keskiviikkona, lokakuuta 21, 2009

Tulevassa kotikaupungissa

Työmatkalla Helsingissä. Luksusta olla Klaus K:ssa yötä, lisäksi aivan ihana huone Bulevardin suuntaan.

Kävin vanhan tökaverin kanssa syömässä (mukavaa!). Kiinnitin huomiota pariinkin seikkaan. Syötyämme ja tarjoilijan kerättyä astiamme, hän tuli perään kysymään, otammeko laskun. Ravintola oli puolityhjä, eikä vielä sulkemassa. Tukholmassa ei olisi tultu. Olisi odoteltu, että me osoitamme haluavamme laskun. Tarjoilijat varmaan halusivat kotiin?

Maksoin kortilla. Laskussa ei ollut tilaa tipille. Kaverit onkin todenneet, ettei Suomessa makseta tippiä. Niin ei sitä varmaan makseta, kun ei siihen anneta mahdollisuuttakaan..! Todella laadukkaissa ravintoloissa olen kyllä tippi-mahdollisuuden huomannut Suomessakin, mutta tässä ok keskitason ravintolassa ei tosiaan sitä tarjottu.

Ruotsissa illallistaessa aina tipataan, 5-10%. Säästyypähän ainakin siinä rahaa Suomeen muutettaessa!

4 kommenttia:

ratón kirjoitti...

:) Oon huomannut ihan saman, ei oo minne tipin laittaa ku kortilla maksaa. Lisäksi Jyväskylässä yksi tarjoilija huikkasi perään, että unohdit vaihtorahat, kun jätin n.5% tipiksi :D

Elli kirjoitti...

joo toi tippailu aiheuttaa aika paljon sekaannusta suomessa! ihan omituista ihmisille, että ei anneta tippiä. säästöhän se on pienikin säästö kyllä..

Calendula kirjoitti...

Hei! Blogiasia on mukava lueskella ja olen silloin tällöin piipahtanut, mutta olen laiska kommentoimaan. Blogissani on sinulle tunnustus ja haaste, jos haluat tarttua siihen!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Ratón, ei voi olla totta... vähänkö nauroin tota Jyväskylä-juttua. Siellä itsekin paljonaikaa viettäneenä voin hyvin kuvitella. Ja sit sekin että tarjoilijat jää aina viereen seisomaan kun allekirjoittaa laskun, sekin on koomista. Eihän siinä edes kerkeisi miettiä, paljonko 5% on...

Elli, niinpä, maassa maan tavalla :)

Calendula, kiitos ja kiva kun kommentoit! Käynpäs katsomassa!