torstaina, kesäkuuta 09, 2011

Sekalaista

Meillä ei ole lopulta ollut ollenkaan käyttöä manducalle. Olisi ehkä pitänyt arvata, ettei minusta ole kantajaksi. Tosin suurin syy ja hyvin positiivinen sellainen lienee se, että Vera on kävellyt todella reippaasti suht pitkiäkin matkoja. Kantoreppua ei siis juurikaan ole tarvittu. Ja koska sitä tarvitaan niin harvoin, edes niillä kerroilla kun sillä oikeasti olisi käyttöä, ei sitä tule käytettyä (esim lentokentällä). Olen myös miettinyt, eikö manducassa voi kantaa edessä lapsen kasvot menosuuntaan? Ohjekirjassa ei tämmöistä vaihtoehtoa ole lainkaan mainittu, enkä ole myöskään moista nähnyt. Ilmeisesti tarkoitus olisi kantaa isompaa vauvaa selässä?

Positiivista tosiaan on, että meidän 3vuotias on mielettömän reipas kävelijä, etenkin nyt kesäisellä säällä ja kunhan ei ole kiire. Päiväkotimatkat menee ihanan leppoisasti, Vidar vaunuissa ja Vera jalan. Matkalla toki tutkitaan kaikki puskat ja kukat ja mainostaulut, mutta talvella nähtyihin "en jaksa" makaamisiin pitkin penkkoja ei ole jouduttu viime aikoina lainkaan.

Olen myös pohtinut, missä vaiheessa vauvaa voi alkaa ajeluttaa pyörän tarakalla istuimessa? Kun vauva istuu omin avuin?

Meillä noustaan pystyyn tukea vasten ja kupsahdetaan pitkin menemään. Pää vaan kolisee. Mutta ei hommata kävelykypärää... :)

Talossa kävi vähän aikaa sitten nuohooja. Tyyppi totesi, että savupiippu on hengenvaarallinen, kuulemma tiiliä irti ja koko piippu pitäisi uusia. Kiva kiva. Ollaan talven aikana poltettu kakluunissa tulta monena päivänä viikossa. Onneksi ei posahtanut koko höskä ilmaan. Omistaja vain totesi, että ei he tiedä milloin on viimeksi nuohottu. Ikäänkuin se ei jotenkin kuuluisi omistajan velvollisuuksiin pitää kiinteistöstä huolta... todella huoletonta meininkiä. Ikkunoita ei ole uusittu, vaikka niistä huomautimme jo yli vuosi sitten. Ränni roikkuu viime talevn jäljiltä.

Toivoisin niin, että talon ostaisi joku, joka jaksaisi kunnostaa sen ja pitää siitä huolta. Talohan on aivan ihana, mutta vaatisi aikaa sekä osaavaa huolenpitoa. Naapurin insinööri kun omien puheidensa mukaan olisi valmis "repimään koko roskan". Ja ilmeisesti rakentamaan jonkun 2000-luvun sieluttoman omakotitalon tilalle.

Meillä oli myös vaatekoita. Ei olla edelleen löydetty alkuperäistä lähdettä. Myrkytettiin toki ne mitä löytyi. Seuraavat asukkaat saa sitten yllätyksen ensi keväällä.

Joten kyllä on aika valmis muuttamaan tästä pois. Liian moni asia kaatuu niskaan. Jos olisi oma (onneksi ei ole, kun ollaan peukalo keskellä kämmentä), niin viitsisi jotain uudistuksia tehdäkin, muttei vuokrataloon.

8 kommenttia:

Kukannuppu kirjoitti...

Oh hoh mitä huolimattomuutta omistajalta, todella vaarallista että takkaa poltetaan jos piippu on nuohoamatta (nokipalon vaara) ja rikki (koko talo voi syttyä). Piiput on nuohottava kerran vuodessa jos tulisijat on käytössä! Nuohoaminen on kaupungin velvoittama tai jopa lakisääteinen juttu, ei mikään "pese hampaat aamuin illoin" -ohje.

Kukannuppu kirjoitti...

Mä täällä vielä.

Musta on ihan käsittämätöntä ettei kiinteistön omistaja tiedä velvoitteistaan.

http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;44697;44784

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2005/20050539

Elli kirjoitti...

