torstaina, lokakuuta 25, 2007

Ekat rokotukset


Pitkästä aikaa tiistaina oli neuvolakäynti. Tällä kertaa oli normaalien mittausten lisäksi luvassa ensimmäiset rokotukset: difteri, stelkramp (tetanus), kikhosta (pertussis), polio, hemofilus sekä erillinen, uusi rokote pheumonia eli lunginflammation. Tyttö sai siis kaksi pistosta ja äidillä meni sydän ihan sykkyrään kun semmoisia kamalia piikkejä pistettiin ja rassukka itki sydäntäsärkevästi. Mutta tietysti sen eteen, että nämä hirmutaudit pysyvät nyt poissa kestää pienet piikitykset.

Paino on nyt 3kk lähestyttäessä5820 ja pituus 61,5 cm. Käyrällä mennään.

Neuvolassa oli täti, joka ulkonäöstä päätellen kuuluisi jo vähintään 10 vuotta sitten eläkkeelle, sekä englantia puhuva sairaanhoitajaharjoittelija Ugandasta. Kyseinen täti ei ollut siis sama kuin meidän neuvolantätimme yleensä, mutta muistan kyllä hänetkin joskus tavanneeni neuvolan tiloissa. Mutta hän on tosiaankin kovasti iäkkään oloinen. Neuvolasta poistuessa mieleeni tuli kamalia ajatuksia, että itse asiassa aikamoinen usko on järjestelmään, kun antaa jonkun täysin tuntemattoman parivaljakon (noitatohtori + ugandalainen apulainen ????) pistää lapseensa jotakin mistä ei voi tietää onko se sitä mitä sanotaan. No, ihan turhaa tämmöisiä tietysti mietin. Kaikkea kamalaa sitä todella edes miettiikin... Kaikki meni oikein hyvin. Tosin Vera oli vähän kuumeisen oloinen samana iltana sekä nukkui hurjat päivä- ja iltaunet - ja valvoi sitten puoli yötä, mitä ei ole tapahtunut pitkään aikaan. Selvästikin rokotus oli syynä tähän poikkeukselliseen unirytmiin, seuraavana päivänä kun palattiin taas vanhaan totuttuun ja onneksi viime yönä jo nukuttiin ihan normaalisti. En kyllä tajua miten ne vanhemmat jaksaa joiden lapset nukkuu kaikki yöt rikkonaisesti, kun itse olin jo ihan hajalla yhden yön jälkeen...

Meillä oli samaan aikaan myös vieraita Suomesta, hyvä ystävä 10kk vanhan lapsensa kanssa. Tässä kaksikko tutustuu toisiinsa. Ollaan kälätetty niin että sylki suuhun tuli ja ääni melkein meni ja kävelty pitkin poikin Tukholmaa. Käytiin Robert Capan valokuvanäyttelyssä Nobel-museossa, mutta se kaverin toive tutustumisesta kuninkaanlinnaan ei onnistunut vaikka pyörittiin linnan pihalla pariinkin otteeseen. Ekalla kertaa ei ollut vauvan rintareppuja mukana - linnaan ei saa viedä vaunuja - ja tokalla kertaa ajateltiin, että osallistutaan kierrokseen ja tullaan uudelleen, kun on kierroksen aika, mutta sitten ei kerettykään ja lopulta koko linna oli mennyt kiinni siinä vaiheessa kun kerettiin takaisin kulmille... no, onpahan tekemistä seuraavaksi kertaa :)
Huonosti nukutun yön jäljiltä olin aika sippi mutta aika hyvin jaksoin kuitenkin menossa mukana.




5 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Nuo rokotukset kuulostavat olevan joka äidin sydänsurun paikka. Itse olen niin neulakammoinen että olemme jo nyt sopineet, että vauva menee isänsä kanssa neuvolaan rokotuskerroilla jo ihan siksikin ettei saa "tartuntaa" minun neulakammostani. En varmasti osaisi olla rauhallinen vaan itkisin ja huutaisin vauvan kanssa. Täällä Suomessa tuntuu olevan ihan yleinen tapa että terveydenhoitaja on ihan randomilla milloin kuka sattuukin ehtimään. Ainakin minun odotusaikanani olen kymmenestä käynnistä ainoastaan kaksi kertaa käynyt samalla hoitajalla.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Joo, ihan hulluja sitä tosiaankin miettii... Veralla on ollut sama barnmorska koko ajan, se on kyllä mukavaa. Ehkä teilläkin sitten vauvalle tulee sama neuvolantäti?

Mutta ne neulat oli todella aika pitkiäkin vielä, eli suosittelen tosiaan asian delegoimista isälle!

Anonyymi kirjoitti...

Googlettelin vauvajuttuja Tukholmassa ja löysin blogisi, erittäin mielenkiintoista luettavaa! :) Olen viikkoa nuoremman pojan äiti ja olemme lähdössä päiväksi risteilyreissulle Tukholmaan. Viitsisitkö millään antaa neuvoja liittyen vauvan kanssa liikkumiseen ja oleskeluun Tukholmassa? Esim. mistä löydämme keskustassa siistejä ja kivoja lastenhoitohuoneita? Onko niitä sellaisia, missä on tilaa myös imetystuokiota varten? Mitkä kahvilat/ravintolat ovat erityisen lapsi-/imetysmyönteisiä? Suurkiitos, jos viitsit vastata! En ole mistään löytänyt tarkempia tietoja Tukholmasta vauvaperheen näkökulmasta katsottuna. :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei Anne! Kiva että löysit tänne ja jätit kommentin, ja että oli sinun mielestä mielenkiintoista luettavaa!

Ainakin Kulturhusetin 2. kerroksen ravintola on lapsiystävällinen ja ihan vilisee lapsia ja äitejä. Siellä on myös yleinen mikro, mitä saa käyttää lastenruoan lämmittämiseen. Ja hyvin tilaa vaunuille. Hoitohuonetta en ole käyttänyt, mutta olettaisin että on ok.

Tuli mieleeni, että voisinpa laittaa ihan kokonaisen postauksen aiheesta, ehkäpä Suomesta olisi muitakin risteilijöitä tulossa vauvoineen joille tämmöisestä infosta voisi olla hyötyä! Eli pian blogissa lisää vinkkejä!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, kiitos kovasti! Uskon, että Tukholma kiinnostaa monia vauvan tai lapsen kanssa matkustavia. Sitä joutuu kuitenkin miettimään liikkumista ja kaupungilla oleskelua vähän eri kantilta nykyisin... :)