maanantaina, joulukuuta 17, 2012

Jeesus elää?

Vera oli päiväkotiryhmän kanssa suomalaisella kirkolla laulamassa joululauluja viime viikolla. Siitä seurasi seuraavanlainen keskustelu. Vera ja Vidar tänä aamun joulukuusen edessä, kuuntelin keskustelua kauempaa, se meni jokseenkin näin:

Vera: Jeesus on kuollut. Uskotko että Jeesus on kuollut?
Vidar: A-a (myöntämisen äännähdys ruotsiksi)
Vera: Mutta se ei ehkä olekaan kuollut enää. Toiset uskoo että se on ehkä herännyt eloon. Vidar uskotko että Jeesus on herännyt eloon.
Vidar: A-a. (tosissaan: kyllä, kyllä!)

Anna mun kaikki kestää. Mutta uskonasiat on aika vaikeita selittää, sen verran olen tässä kirkkovierailun jälkeen joutunut toteamaan. Me kun ei olla mitenkään ahkeria kirkossa kävijöitä muuten.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeeta!! :D

leena

pilami kirjoitti...

Meillä just keskusteltiin 2,5-vuotiaan kanssa kuolemasta. Mitäs sitten kun ei enää ollakaan elossa? Me tarjotaan Taivaan isää tähän selitykseksi, mutta ei oo helppoa sekään selittää. Tai se, että kuka on Jeesus. No, ei nää kysymykset taida tästä enää helpottuakaan, joten pitänee miettiä vastauksia etukäteen. Siinä itse tilanteessa ei aina tule löydettyä niitä selkeimpiä sanoja lapselle.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Pilami, ei tosiaankaan ole helppoa ei. Mutta jotenkin sitä yrittää selventää, että on monenlaisia uskoja ja että lapset sitten isompana voivat itse päättää mihin uskovat... ja mitä kaikkia kysymyksiä tosiaankaan on vielä tulossa!!!