perjantaina, huhtikuuta 16, 2010

Euroopan päälle sataa tuhkaa

Luonto näyttää voimansa ja tässä pieni ihminen aika ihmeissään. Ei paljoa paina suunnitelmat ja aikomukset, kun tulivuori sanoo että nyt riitti tämä lentomatkustelu... Kuten yksi kaveri totesi Facebookissa: Europe wanted cash but got ash.

Olen jumissa Tukholmassa. Sinänsä jos jossain pitää olla jumissa, ihna mielellään Tukholmassa. Työpaikan puolesta pääsin hotelliin yöksi, joten yritän ottaa lungisti ja ilon irti tästä yllättävästä käänteestä. Lennon kotiin piti olla tänään illalla, ja tässä sitä nyt istutaan Clarion Signissa ja suunnitellaan huomisen shopping-kierrosta. Laiva nääs kuljettaa Turun kautta kotiin vasta sunnuntaina, ja vaatteita ei tullut mukaan kuin kahdeksi päiväksi neljän sijaan.

Eilen vasta katastrofin ainekset olikin. Äiti jumissa Tukholmassa, isä Oulussa, tytär onneksi mummon hoivassa. Kuulemma oli ollut innoissaan kun oli päässyt mummolaan yökylään ihan yllättäen. Juna toi isän tälle päivälle onneksi kotiin, ja tytärkin pääsi kotiin tänään. Kun vielä äitikin pääsisi... Aika harvoin mekään reissataan, varsinkaan samanaikaisesti, että se sitten osuikin. No, onneksi ei jääty Egyptiin...

Mutta sääliksi käy niitä, joilla ei mitään 2. vaihtoehtoa (juna, bussi, laiva) ole vaan todella ovat merten takana. Kauankohan tätä jatkuu? Vähän on kuin maailmanlopun meininkiä.

Ei kommentteja: