keskiviikkona, huhtikuuta 01, 2009

Huhtikuu, 1v 20kk

Viime aikoina tapahtunutta.

Tänään sanottiin kissa. Huraa! Sanoja alkaa pikkuhiljaa tulla muitakin kuin mamma ja pappa. Toinen viime viikolla ilmaantunut sana oli kukka. Perin hidasta tämä onkin ollut, vaikka juttua toki tulee kuin puhelinmyyjällä. Kissa muuten tarkoittaa ruotsiksi pissata. mutta koska sormi osoitti samalla selkeästi kuvassa olevaa kissaa, oletan että kissa on siis suomalainen kissa.

Kiivetään. Ja kiivetään. Oikealla tuolilla on kiva istua, paljon kivempi kuin syöttötuolissa. Ja seistä. Ja siitäkös isi ja äiti suuttuu, ja se on sitten vielä hauskempaa...




Sängyllä on kiva juosta. Ja sohvalla. Ja roikkua miten sattuu. Vaikka miten kieltäisi. Miten ylpäänsä puolitoistavuotiaan saa tottelemaan, ilman että se vaan nauraa käkättää päin näköä?

Pottailu ei edelleenkään ota tulta alleen.

On vihdoinkin otettu tavaksi pestä hampaat joka ilta. Tapa on aiemmin ollut epäsäännöllinen ja aiheuttanut äidille huonoa omaatuntoa.

Mukista juodaan jo suht suvereenisti. Aamuisin ja iltaisin velli- ja maitopullo on vielä pop, mutta ruokaillessa aletaan tottua mukijuomiseen.

Nukkumisrituaaleja on muutettu. Ei enää nukuteta viereen, vaan mennään suoraan omaan sänkyyn ja sinne sitten nukahdetaan itse. Hiukan isi tai äiti taputtelee ja lauleskelee toki, mutta sitten jäädään yleensä suht kiltisti omaan petiin.

Laulaminen on ihan huippuhauskaa ja ruotsinkielisestä laulukirjasta on valittu suosikit. Äitikin on oppinut uusia ruotsalaisia lastenlauluja, kuten mm HERR GURKA laulu - här dansar herr gurka, både vals och mazurka - oletteko moista kuulleet! Se menee näin:

Här dansar Herr Gurka
både vals och mazurka
grön är Herr Gurka
grön är hans bror
båda har strumpor
ingen har skor


Kesä tulee, vihdoin - ja kesän merkiksi sunnuntaina alkaa Allsvenskan, futiskausi. Hyvä kun on kentiltä saatu lumet kipattua ja äijät alkaa heilua samantien. Ja meille se tietää tyttöjen keskeistä aikaa. Tänä vuonna vielä ei taideta tytärtä hyväksyää kentän laidalle.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä toi 1.5 -vuotiaan kehitys on ihanaa. meidän Minnea toistaa joka ikisen sanan, joten nyt pitää lopettaa kiroilu. Hienoa toi sänkyyn itse nukahtaminen ! Kyllä se siitä. Meilläkin Herr gurka on ihan ehdoton biisi. sillon kaivetaan lakerikengät esille, hame päälle ja pyöritään niin että lopulta kaadutaan!!!! heh, heh.... T. anu

Hanna Kopra kirjoitti...

Askelia eteen, askelia taakse… Onneksi hommat kuitenkin aina edistyy, joskus vähän vauhdikaasti.

Aivan to-del-la tyylikäs toi autfitti. Rohkeeta yhdistelyä, jossa yhdistyy mukavuus ja käytännöllisyys tosi katu-uskottavalla tavalla. Ja hienot leidit pitää hattua myös sisällä.

Mimmu kirjoitti...

Kiitos laulun sanoista. Tuota on laulettu öppna förskolanissa ja on niitä ainoita joita en ole osannut googlettaa kun en ole ymmärtänyt että kyse on herra kurkusta:D

Yhtä tyylitietoinen tytsy teilläkin. Meillä myös hatut on in, ja oikeastaan kaikki minkä suinkin vain saa päässä pysymään.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anu, eikö vaan olekin ihmeellistä! Ihan kaikkea tosiaan matkitaan. Meillä ei kyllä toisteta vielä mitään...

Hna, eikö olekin style!! Myssy on tietysti cool aina...

Mimmu, hauskaa että oli teillekin tuttu laulu! Ja eipä tullut mieleen, että laulun sanojen kirjoittamisesta voisi olla jotain hyötyäkin jollekin, huippua :)

Hatut ja kengät on tosi tärkeitä. Vaikka sitten yöpukuun yhdistettynä...