tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Täysimetystä vai ei?

Mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten "Tuoreen tutkimuksen mukaan kiinteiden varhaisempi aloittaminen saattaa hyödyttää vauvaa enemmän kuin pelkkään äidinmaitoon turvautuminen ensimmäisen puolen vuoden aikana".

Näinhän tämä menee. Ei ole mitään yhtä ainoaa totuutta, vaan tämäkin muka ehdottomana totuutena pidetty "fakta" täysimetyksen onnesta ja autuudesta voidaan kyseenalaistaa.

Meilläkin on viime päivien aikana maistettu maissia ja porkkana-perunaa. Vähän oli Vidar ihmeissään, mutta ihan hyvin kävi kaupaksi ja lisääkin olisi mennyt. Ruokailun suhteen rauhallisesti eteenpäin kuitenkin. Öisin herätään edelleen 2-3 tunnin välein syömään, joten olisihan se mukavaa saada vähän pitempiaikaista mahantäytettä. Onneksi sentään nukahdetaan samantien ruokailun jälkeen.

Eilisessä neuvolassa päivitettiin mitat, paino 7010 ja pituus 66. Vaatteissa käytetään jopa 74 kokoa jo...

Tänään käytiin Kiasmassa. Vauvan kanssa ja hyvässä seurassa se oli oikein mukavaa. Mutta 3-vuotiaalle ei kyllä juuri tarjolla mitään erityistä, eli enpä menisi Veran kanssa, ainakaan vielä (kommenteissa jonkun mainitsema teos, joka oli huoneen verran roikkuvia naruja, varmasti olisi kyllä kiva mutta ei ehkä riittäisi meille koko käynnille)... ehkä enempi on vaan omassa päässä, ettei jaksaisi 3-vuotiaan häröilijänn kanssa. Ehkä kunhan tuo vähän kasvaa :)

3 kommenttia:

Elli kirjoitti...

meillä tuli just 3kk täyteen, joten luonnollisesti näitä ajatuksia ruoasta on jo kertynyt. yllätyin aika paljon, kun katselin vellipurkkeja täällä tukholmassa ja sitten suomessa, täällä oli alotus ikä 3kk ja samassa paketissa suomessa alotusikä oli 5kk, aika hurja heitto mun mielestä. en kyllä oo ihan vielä ehkä valmis antamaan velliä, varsinkin kun yöt on nyt ollu hyviä.
mulla on ehkä enemmänkin kiinni siitä, että kuinka kauan pystyn pitämään oman uteliaisuuden poissa, kun ne ruuan maisteluilmeet on vaan niin huippuja :D (tosi aikuinen suhtautuminen siis..)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Velli onkin muuten tosi ruotsalainen juttu! Siellähän lapset vetää velliä pullosta parivuotiaaksi asti, istuvat rattaissa ja imuttavat ja menevät nukkumaankin sen vellipullon kanssa :)aloitetaankin siis tosi ajoissa!

Ei mullakaan nyt varsinaisesti mikään hirmu hätä muuten mutta kiva tosiaan olisi jos nuo yösyötöt vähän harvenisivat! Ja ilmeet on tosiaan hauskoja :) Enkä ole mitenkään täysimetysvastainen, hyvä vaan muistaa ettei maailma ole niin mustavalkoinen...

Elli kirjoitti...

joo, meillä oli tähän uuteen vuoteen asti tosi kurjat noi yöt yleensä joten odotin silmät kiiluen tätä maagista 3kk vellirajaa, mutta nyt tuo on nukkunu ihan kiitettävästi. siis eihän sitä nyt yksin voi herranenaika sentään nukkua, vaan ihan äitissä kiinni. doh! mutta ei sentään enää huuda aamuviiteen.

esikoinen oli täysin korvikeruokinnassa ja vielä tosi laiskassa sellasessa (sai aina vaan jääkaappikylmänä maitonsa) ja oon kyllä miettiny, että oli se vaan näppärää. pullo suuhun ja pinnikseen niin sinnehän se nukahti.
mut tää toka on ihan naturelli, ei syö tuttia ja pullostakin on kelvannut vaan kahdesti kun on tosi kova nälkä ollut. aina jotenkin ajattelin, että ei mun lapset vaan ikinä tuu olemaan sellasia! no just :D