maanantaina, syyskuuta 06, 2010

D-day

Tänään on siis SE päivä, vielä joitain tunteja aikaa keretä tämän päivän puolella... mutta ei lupaavalta näytä.

Onko joku täällä kävijöistä käyttänyt pesupähkinöitä? Ostettiin niitä viikonloppuna Ruohonjuuresta ja testasin ekaa kertaa eilen, mutta mun mielestä pyykki tuoksuu omituiselta - ja erityisesti käytetyt pähkinät, joita siis pitäisi voida käyttää uudestaan, haisevat suorastaan pahalta. Olenko tehnyt jotain väärin vai kuuluuko tämä asiaan... vähän ärsyttää nimittäin.

10 kommenttia:

pilami kirjoitti...

Tsemppiä - ne viimeiset odotuksen päivät on aina niiiinnn odotusta... Mä olen käyttänyt pesupähkinöitä. Noh, en mitenkään erityisesti lähtisi niiden puolesta liputtamaan - pesin vain "puhdasta" pyykkiä niillä, eli lakanoita ym. En oikein vakkuuttunut niiden tahranpoistokyvystä. Hajun kanssa ei ole kyllä ollut ongelmia. Voisko ne olla pilaantuneita (?) tai jotain.

Aino kirjoitti...

Pesupähkinöissä on ikävä ominaishaju. Huuhteluainelokeroon voi laittaa pari tippaa eteeristä öljyä, niin se peittää pikkuisen sitä hajua.

Pesen itse villaiset vaatteet pesupähkinöillä ja niistä tulee aivan ihanan pehmeitä.

Uudessa mustassa oli keväämmällä juttua pesupähkinöistä, siellä oli hyviä vinkkejä :)

Niin ja tsemppiä odotuksne viimemetreille. Täällä mennään vasta viikolla 13 :)

Hanna Kopra kirjoitti...

Etikkaa huuhteluaineena! Se vie hajun.

Hanna Kopra kirjoitti...

Tsemppiä kalkkiviivoille. Jaksaa, jaksaa, vielä jaksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Reetta kirjoittaa:
Kuningaskuluttajassa (muistaakseni) oli testi noista pesupähkinöistä ja kaiken maailman muista pesujutuista. Yksikään niistä testatuista tuotteista ei poistanut tahroja.

Tiitu kirjoitti...

Jep. Eteeristä öljyä (esim. appelsiini tai sitruuna, sieltä Ruohonjuuresta myös) huuhteluainelokeroon, niin tulee miellyttävämpi haju. Vaikeisiin tahroihin sappisaippuaa, niin johan lähtee. Meillä pestään periaatteessa kaikki pyykki pähkinöillä (välillä käytetään myös Ecoballseja ja Attituden ekologisia pyykinpesutyynyjä) ja ihan riittävän puhdasta tulee. Pesupähkinöissä on myös paljon eroja. Samut ovat olleet parhaita.

Mimmu kirjoitti...

Meillä on pähkinöitä kokeiltu ja käytetty enemmänkin. Ensimmäiset pähkinät mitä meillä oli värjäsivät pyykkiä harmaaksi. Vuosi myöhemmin uskallauduin kokeilemaan uudelleen kaverin suosituksesta. Nämä pähkinät ovatkin ihan erinäköisiäkin ja toimivat paljon paremmin. Tahroja pähkinät eivät kyllä poista, vaan jokainen tahra pitää käsitellä sappisaippualla, mutta aikuisten vaatteille pähkinät sopivat hyvin. Vaatteista tulee raikkaita ja tuoksuttomia (en voi sietää pesuaineiden hajuja) ja villavaatteista sähköttömiä ilman huuhteluainetta. Tuolta Ruohonjuuren sivuilta ei selvinnyt mistä pähkinöistä on kyse, mutta kuva ainakin näyttäisi samalta kuin nämä nykyiset pähkinät mitä meiltä löytyy (aiemmat oli karvaisen solmun näköisiä). Jokaisen tahran erikseen käsittelyyn kyllästyneenä, ostin taas tavallista nestemäistä pyykinpesuainetta. Vauvan ja aikuisten pyykkiin pähkinät on oikeasti hyviä, mutta pikkulapsen, jonka vaatteista löytyy milloin ruokaa, ruohoa, multaa tai esim. askarteluliimaa ne ei sovi.

Elli kirjoitti...

heti herää epäilyt, kun on muutaman päivän hiljasta :D

tai sitten se on tää mammaloman ihanuus, kun ei oo muuta ku aikaa niin ehtii miettiä ja pohtia ties mitä!

vieläkös siellä ollaan yhtenä kappaleena?

Tiitu kirjoitti...

Samalla asialla täälläkin. Lisäksi tulin vinkkaamaan uopuudesta Espoon kantoliinalainaamosta, josta saa nyt aluksi ihan ilmaiseksi muutamaa trikooliinaan opastuksen kera lainaan. Tätä pyörittää ystäväni, josta jo mainitsinkin. http://espoonliinalainaamo.blogspot.com/.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Niistä pesupähkinöistä... enpä ole juuri jaksanut ajatella koko juttua tässä tohinassa. Tuolla ne odottavat seuraavaa kokeilua. Ilmeisen vaihtelevia kokemuksia tuntuu teillä olevan. Täytynee kokeilla etikkaa tai öljyjä. Hna, laitetaanko se etikka siis vaan suoraan huuhteluainelokeroon, ja paljonko sitä pitäisi laittaa??
Niin ja tsemppiä tällä kertaa sulle viime metreille. Kyllä se sieltä tulee, vaikkei siltä nyt tunnukaan...

Aimo, onnea odotukseen! Eka ultra on siis jo käyty?

Reetta, onpas lupaavaa! Enpä tiedä, tuntuu vähän hullulta, ehkä pitäisi vaan valita joku kaupasta löytyvä ekologinen vaihtoehto...

Tiitu, mutta entäs jos ei tykkää mistään tuollaista hajuista?

Mimmu, just tällä hetkellä ei siis meillä varmaan oikein toimisi, meillä on maitotahroja ihan joka ainoassa vaatekappaleessa... ja oksennusta, tietty. Tuntuu aika turhauttavalta ruveta kaiken muun lisäksi pesemään jokaista tahraa erikseen...

Tiitu, laitan vielä erikseen postauksen liinailusta.