Tervehdys, pitkästä aikaa!

mä oon käyttäny Manducaa just lentokentällä, kun olin yksin lasten kanssa reissussa. en millään olis kyenny kantamaan tota meidän munkkipossua ja laukkuja kerralla :D
mies on kyllä sitä enemmän käyttäny, kun minä. jos oltais se ite maksettu olis ehkä saattanu kaduttaa, kun on kuitenki aika hintava, mutta lahjaksi kun saatiin niin kiva on ollu.
siinä ei tosiaan oo naama-eteenpäin vaihtoehtoa ollenkaan, paitsi selkäpuolella.

pyöränistuimista ei oo kyllä hajuakaan.. esikoinen oli yli vuoden kun istuin tuli ajankohtaseksi, kun on loppu keväästä syntyny.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kukannuppu, eikö vaan! Mä olen ollut kans vähän ihmeissäni. Vähintään heidän olisi vuokrauksen yhteydessä pitänyt mainita tästä, tai sitten ilmoittaa ettei tulisijaa saa käyttää. Todella onni, ettei mitään ole sattunut. Nuohous on tosiaan lakisääteinen juttu... omistaja mainitsi että "edellisten vuokralaisten kanssa ei ollut mitään juttua asiasta muistaakseni". Eli on voinut mennä vaikka kuinka kauan ettei tässä ole nuohottu!

Mitäänhän tässä ei ole muutenkaan meidän aikana tehty, sääli katsoa kun talo rapistuu silmissä.

Tulkaa hei käymään ennekuin me muutetaan!! Kohta on lomat ja sit me jo mennään...!

Elli, niin mä arvelinkin että naama-eteenpäin vaihtoehtoa ei ole. Enpä tosin tiedä, olisko sitä tullut käytettyä sen enempää vaikka olisikin... jos yksin reissaisi molempien lasten kanssa niin silloin vois kuvitella että olis tosiaan hyödyllinen.

pilami kirjoitti...

Manducassa on se hyvä puoli, että siitä saanee aika helposti hyvät rahat jälkimarkkinoillakin. Katselin muuten just Baby Björnin kantoreppuhärpäkkeitä ja ne olivat jopa kalliimpia kuin Manduca! Että taitaa se Manducan hinnakkuus olla jotain urbaanilegendaa...

Meillä se oli tosi pop ekat 4 kk, kun pikkukaveri ei tosiaan oikein nukkunut päikkäreitä muuten. Sitten onkin ollut vähemmällä käytöllä. Nyt kun starttaillaan taas metsäretkiä perheen kesken, niin se selässä kantaminen on varmaan tosi jees ton Manducan kanssa. Eli uutta elämää luvassa meidän Manducalle.

Elli kirjoitti...

joo, se on kyl kiva Manducassa, kun sillä on käyttöikää niin monta vuotta.

Tiitu kirjoitti...

Manducassa voi kantaa kasvot menosuuntaan päin kahdellakin tapaa: selässä ja lonkalla. Jos Manducalla voisi kantaa edessä kasvot menosuuntaan päin, ei kyseessä enää olisi (lapselle) ergonominen kantoreppu, vaan rintareppu, johon lasta ei saa asetettua ergonomisesti jalat sammakkoasentoon (ja pienen vauvan selkä pyöreänä).

Riippuu varmaan tosi paljon vauvasta, milloin häntä voi alkaa kuljettaa pyörän istuimella. Ihan pelkkä istumistaito ei taida riittää, pyöräilyn aiheuttama liike, töyssyt yms. vaativat kehonhallinnalta aika paljon. Kovin paljon alle vuoden ikäistä en varmaankaan uskaltaisi istuimeen laittaa. Me hankittiin pyörään (kahdenistuttava) peräkärry ja siihen vauvaistuin, jotta päästään jo tänä kesänä pyöräilemään vauvan kanssa. Toimii ihan tosi hyvin ja tarjoaa mieletöntä vapautta kahden lapsen vanhemmalle.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Pilami, kuten mainitsin niin meillekin tuli manducalle ekaa kertaa käyttöä juuri metsäretkellä. Sellaisia lisää siis :) Joo, babybjön on ihan yhtä kallis jollei peräti kalliimpi, riippu mallista varmaan. Ja manducasta saanee tosiaan varmaan ihan ok rahaa takas.

Tiitu, näin varmaan on asian laita. Ja selässä kantaminen toimi meilläkin suht hyvin, ainakin siitä päätellen että Vidar nukahti matkan varrella :)

Olen miettinyt samaa ton istuimen suhteen, eikä me kyllä saataisi tänä kesänä aikaiseksikaan. Plus että en halua enää mitään ylimääräistä lisää muuttokuormaan... Ensi kesänä sitten kahden lapsen kanssa, hommataan Vidarillekin uusi istuin!