sunnuntaina, kesäkuuta 20, 2010

Häämainingeissa

Meinasin että tänään aamulla olisi voitu katsoa vähän lastenohjelmia, samalla kun tehdään aamupalaa. Mutta ei telkkarista tullut!! Ei miltään kanavalta, ja kello oli jo 7.45. Ihmeissäni kaivelin ylen nettisivut esiin (meille ei tule juuri nyt lehteä)että what the... ja siellähän se selvästi luki, että lastenohjelmat alkavat klo 8.20

Siis mitä keeveliä... Ruotsissa tottui että lastenohjelmaa tulee melkeinpä kellon ympäri - jota todellakaan ei sentään ihan tarvittaisi - mutta että siis kuvitellaanko Suomessa että lapset heräävät viikonlopun kunniaksi vasta kahdeksan jälkeen? Siis jos lastenohjelmia nyt ylipäänsä lähetetään, niin sopiva aika olisi n. 6.30 eteenpäin...

Iltapäivälläkään niitä ei tule silloin kun luulisi, eli kun tullaan päiväkodista ja yritetään tehdä ruokaa jolloin vanhemmalle olisi mukavaa että lapselle on muutakin tekemistä kuin roikkua lahkeessa. Sitten niitä tulee joskus kasilta, kun ollaan menossa nukkumaan. No, meillä ei todellakaan tule juuri katseltua telkkaria kun eipä sieltä koskaan tule mitään silloin kun toivoisi, vaikka se tv monien kuukausien ilman olon jälkeen päätettiinkin hankkia. Vahvasti harkitsen, että josko siitä sitten luovuttaisiin kuitenkin.

Eilne tosin katseltiin prinsessahäitä, mutta niitäkin kaverien luona. Itse tulin puolenpäivän aikaan Tukholmasta, aamulla tunsin itseni aika oudoksi lähtiessäni kaupungista muiden rynniessä sinne tunnelmoimaan. Häät todellakin huomasi siellä katukuvasta, ja jopa Taxi Stockholmin puhelinviestissä sanottiin että klo 10 eteenpäin he eivät ota vastaan ennakkotilauksia häiden takia. Mahtavasti porukkaa näytti olevan paikalla, mutta mitäänhän siellä ei varmaan ole nähnyt. Ainakin kenraaliharjoituksen perusteella cortège meni sellaista vauhtia että Vickanin
kruunu vaan vilahti. Enpä olisi halunnut siellä tungoksessa olla pienen lapsen ja mahani kanssa... Mutta näyttihan se ihanalta, ja ainoastaan hannuhanhi-maassa on tietstsi niin upea ilmakin prinsessahäissä. Niin sai maalaispoika prinsessansa ... :)

4 kommenttia:

Kukannuppu kirjoitti...

No höö, nyt noi pikkukakkoset on pois paikaltaan jalisotteluiden takia. Normaalisti niitä tulee aamuseiskasta kasiin ja illalla viiden ja kuuden välillä.

Tukholman tyttö kirjoitti...

no okei onhan tuo selitys sekin... mutta pitääkö niitä nyt samalta kanavalta lähettää?

Eikä se silti poista sitä tosiaseikkaa, että tunti aamulla ja tunti illalla on ihan hupaisan vähän, verrattuna siihen että kun Tukholmassa avasi telkan milloin vaan, aina tuli lasten ohjelmaa - paitsi yöllä. Voi sitten tietysti kysyä, onko aiheellista että lastenohjelmaa tulee lähestulkoon kellon ympäri.. mutta kyllä se elämää helpotti! Täällä tosiaan pitää oikein sihdata että osuisi hollille.

Mimmu kirjoitti...

Mekin ehdittiin tottua Bolibomban lähetyksiin, jotka sopivasti alkoivat jo kuuden jälkeen kun lapsikin heräsi ja päättyivät kuuden jälkeen, kun käytiin iltatoimille. Siis lastenohjelmia sai katsoa silloin, kun se meille sopi, eikä tarvinut rytmittää elämää tv:n mukaan. Ja mikä ihmeen järki siinä on, että lastenohjelmat suomessa alkavat viikonloppuisin myöhemmin kuin arkisin? Ei lapset herää viikonloppuisin yhtään myöhempään kuin arkenakaan.

Todella, todella harvoin annan palautetta mistään, mutta nyt oli ihan pakko antaa ylelle palautetta. Minusta on kyllä totaalisen väärin, että olympialaiset, jääkiekon mm-kisat ja nyt vielä jalkapallon mm-kisat ovat kaikki vieneet lastenohjelmat. Miksei urheilua voi näyttää jollain niistä kolmesta muusta ylen kanavasta, mitkä näkyvät kaikella kansalla? Miksi joku Antiikkia antiikkia tai sydämen asialla ovat tärkeämpiä?

Tukholman tyttö kirjoitti...

Mimmu, ihanaa että sä olet huomannut saman! kun musta välillä tuntuu, että valitanko vaan ihan mitättömästä... :) Mutta tämä(kin) on just sellainen asia, mitä ei edes kyseenalaista jos ei ole asunut jossain muualla ja tottunut, että toisellakin tavoin voi olla. Mä en ollenkaan ymmärrä miten niitä täällä lähetetään, oikeesti pitää ohjelma-aikataulun kanssa tihrustaa että milloin ne tulee - enkä siltikään aina oikein onnistu. Onpas hienoa että olet lähettänyt palautetta!