tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Amerikan kuulumisia

Oi huh kun nyt olisikin paljon kirjoitettavaa! Reissua takana vajaa viikko, mutta tuntuu kuin oltaisiin oltu ainakin kuukausi!! On nähty jo New York (yksi ilta käytiin kävelyllä ja syömässä, aika vähän cool käydä vaan vähän illallisella Nykissä ;), Cape Cod, Cambridge (Boston), Concord MA, Brattleboro VT ja nyt ollaan Vermontin maaseudulla, ihan hillybilly alueella ihan mahtavassa bed & breakfast-paikassa jossa just syöty barbequeta ladossa ja huomenna ajetaan Montrealiin Kanadaan, jos vaan löydetään. On meinaan ajettu aikamoisen monta kertaa harhaan ja väärin ja päädytty vaikka minne mutta hengissä ollaan ja Vera voi hyvin ja on jaksanut ihan käsittämättömän hienosti koko reissun. Lentomatka meni paremmin kuin toivoa saattaa ja aikaerostakin toivuttiin ihan parissa päivässä.

Koska en ajatellut reissussa juurikaan blogata ja patteritkin vilkuttelee punaista, kokoan tähän ihan vaan pari kommenttia:

Plussaa. Amerikkalaiset on ihan käsittämättömän ystävällisiä. Vaikka ne ei ehkä sitä aina oikein tarkoitakaan, niin kyllä silti näiltä voisi jotain oppia. Tähän voisi vaikka tottua, että ihmiset hymyilee toisilleen, juttelee ja sanoo hei, ja voi kuinka mielettömän ihanan mahtavan suloinen ja maailman kaunein lapsi meillä onkaan :) Näin montaa positiivista kommenttia en ole saanut koko vuotena. Voi tietysti olla sitäkin mieltä, että kuinka pinnallista, mutta itse taivun jo vähän sille kannalle, että positiivinen asenne ja toisen huomioiminen voi ihan oikeasti olla ihan kivaa...

Miinusta. Aivan järkyttävät määrät täällä käytetään kertakäyttötuotteita. Siis jätteen määrä on vaan ihan massiivinen. Kaikilla hotelliaamiaisilla kaikki astiat, huom kaikki astiat on olleet kertakäyttöä. Eikä ketään voisi vähempää hetkauttaa, kai? BB:ssa on onneksi ollut vähän ympäristöystävällisempi meininki. Ja ne autojonot, ne autojonot, kaistojen määrä ja koko tämä autokulttuuri ahdistaa jos sitä yhtään miettii. Meilläkin on ihan hulvattoman iso vuokra-auto, vaikkei sellaista varattu, niin antoivat kuitenkin. Ja hyvähän se, kaikki tavarat mahtuu. Mutta ajatteleeko täällä ympäristöä oikeasti kukaan?

Eräs tarina. Matkan varrelle mahtuu monta tarinaa, mutta uskomattomin on meidän horrorhotellitarina viime yöltä. Laita yhteen kaikki horrorfilmeistä tutut kliseet (alppihotelli keskellä maaseutua, suhteellisen eristettyinä, puhelimet ei toimi, ukkonen pauhaa, ketään muita vieraita ei näy, omistajat on vähän outoja, huoneesta on ovi erityiseen pimeään takahuoneeseen, hotellin nimi on melkein suoraan Kingin romaanista, palohälytin meni päälle itsestään, päädyttiin paikkaan puolivahingossa eksymisen kautta, matkalla oli todella paha auto-onnettomuus, saimme huoneen nro 13 jne). Olimme oikeasti keskellä kauhuelokuvaa. Tästä riitää juttua tuleville vuosille.

Vera. Vera käveli ekat askeleet!! Uskomatonta, mahtavaa. Ei saatu nauhalle eikä ole juuri tapahtunut uudelleen, sitä odotellessa.

Kaikki hyvin rapakon takana siis.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vitsi kun kuulostaa reissunne niin mahtavalta tähän mennessä. Myös kauhuleffa hotelli on varmasti ollut kokemuksen arvoinen. Itse olen ollut vähän vastaavanlaisessa hötellissa Nevadassa. Suihkussa oli heinäsirkkoja, sisällä sängyn viereisessä seinässä tarantella ja illalla tarantellat alkoivat vilistää ulkona sankoin joukoin, tämä siis kaiken muun mahdollisen kammotuksen lisäksi.
Tuosta jenkkien ystävällisyydestä olen niin kovin samaa mieltä. Suomalaisilla olisi todellakin siinä oppimista. Olen aina nähnyt punaista, kun ihmiset jotka eivät ole koskaan Amerikassa viettäneet päivääkään haukkuvat koko maan ja sen asukkaat aivan lyttyyn ja useimmiten politiikan vuoksi. Toki sieltä löytyy mätää porukkaakin niinkuin joka maassa ja paljon on se maa tehnyt virheitäkin ja tekee edelleenkin, mutta on siellä sitten todella mahtavaakin ja suurin osa ihmisitä on kuitenkin hyviä ihmisiä.
heh, jätän tämän paasaamisen nyt tähän, voisin jupista aiheesta ihan loputtomiin. :)
Oikein ihanaa loppulomaa ja onnittelut Veran ensiaskelista!

Norppa kirjoitti...

hei ihan mahtavaa reissua! mäkin aikoinaan asuin VT:n ja NH:n alueella New Englandissa!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elina, joo kyllä on kaikenlaista tosiaan tullut koettua! Ja asiat kokee vielä jotenkin paljon voimaakaammin kun on vauva matkassa..
Niin jenkit herättää hirveän ristiriitaisia ja monesti ainoastaan negatiivisia tunteita monessa.. mutta toisaalta onhan se niin iso maa, mahtuuhan siihen kaikenlaista.. itse olen aina ollut aika kriittinen Amerikkaa kohtaan mutta yritän myös nähdä ne oikeasti hyvät puolet :)
Kuulostaa sunkin hotellikokemus muuten aikamoisen hurjalta!!

Norppa, kiitos! Kyllä on pääasiassa ollut tosi hienoa!Missäpäin täällä asustelit?