lauantaina, lokakuuta 20, 2012

Pihalla vaaleista

Ihan pihalla vaaleista. Kaverit facebuukkaa kilpaa vaalistatuksia, ja mulla ei ole osaa ja arpaa. Vähän kyllä harmittaa välillä, mutta toisaalta enpä haluaisi kyllä Espoossa äänestääkään. Kunnallisääneni (ja sydämeni :D ) kuuluu Helsingille :) Tuttuja on taas monta ehdolla, eli olisi varaa mistä valita. Mutta nou can do, pitää vaan seurata vierestä ja tsempata - ehkä itsekin voi vielä jonkin tsemppistatuksen postittaa kuitenkin. Sattumalta olen vieläpä vaaliviikonloppuna Helsingissä, vähän varmaan kyllä ottaa päähän kun muut menee uurnille ja itse en pääse. En ymmärrä miten jotkut voi ihan vapaaehtoisesti jättää äänestämättä!! Itse saan parhaita kicksejä vaaliuurnille. Olenhan hiukan outo ehkä, mutta moni tässä maailmassa oikeasti maksaisi maltaita äänestysoikeudesta!

Ruotsin vaaleihin on vielä aikaa, täällä kunnallisvaalit pidetään samaan aikaan kuin valtakunnalliset. Eduskuntavaaleissahan en saakaan äänestää, koska en ole Ruotsin kansalainen. Kunta- sekä landstingetin vaaleissa saan toki, mutta täällä äänestäminen on aiheuttanut blokkipolitiikan takia aina ahdistusta. Jos hyaluaa antaa äänensä vihreille muttei demareille, mitä teet kun tyypit on samassa blokissa? Ärsyttävää. Suomessa taas ärsyttää etenkin valtakunnan politiikassa, että kuka tahansa leikkii kenen kanssa tahansa joten hallituksen politiikka on väistämättä aina kompromissia ja vähän pullamössöä. Etenkin tällä vaalikaudella, kun sekä vasemmisto että oikeisto ovat samassa hallituksessa - varsinainen sekasotku... Eli kumpikaan systeemi ei tosiaankaan ole täydellinen.

***

ps. ihan pakko todeta kuitenkin vielä, että onhan mulla toki tuttuja Espoon puolellakin - heistä äänestäisin numeroa 354, jos saisin. Voin suositella myös numeroa 368, sekä bloginsa vanhana lukijana numeroa 394. Ja kun nyt mainostamaan ruvettiin, Helsingissä valitsisin 1021, 951 tai 998. Ihan vain vinkiksi :)

Ei kommentteja: