maanantaina, heinäkuuta 14, 2008

Pakkauspuuhia

Viikko sitten viikonloppuna oli Hesarissa hieno juttu matkustamisesta lasten kanssa Tukholmaan. Mainioita vinkkejä, joista kaikista en itsekään tiennyt, etenkin museoiden lastenosastot ja näyttelyt kun eivät vielä ole olleet ihan ajankohtaisia. Yritin löytää ko sivua nettihesarista, mutta en onnistunut. Hesarin arkistoon ei ole salasanoja enkä nyt jaksa niitä hommata, ehkä juttu olisi sieltä löytynyt.

Tässä pakkaushärdelllin keskellä tuli tarkistettua, että paljonkos sitä tavaraa saikaan USAan viedä. Sallittu määrä: kukin matkustaja kaksi 23 kilon laukkua, vauvalle yksi 23 kilon laukku sekä vaunut. Siis meidän perhe saisi viedä yhteensä 115 kiloa ja vaunut!? Onkohan nää säännöt ihan tavallisille matkustajille tarkoitettu.. vai kenties imigraatiota silmälläpitäen? No, ainakin voi jotain shopata New Yorkista miettimättä matkustusrajoja :) Mutta aika järjetöntä lennättää tuollaisia määriä tavaraa lentokoneella eestaas. Noin niinkuin ympäristönäkökulmastakin.

Vähän kyllä stressaa ja jännittää, miten matka tulee menemään. Että ollaanko ihan jetlagissa koko kaksi viikkoa...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No joo - tiukkaa teki että sai aina kaiken mukaan kun kävi Suomessa pidemmillä reissuilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi innolla kyllä odottelen raporttia reissustanne. Eiköhän se hyvin mene. Täytyisi itsekin rohjeta matkustamaan enemmän tyttösen kanssa, tosin eipä A:lla ole lomaakaan enää kuin 2 viikkoa. Ens kesänä sitten...
Tosi veikeitä kuvia oli taas Verasta!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Heippa Anna, kiva kun olet käynyt täällä kommmentoimassa! Joo, kaikki on suhteellista; me kun on totuttu 20 kilon rajoihin Euroopassa matkustaessa tuntuu tuo määrä ihan huimalta eikä lomareissulle ole tarpeen tuollaiset määrät tavaraa, mutta varmastikin jos asuisi siellä niin asia olisi toinen :)

Elina, kyllä tekin vielä kerkeätte, vaikka tosiaan ensi kesänä sitten :) Kunhan mä menen töihin syksyllä niin meilläkin vähenee kyllä. Raporttia tulee ainakin jälkeenpäin, matkan aikana kirjoittelu voi olla vähäistä!

ctrl+z kirjoitti...

Ennen se taisi kyllä olla 2 x 32 kg - tiukkaa teki meilläkin ainakin muuttaessa, takaisin tullessa oli vähän ylipainoakin...

Elli kirjoitti...

jenkkeihin asti :) eipä oo itellä tullu siellä vielä käytyäkään.
kerrot sitten minkälaista oli!! :D

satuin ite olemaan stadissa sillon kun oli toi juttu hesarissa niin äiti leikkasi sen irti ja otettiin mukaan! oli kyllä hyvä juttu. itekään noista tiennyt, vaan nytpä tiedän.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Tänne en oo kerennyt vielä vastaamaankaan! Ainoliisa, varmaan tosiaan on aika suuri ero onko muuttamassa/asuu ko maassa, kuin lähtiessä turisteiksi. Ja oli muuten meilläkin ihan järjettömästi tavaraa vaikka tultiin vaan pariksi viikkoa.. nyt vaan mietitään miten ihmeessä saadaan kaikki kamat plus ostokset takas kotiin!!?

Elli, yritän tänne vähän kirjoitella ja jälkeenpäin tulee jotain matkakertomusta kyllä!