tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Arvatkaa mikä on päivän uutinen?

Eipä ole vaikeaa arvata mistä Ruotsi puhuu tänään - ja epäilemättä puoli Suomeakin, sen verran suosittu kruununprinsessa on myös Suomessa :) Moni huokaisee että vihdoinkin.


Itse olen sairastanut flunssaa tänään puoli päivää kotosalla (karmea räkätauti) ja siksipä kerkesin peräti katsomaan pressikonferenssin. Kyllä oli aika ahdistavaa. J:n kanssa vaan päiviteltiin, että tuollaiseen kun olisi joutunut naimisiin mennessä! Ei ollut kyllä Daniel ihan täysin mediatreenattu, miesraukka oli välillä aika kieli keskellä suuta.Eikö jotkut asiat voisi olla ihan yksityisasiota? Mitä väliä polvistuiko Daniel vai ei? Mutta prinsessan elämässä ei ole yksityisyyttä, eikä tulevan kuninkaan. Toisaalta, meikäläinenkin nykyään maksaa kuningashuoneen ylläpitoa ja pulittaa näistäkin häistä, joten kai maksajalle pitää antaa mitä maksaja haluaa..?




5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä Daniel hoiti hienosti lehdistötilaisuuden! Kyllä siinä varmaan kuka tahansa jännittäisi ihan kauheesti kun on ensimmäistä kertaa lehdiston edessä. Ja he näyttivät niin onnelliselta että meinasi ihan tippa tulla. Hyvä että lopulta saavat toisensa. T. Anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anu, juu kyllä munkin mielestä noin niikuin "kadunmieheksi" niin kuin Danielia on tituleerattu. Mutta olihan siinä nyt huima ero verrattuna Victoriaan - prinsessa on tietysti niin mediatreenattu että on ihan kohtuutonta verrata. Tulee vain aikasen selväksi kun istuvat vierekkäin.. ja ihan söpöä joo. Mutta musta on vaan järkyttävää että moinen farssi käydään 2000-luvulla läpi, isän luvan vielä jotenkin voisi ymmärtää - onhan kulttuureja, joissa tämä on tärkeää - mutta että hallitukseltakin pitää saada lupa avioutua... mä melkein kallistuin kyllä monarkian vastustajaksi kun tätä katseli! Tippa tuli silmään nolotuksesta... mutta suurin osa ruotsalaisista kokee varmaan niin kuin sinä :)

Mimmu kirjoitti...

Minä katselin myös lehdistötilaisuutta ja minusta Daniel pärjäsi ihan hyvin ja jotenkin söpöä miten Viktoriakin ujosteli vastauksiaan kun näin henkilökohtaisesta asiasta on kyse. Paha se on mediatreenata äkkiseltään ketään niin ettei näyttäisi kömpelöltä kameran edessä syntyneeseen verrattuna. En ole yhhtään hääihminen enkä itse edes halua naimisiin, mutta minusta tämä oli silti ihana uutinen ja toivon että Suomessa näytetään samanlainen kokopäivälähetys telkkarissa kuin aikoinaan Dianan häistä. Tosin tuota minäkin mietin että hirmuinen summa verorahoja käytetään näihin juhliin niin kuin ei varmasti Ruotsissakin olisi monta muutakin kipeämmin tarvitsevaa kohdetta. Tosin yhtään ruotsalaista joka tätä olisi pohtinut en ole vielä tavannut, ehkä me suomalaiset vain ollaan tosiaan niin pessimistejä.

Anonyymi kirjoitti...

Seurasin myöskin innoissani päivän uutisia ja huokaisin muiden tavoin, vaihdoinkin. Nyt vaan häähuumaan odotellessa...
Tykkään sun blogista!

PS. Danielista kai kuitenkin tulee prinssi, eikä kuningas :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Mimmu, juu olen ihan samaa meiltä että Daniel pärjäsi ihan hyvin enkä mitenkään häntä halunnut siitä kritisoida. Onhan tuo tosin jo aika kauan ollut julkisuudessa hänkin, joten lienee jotain harjoitusta jo saanut?

Ruotsalaiset rakastaa monarkiaansa eivätkä kyseenalaista sen epätasa-arvoa. Näin vaan on, eikä ne siis yleensä arvostele tämmöisiä seikkoja. Ylipäänsäkin koko monarkian ja kuninkaallisten ylläpitoon käytetään hurjasti rahaa, ja verovaroillahan koko touhu pyörii.

Mä en edes ole ollut mikään monarkian vastustaja oikeesti! Nyt yhtäkkiä tuntuu että musta on tullut sellainen--- miten tässä näin kävi!??

Tyyppi, joo häähuuma tulee olemaan melkoinen! Huhhuh. Ja saahan nämä häät myös kansatalouden pyörimään ja ihmiset hyvälle tuulelle. Varmaan sitä itsekin matkan varrella innostuu... ja juu, tosiaan prinssihän tuo on jatkossa eikä kuningas.

Kiitos vaan kehuista! :D