleen ihan käsittämätön kyky ympäripuhua niin pääministeri kun monet muutkin vielä joitakin vuosia sitten ydinvoimaa vastaan äänestäneet keskustaministerit. Tehdäänkö tässä jo seuraavaa hallituspolitiikkaa? Että oltaisiin sitten väleissä, jos Kokkarit voittaa vaalit?

Vihreätkin istuvat hallituksessa, joka puoltaa ydinvoimaa. Takkia ei kuitenkaan ole käännetty ja ydinvoimaa vastustetaan edelleen, vaikka monet pitävätkin hallituksessa pysymistä petturuutena. Vielä on kuitenkin mahdollisuus kaataa hanke - eduskuntahan ei ole vielä äänestänyt. Lähde sinäkin siis mukaan:

Osallistu kansalaisjärjestöjen Äänestä ydinvoima historiaan -kampanjaan. Tarvitaan myös joukkovoimaa 8.5. Helsingissä järjestettävään ydinvoiman vastaiseen suurmielenosoitukseen sekä painokkaita yhteydenottoja kansanedustajiin, joiden ydinvoimakannat eivät ole vielä lukkoon lyötyjä. Eri edustajien ydinvoimakannat löytyvät koottuna osoitteesta www.ydinvoima.fi

Kampanjan teemana äitienpäivän kunniaksi perintö -mitä Sinä haluat jättää jälkipolville? Mkäli olet samaa mieltä, osallistu!

3 kommenttia:

Ipo kirjoitti...

Mättää muun muassa tämä.

Ipo kirjoitti...

Äh, toi linkki aukeekin hölmösti, mutta siis asiani oli se, että ydinvoimalaluvista päättävillä / päätöksiä valmistelevilla henkilöillä on läheisiä kontakteja ja vastuita ydinvoimaa rakentavissa firmoissa.

Norppa kirjoitti...

Yksi syy meillä on suomalainen ujous. Koulussa ei opeteta pitämään ääntä omista mielipiteistä, esitelmien pitäminen saa oksentamaan jo monta kuukautta aiemmin ja luokan puheenjohtajaksi joutuminen on rangaistus.
Tästä syystä meillä ei myös osata, järjestää mielenilmauksia. Kaikki omat tuttavani ovat ydinvoimaa vastaan, enkä tunne ketään joka sitä puoltaisi mutta silti "suomi haluaa ydinvoiman". Tarvittaisiin potku persauksille, jotta saataisiin meidän ikäiset ajamaan asioita.