torstaina, heinäkuuta 28, 2011

Leikkiä keskiyöhön?

Lähellämme on kiva lasten leikkipaikka, jossa ei koskaan tunnu olevan ketään.

Siis, ei koskaan kun me olemme siellä. Koska, mehän olemme siellä iltaisin n 18-19 aikaan. Toissailtana kun olimme lähdössä puoli kahdeksan aikaan, paikalle ilmestyi useita espanjalaislapsia. Vera hinkuaa lapsiseuraa joten seuraavana iltana siis menimme paikalle myöhempään, vasta n 19.30. Ekat lapset tulivat 20.15 kun lähdin Vidaria nukuttamaan. Isi sitten jäi Veran kanssa ja lapsiryntäys oli ollut klo 21. Eilen kun J lenkkeili paikan ohi 21.30, oli leikkipaikalla kauhea tungos. Oi aikoja oi tapoja. Meille eitosiaan taida löytyä täältä seuraa, kun liikutaan ihan eri kellonajoissa...

Toisaalta, kuten edellisen postauksen kommentoijakin totesi, täällä on päivisin niin järkyttävän kuuma, että kaikki vetävät siestaa ja sitten voimia riittää illalla riekkumiseen. Itsekin varmaan nukkuisin päiväunet aina jos täällä asuisin. Varsinkin kun lounaat on kolmen ruokalajin lounaita viinillä höystettynä, useimmiten sitä on aika voimaton sellaisen ponnistuksen jälkeen...

Lisäksi, edelliseen postaukseen liittyen, onhan kivaa että lapset saavat olla mukana sosiaalisessa elämässä- pohjoismaissa on vähän tapana, että kun lapset laitetaan petiin klo 20, sitten alkaa vanhempien oma aika. Täällä sitä omaa aikaa ei taida juuri olla?

Leikkipaikalla avattiin myös jokin aikaa sitten kahvila /pikaruokapaikka, jossa myydään tietysti myös olutta ja viiniä. Alla on kuva kahvilasta:



Baarin aukioloajat ovat seuraavat: tiistaista sunnuntaihin klo 17-24. Siis olutta ja viiniä illalla klo 24 asti auki, lasten leikkipaikalla. Voisitko kuvitella tätä Suomeen? Buaahaaa. Lastensuojeluunhan sellainen yritys päätyisi.



Toisaalla tosin ohjeistuksessa tosin lukee, ettei leikkipaikalla saa käyttää alkoholia :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

: )

Kun minä asuin kuukauden espanjaisessa perheessaä opiskeluaikana, heräsin aamusin klo 8, jotta kerkeisin kielikurssille. Kukaan muu perheestä ei ollut silloin vielä herännyt. Muistaakseni lähdin kouluun ennen 9 eikä silloinkaan kukaan ollut vielä hereillä. Joten on niilä kyllä aika erilainen rytmi.

Nyt lomalla meidän lapset ovat olleet hereillä melkein puoliyöhön, mutta sitten ollaan saatu nukkua 11 asti aamulla. Mitä herkkua! Loma on todellakin tuntunut lomalta ja lapset ovat nauttineet.

terv. Anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

Anu, aika huvittavaa... ja tuo siis työssäkäyntiaikaan, ei lomalla, vai oliko loma-aikataulut kyseessä?

Meillä ei nukuta 11 asti, vaikka mentäisiin illalla nukkumaan vasta puolilta öin... joten ei kannata venyttää nukkumaan menoa, kun Vidar heräilee kuitenkin auringon mukana :/ eikä vauvaa tietysti pystyisikään pitämään väkisin hereillä :)