perjantaina, kesäkuuta 03, 2011

Kesäkuu, ihana kesä!

Blogirintamalla on hiljaista... kesäkuu jo ja vihdoinkin ihanat lämpimät ilmat. Pitkät valoisat illat, joista edes joskus yritetään nauttia. Tänään grillataan vielä iltamyöhään ulkona. Ah ihanuutta!

Meillä ensi viikolla tulee jo 9kk täyteen ja ryömitty on tosiaan jo muutama viikko. Ryömiminen opittiin siisTukholman reissulla ja nyt mennään jo aika lujaa. Istuminen on aika tukevaa, tosin Espanjassa marmorilattioilla en uskaltanut juuri Vidaria istuttaa. Marmorilattiat kun ovat kovaakin kovemmat. Ruotsalainen tuttavaperhe oli hankkinut 11 kk vanhalle tyttärelleen "suojamyssyn" jota voi pitää sisällä ja joka estää pään kolhimisen. Espanjassa tämän vielä ymmärrän tosiaan marmorilattioiden takia, mutta kun myssy kuitenkin oli ostettu Ruotsista, oletettavasti markkinaa on myös kotimaassa. Hiukan turvallisuusfobiaa ilmassa, sanoisinko...

Pystyyn meillä ei vielä nousta, vaikkakin noustaan etukenoon tukea vasten. Joten aika pian sekin varmaan.

Ja sitten se huono puoli valoisissa öissä: aamuisin herätään AIKAISIN, eli siis n 5-6.30 ekan kerran, ja sitten mennäänkin jo ekoille päiväunille klo 8-9... Espanjan pimennysverhot olivat kyllä sellainen siunaus, jonka perään haikaillaan täälläkin. Meillä vaan ikkunat ovat sen verran erikoisen malliset, ettei niihin käy mikään verho. Espanjassa nukuttiin aamuisin 7-8 asti, parhaillaan peräti yhdeksään.

Ja sitten ihan näitä ajankohtaisia suomirintamalla. Kyllä on suomalainen politiikka muuttunut todella uskomattomaksi, niin että heikompaa ihan hirvittää. Mitä ihmettä! Ei tällaista ole mun aikana tapahtunut, voi huhhuh. Nyt kyllä meni usko demareihin lopullisesti, sääli. Kataisellakin uutisissa alkoi muuten olla aika hiki.

2 kommenttia:

pilami kirjoitti...

Mä olen kyllä kanssa ihmetellyt noita konttauskypäriä tai mitä suojamyssyjä ovatkaan. Kai ne lapset tietysti ovat erilaisia, mutta ei meillä kyllä ole päätä edes pahemmin kolhittu. Ihan mahtuu yhden käden sormiin kunnon kaatumiset. Ja nyt opetellaan kävelemään eikä sekään kyllä mitään pään kolhimista ole aiheuttanut.

Heh, sanavahvistuksena mopot - ne tietysti ovat kypärienkin kannalta ihan eri asia! ;)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Niin, ja mun mielestä mitään ei myöskään opita jos joskus ei vähän kolhita. Tietty pitää sit vahtia ettei satu pahemmin. Mutta turvallisuusmania menee kyllä liian pitkälle, kun lapsia suojellaan hysteerisesti, niin pitkälle ettei lapsi enää ymmärrä mikä oikeasti on vaarallista ja mikä ei...