perjantaina, heinäkuuta 22, 2011

Lomailu jatkuu

Vähän on tämä kirjoittelu hiipunut, eikä muita blogeja kerkeä lukemaan enää yhtään... Saa nähdä miten totaalisesti lopahtaa kunhan työelämä taas alkaa. Syyskuussa olisi tarkoitus mennä takaisin töihin 50%. Mies jää kotiin myös 50%, joten Vidar voi olla kotona vielä syksyn. Itseä tosin hiukan epäilyttää, saadaanko oikeasti työt tehtyä 50% työajalla. Koska sehän se huonoin ratkaisu on että palkaa tulee puolet mutta töitä on 100%. Veran kanssa aikanaan aloitin 80% ja se toimi hyvin. Onneksi sekin vaihtoehto on olemassa, että työaikaa voi syksyn aikana lisätä, mikäli töitä olisikin huomattavasti 50% enemmän. Myös oma sijaiseni saa jatkaa, vaikka itse tulen takaisin, joten aika hyvältä kuitenkin näyttää. Mies yksityisyrittäjänä varmaan joutuu tekemään paljon enemmän kuin se sovittu 50%, mutta tekee sitten töitä iltaisin. Mikäli tarvetta kuitenkin on, Vidarillekin osa-aikainen paikka päiväkodissa järjestynee jo syksyllä - näin sanoivat päiväkodista.

Vera menee siis takaisin vanhaan tarhaansa Tukholmassa elokuun lopussa. Siellä on sitten luvassa 30 tuntia viikossa - Tukholmassa tämä on maksimimäärä, jos vanhempi on kotona toisen lapsen kanssa. Joissain kunnissa maksimi on 15 tuntia. Aika hullua, miten eriarvoisessa asemassa vanhemmat ovat riippuen missä asuvat.

Olemme taas lomailemassa Espanjassa, Vera ja isi uima-altaalla, Vidar nukkuu ekoja päiväuniaan. Verasta on edellisen reissun jälkeen kehkeytynyt varsinainen vesipeto, kellukkeilla mennään jo ihan itsekseen pitkiä matkoja. Vidarhan on vesieläin ollut koko ajan. Vidar oppi viime mökkireissulla konttaamaan ja nyt seisominen on myös jo aika tukevaa. Eli ei tarvinnut ostaa pannumyssyä pään suojaksi tänne Espanjaan :D

Matka alkoi vähän kurjasti, kun Norwegian lähetti meidän matkarattaat sekä autonistuimen Malagan sijasta Alicanteen. Kentällä sitten ihmeteltiin, että miten päästään kämpille ilman istuinta... onneksi saatiin tilattua taksi, jossa oli lastenistuin. Norwegian ei ole paljon perään soitellut, kamat on nyt toista päivää hukassa ja tänään mennään ostamaan uudet matkarattaat. Vauvan kanssa liikkuminen kun on aika mahdotonta ilman rattaita (ja sitä Manducaa ei tietysti nyt ole mukana kun sitä ekaa kertaa oikeasti tarvittaisiin....). Onneksi meidän autossa oli valmiina Veran istuin, joten sentään on päästy lähimpään kaupunkiin Puerto Banukseen kauppaan ja syömään - Vidar Veran istuimessa ja Vera ilman istuinta, turvavöissä takapenkillä.

Nyt pikku-ukko heräsi ja lähdemme mekin altaalle.

5 kommenttia:

♥Ellas Mirakel kirjoitti...

Siis mitä, ootteko muuttamassa takasin Ruotsiin?!? Oon missanut koko jutun... Muistan kuinka aikoinanaan olin kade sulle kun sait muutta Suomeen, hehe. Mikä teijät sai muutamaan mielen?

Mä niin haikailen Suomeen, sitä kuvittelee miten asiat olis ja jotenkin maalailee sellasia unelmakuvia... Todellisuus olis todennäkösesti iiiihan erilainen.

Anonyymi kirjoitti...

HEIPPA!

Mukavaa lomaa, nauttikaahan :). Me ollaan ajateltu jouluksi espanjan / malagan matkaa. Ilmeisesti hyvä kohde lapsiperheelle ?

tsemppiä tulevaan muutton!

terkuin: kirsi

Tukholman tyttö kirjoitti...

Ellas Mirakel, joo sehän on meillä ollut suunnitelmissa koko ajan, ajankohta vaan ollut auki... ja sitten tuntui, että kun menen takas töihin syksyllä, ja joka tapauksessa meidän pitäis muuttaa (ei haluta enää asua meidän talossa), niin tämä on aika hyvä sauma muuttaa kokonaan. Olisi ihan turhan rankkaa Veralle muuttaa nyt SUomessa ja sit taas parin vuoden päästä Ruotsiin. Ja onhan tässä vähän väliaikainen fiilis koko ajan... alunperin sopimus oli että muutetaan viimeistään kun Vera menee kouluun.

Suomessa asumisesta, todellisuus on tosiaankin toinen kuin kuvitelmat :) Puolensa ja puolensa tietysti kaikessa, mutta ei se Suomessa asuminen mitään pelkkää ruusuilla tanssimista ole. Säkin olet Ruotsissa ollut jo sen verran kauan, että Suomessa todellisuus voisi olla vähän shokkikin :)

Kirsi, kyllä täällä hyvin viihtyy lasten kanssa, meillä tosin vaikuttaa asiaan paljon se että on oma asunto (miehen isän kämppä), jossa on 2 makuuhuonetta + olohuone sekä keittiö, iso parveke ja pesukone... Riippuu vähän minkä ikäisten lasten kanssa on matkassa, meille on hankalaa olla kaikki samassa huoneessa.

Joulun aikaan kyllä sanoisin että varmemmin lämmintä on Kanarialla, täällä ns "aurinkorannikolla" voi pahimmassa tapauksessa sataa koko ajan..!

Kiitos tsempeistä!

Tukholman tyttö kirjoitti...

ps. Pakko vielä lisätä pari juttua:

Ellas Mirakel, kyllä se varmaan lopun elämää on niin, että sitä tuntee olevansa kahden maan välissä :/

Kirsi, olen toki tietoinen ettei kaikilla tällaista asunto-mahdollisuutta ole... on täällä kuitenkin ihan kivasti tekemistä, mutta joulun aikaan ei kyllä voi edes altaassa uida, saatika meressä. Sekin puoltaa mun silmissä Kanarian saaria vaihtoehtona. Malaga/Etelä-Espanja on tosi hyvä huhti-syyskuun aikana, ja on meillä ollut säiden kanssa tuuria myös marraskuussa ja maaliskuussakin. Mutta uimaan ei silloin kyllä pääse.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Kiitos Mari vinkeistä... Ehkä päädymme kanariaan... kylhän sitä uimaan pitää lasten päästä ja lämmintä olla... lyhyt lento vaan houkutteli, mut ei se aurinkoa korvaa / kirsi :)