sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Gamla Stan viikko




Ollaan käyty Gamla Stanissa peräti 4 kertaa viikon aikana! Yleensä tulee mentyä sinne ehkä kerran kuussa. Ensin oli nämä yritykset vierailla kuninkaanlinnaan sekä vierailu Nobel museoon, joka siis myös on Gamla Stanissa. Barnmorska vastaanottoni on myös Gamla Stanissa eli siellä siis jälkitarkastuksessa perjantaina. Ja eilen kävimme kävelyllä koko perheen voimin - Gamla Stanissa! Siellä turistien seassa tuntee myös itsensä aina vähän turistiksi omassa kaupungissaan. Pienet kujat Stortorgetin ympärillä ovat vallan ihastuttavia. Suomalaisen kirkon takapihalta löytyi muistomerkki talvi-ja jatkosodissa kaatuneille. Suomalainen kirkko on muuten todella viehättävä, ja sinne ei monenkaan suomalaisen turistin tie lie vienyt, valitettavasti. Muutoinkin valitettavaa on, miten suomalaiset turistit vaeltavat nimenomaan Västerlånggatanilla, joka on se pahin turistirysä täynnä karmeita krääsäkauppoja, eivätkä uskaltaudu sisarkadulle Österlånggatanille tai jopa syvemmälle vanhaan kaupunkiin.

Jatkoimme matkaa Slussenin ohi Södermalmille, ylös Götgatania jossa väkeä tungeksi valmistautumassa yöelämään. Itselle tuli aikamoisen outo ja nostalginen olo siinä vaunuja työnnellessä, ihan kuin olisi tirkistelemässä entistä elämäänsä. Ei siitä kauaa ole kun itsekin olisi ollut menossa baariin kaikkien näiden hip ihmisten seassa.. ja sitten me tultiin miehen ja lapsen kanssa kotiin viettämään lauantai-iltaa. Ihanaa niin.

Vera myös matkusti ensimmäistä kertaa metrossa! Nyt on sekin kokeiltu :) Tukholmassa muuten ilmaiseksi vaunujen kanssa pääsee vain busseihin, metroon ja junaan joutuu maksamaan. Risuja SL, eläköön HKL :)

4 kommenttia:

ee kirjoitti...

Kiitos taas ihanista kuvista! Välillä vieläkin haikailen takaisin vanhaan kotikaupunkiin, lähinnä tuollaisten kuvien ansiosta. Hassua sinänsä, mutta kaupunki on minulle aina juuri niin kaunis kuin makeat postikorttikuvat ja nuo sinun kuvasi lupaavat - ne totta ovat, kyllä!

Tukholman tyttö kirjoitti...

ee, kiitos kiittämästä! Tukholma on todellakin kaunis kaupunki, jopa tässä marraskuun sateessa ja pimeydessä! Pitäisi vaan vielä enemmän kävellä ympäriinsä, nyt kun siihen olisi erinomainen mahdollisuus. Täytyy tosin myöntää, että kuvat eivät tällä kertaa ole itse otettuja... Tukholma ansaitsisi useammankin postauksen, ja enemmän kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, hankitko/löysitkö sitä Tukholma-opasta, jossa oli kävelyvinkkejä vaunukansalle?

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei kukannuppu, löysin kyllä kirjasen, sitä on itse asiassa myynnissä melkein kaikissa kirjakaupoissa, en ole vielä saanut hankituksi! Maksaakin vajaat 200 kruunua, on aika kallis mun mielestä... Onko Helsingistä ilmestynyt jo vastaava??