sunnuntaina, marraskuuta 11, 2012

Isänpäivää!

Hyvää isänpäivää kaikille niin Suomessa kuin Ruotsissakin! Tätä päivää vietetään molemminpuolin lahtea, äitienpäivähän meillä naapureilla on eri aikaan. Äiti saa meidän perheessä siis 2 päivää, isä vain yhden. Lisäksi meidän perheessä osuu isin synttäritkin vielä samaan syssyyn, joten isäparka ei juuri moneen otteeseen vuodessa juhli. Äidillä taas kemuja riittää :)

Me vietämme isänpäivää tällä kertaa vaarinpäivänä Helsingissä. Suomessa ollaan surullisesta syystä, oma rakas isoäiti kun nukkui pois reilu kaksi viikkoa sitten. Hän kerkesi huimaan 96 vuoden ikään ja oli loppuvaiheessa kovasti huonokuntoinen, joten tämä oli hänelle itselleen kyllä odotettu ja helpotuskin. Mutta tietysti meille läheisille silti surullista ja etenkin hautajaiset ovat kovasti itkettävät. Itselläni on miljoonia ihania, hauskoja, rakkaita yhteisiä muistoja mummosta ja hänen kanssaan vietetyistä ajoista ja nehän tietysti säilyvät sydämessä aina. Mummo sai myös elää pitkän, aktiivisen ja tapahtumarikkaan elämän, josta voi myös itse iloita. Kun muistaisi pitää huolta lähimmäisistä heidän vielä täällä ollessaan. Siinä ohjetta meille kaikille!

Meidän natiaiset on olleet sorsia syöttämässä oman mummonsa ja vaarinsa kanssa ja palailevat juuri mummolaan. Täällä ollaan huomiseen asti, isi onkin Saksassa työmatkalla joten juhlimmekin isänpäivänä vaaria.

Isänpäivän kunniaksi kaupat ovatkin täällä Suomessa kiinni - maitoa saatiin onneksi kioskilta sentään... Ruotsissahan kaupat eivät käytännössä ole koskaan kiinni, vain juhannuksena ja joulupäivänä. Lie kumpi sitten parempi?

2 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Ostajan kannalta parempi, että ovat auki, mutta voisin kuvitella ettei olis yhtään kiva voida joutua aina töihin. Yäks!

Mun mies ei antanu valita, kun yhden äitienpäivän :-( Muuten niitä oliskin tullut kolme, norjalainen, ruotsalainen ja suomalainen.
Mä olisin ihan hyvin voinu kyllä juhlistaa kaikkina päivinä!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, joo ei niiden nyt aina tarvitse auki olla. Suomessakin on menty parempaan suuntaan sunnuntai-aukiolon tultua. Mutta kyllä se aina hassulta tuntuu kun siellä käy, ja sitten kaupat on kiinni tämmöisten ns juhlapyhien takia :)

Meillä on juhlistettu äitienpäivää useampaan otteeseen, mutta ei varmaan enää ensi vuonna, kun meilläkin mies vaatii että mun pitää valita :D minkä maan meiasti valita? :)