lauantaina, helmikuuta 21, 2009

Joogaa saunassa

Tänään on tullut kokeiltua yhtä ehkä oudoimpia juttuja. Olin bikramjoogassa, kaverini houkuttelemana. Bikramjoogaa harrastetaan 40 asteen lämmössä 90 minuuttia kerrallaan (ainakin kyseisessä paikassa). Kaverini piti myös tulla, mutta metro ei ikinä saapunut ja hän missasi tunnin. Olin siis yksin. Kaverini oli kertonut etukäteen, että mukaan tarvitaan 1,5 litran vesipullo, kaksi pyyhettä sekä mahdollisimman minimaaliset jumppavaatteet.

Ja todella! Pitkät housut keräilin jo alun jälkeen pitkin reisiä, kun hiki alkoi valua. Naama oli kerrassaan punainen ja välillä tuntui, että todellakin pökrää pitkin joogamattoa. Mutta hengasin sinnikkäästi mukana - huoneesta ei tosin edes saa poistua kesken kaiken. Yksi uusi osanottaja vain istui matollaan koko tunnin- ja silti näytti hiukan huonovointiselta. Vettäkin saa juoda vain tietyissä vaihessa, eli ei asentojen aikana vaan ainoastaan kun oli lepotaukoja. Se oli muuten rankkaa!

Täytyy sanoa, että homma oli aivan weird. Mutta siis samaan aikaan ihan mahtavaa! Tää oli ehkä kuitenkin vähän mun juttu, usko tai älä. Onko joku lukijoista kenties harrastanut/kokeillut myös moista? Voin kuvitella, että joogailu Intian valtameren rannalla 40 asteessa ja pienessä tuulenvireessä tuntuu vielä jokseenkin normaalilta, mutta suljetussa huoneessa lämpöhöyryjen keskellä 30 muun ihmisen kanssa, pakkasen paukkuessa ulkona - outoa...

Mutta kertaakaan koko aikana ei tullut mietittyä yhtään mitään muuta - ei kotia, ei töitä, ei stressiä, jonka takia en ole saanut viikolla nukuttua, ei mitään muuta kun liikkeitä ja asentoja ja hengitystä ja hengissä selviämistä. Siis aivan fantastista stressinpoistooon! Ulos tullessa oli ihan euforinen olo (sekä hikinen ja äärimmäisen hengästynyt).

Kaikki oli myös esteettisesti aivan viimeisen päälle. Sekä kroppa että mieli, jos nyt ei levännyt, niin ainakin rauhoittui. Myös kaverin varoituksen sanat siitä, että pois lähtemiseen on hyvä varata aikaa, osoittautuivat oikeiksi. Suihkuun oli mentävä, ei voinut kuvittellakaan menevänsä suihkuun kotona, niin kuin tavallisen jumpan jälkeen. Ja tiloista poistuessa tarjottiin pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, rusinoita napsittavaksi.

Niin ja sitten viimeiseksi, mitkä hinnat... hmmm. Luksusurheilulla on luksushinnat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa aika mystiseltä, Meillä täällä "kotipuolessa" on tapana mennä huoneeseen, jossa on 80 astetta lämmintä ja olla siellä 10-20min.. Tämän jälkeen nautitaan keskari tai kaksi... Vaikutukset aikalailla samat. Ei tosin luokitella luksusurheiluksi... eh eh :)). Terkkui!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Moro Arto, teilläpäin ei taideta kauheesti jumpata ja venytellä siellä kuumassa huoneessa vai mitä? Tää oli ihan rankkaa menoa, ei siellä kuule vaan makailtu todellakaan... tiedä sitten kumpi on terveellisempää. Meikä ainakin tuli sen verran flunssaan viikonlopun jäljiltä! Paljon terkkuja sinne koko perheelle!