tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Helv... VR

Tänään olen todella kironnut VR:n alimpaan helvettiin. Junavuoroja oli taas peruttu, eikä luonnollisestikaan YTV:n aikatauluhakuun oltu viitsitty mainita asiasta mitään. Lähdin neljän aikaa töistä ja olin Veran tarhalla 17.10. Noin 30 min matka kesti siis 1h 10 min. Junavuoro oli vaan jätetty välistä, pahimpaan ruuhka-aikaan. Jouduin menmään ensin junalla ja vaihtamaan bussiin, jota odotin 15 min ja sitten se jurnutti ruuhkassa.

Päiväkoti sulkee klo 17, joten arvatkaa oliko kivaa hakea lasta viimeisenä, noin niinkuin kolmannen päivän kunniaksi. Onneksi päivä oli mennyt tosi kivasti, paitsi tietysti siinä vaiheessa kun kaikki muut oli haettu kotiin, oli tullut suru. Hirveä äiti!!!

Kuinka paljon näihin työmatkoihin pitää varata, puoltoista tuntia suuntaansa Espoosta Helsinkii-kö?! On todella ikävä 20 min kävelymatkaa töihin, mikä mulla Tukholmassa oli enkä juuri nyt ihan ymmärrä täällä helkkarin kuusessa asumisen ihanuutta.

5 kommenttia:

Kukannuppu kirjoitti...

VR:llä ei ole mitään rajaa huonossa tiedottamisessa. Niitten aikatauluhaussa ei todellakaan näy mitään, tuskin edes verkkosivullakaan.

Sen sijaan Reittiopas http://www.reittiopas.fi/
on näissä muutoksissa yleensä ajan tasalla. Siinä sivun reunassa on ne poikkeustiedot hyvin esillä.

Mutta työmatkojen pituudesta ja niihin menevästä ajasta yleensäkin. Oon tässä kymmenen vuotta käynyt töissä siten, että ekan kaks vuotta matkaan meni parhaimmillaan vain 20 minuuttia suuntaansa. Voi mikä taivas!

Sen jälkeen matkaan on mennyt 35-1 h 15 minutttia suuntaansa. Ja matka ei ole koskaan ollut edes 20 kilometriä!

Voi vain laskea, miten paljon työviikolle ja työkuukaudelle ja -VUODELLE tulee ekstrapituutta kun työmatkoihin käytetyn ajan kertoo päivien määrällä.

Lyhyt työmatka on YLELLISYYTTÄ, johon mielelläni pyrkisin, jos vain olisi varaa.

Olisi muutenkin muunkin elämän kannalta kivaa, jos asuisi sellaisessa paikassa, josta olisi näppärä kulkea paikkoihin ja palveluihin, joita useimmiten tarvitsee: että bussipysäkki olisi ihan lähellä, että kauppa olisi vieressä, että puistoon olisi kymmenen minuutin kävelymatka, että jumppaan pääsisi samoin alle varttitunnin.

Ja vielä, jos haluaa elämäänsä muutakin kuin kaupan, puiston ja jumpan, ärsyttää asua skutsessa: eipä nimittäin tule työpäivän jälkeen paljoa mihinkään lähikauppaa kummempiin rientoihin lähdettyä, kun kaikkeen on kolmen vartin matka - siis jos julkisilla lähtee.

Anonyymi kirjoitti...

Reetta kirjoittaa:
Voin kuvitella, että ottaa aika raskaasti päähän tuo työmatkailu! Toivotaan nyt kuitenkin, että matkat alkavat sujumaan.

Kivan näköisen kodin olette löytäneet, kaunis pihapiiri ja varmasti ihana tunnelma.

Ja tosi kiva kuulla, että Vera sai hyvää hoitoa terveyskeskuksesta. Toivottavasti saatte ajan jälkitarkastukseen myös hyvin.

Voimia!

Anonyymi kirjoitti...

Kun kesä tulee, unohtuu talven rankat hetket. Silloin nautit ulkona omalla pihalla auringosta ja lämmöstä, eikä tarvitse katsella betoniseiniä. Tukholmassakin on ollut junaongelmia. Eilen en mahtunut metroon, kun oli yksi juna jäänyt välistä. Se on tätä talvea. Tämän jälkeen tietää taas, miksi kevät on aina yhtä ihana kun se tulee. t. Anu

Ipo kirjoitti...

*vink*

Tsekkaa Ylen ja Hesarin nettisivut JOKA KERTA ennen ku lähdet asemalle / dösäpysäkille / metrikselle tms. Netistä saattaa saada vihiä mitä on odotettavissa, mutta odotteluksi se usein (= monta kertaa viikossa) joka tapauksessa menee... Ainakin talvisaikaan.

ELI: paaljon vaatetta päälle ja zen-tyyppinen asenne kaikkeen olevaiseen.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kukannuppu, aivan täysin samaa mieltä! juuri tällä hetkellä en oikein ymmärrä miksi kaikki lapsiperheet haluavat oikeasti muuttaa maalle tai lähiöön, tämä on kaiken lisäksi kaikkine lämmitys-ja matkakuluineen ja pakollisine autoineen paljon kalliimpaakin!! No, saa nähdä onko sitten kesän jälkeen toinen ääni kellossa, ehkä oma piha on sitten silloin niin ihana...

Reetta, kuten edelliseen mainitsin, tässä on tosiaan hyvät ja huonot puolensa. Näin talvipakkasilla olen kyllä taipuvainen sanomaan että henkkoht arvostan kaiken keskellä asumista enemmän kuin pihaa tai idyllistä ulkonäköä... lämmityskustannuksiin menee tosiaan ihan sairaasti rahaa. Mutta ehkä niissä sitten saa kesällä takaisin :) Mutta kiitos siis, onhan täällä kaunista kaikin puolin !

Anu, siinä olen kyllä aivan samaa mieltä, että kevät on yhtä ihana aina kun se tulee, vaikka en ihan omakotiasumisen ihanuutta nyt allekirjoitakaan... Kun tässä on nyt kuukausi ollut -10-20 niin vähän alkaa puhti loppumaan ja kesä ei tosiaankaan tunnu tulevan tarpeeksi nopeasti...

Ipo, zen-tyyppinen asenne olisi muuten hyvä mutta jos päiväkoti menee kiinni eikä hakemaan kerkeä, kyllä siinä herne on nenässä, itku silmässä ja hermot paukkuu... mutta nyt on onneksi systeemit toimineet ja junat kulkeneet pakkasista huolimatta!