torstaina, helmikuuta 25, 2010

Tutista luopuminen

Meillä on vihdoin luovuttu kokonaan tutista. Tähän asti meillä on vielä ollut unitutti käytössä. Koska Vera on jo 2½ vuotias ja eka hammaslääkärikäynti häämöttää parin viikon päässä, tuntui että on tosiaankin aika.

Niinpä siis viime yönä, meille tuli erään tarinan mukainen tuttikeiju ja vei tutit vauvoille. Yöllä oli itkua ja hammastenkiristystä, mutta kyllä se sitten meni ohi. Aamulla tuttikeiju oli tuonut vastalahjaksi muumi-kitaran. Sitä on soitettu kotona ollessa koko päivä. Päiväkodissa päiväunet oli menneet ihan moitteetta eli tuttia ei oltu edes kaivattu. Kotona tänään illalla vähän vielä itketti tutin perään, mutta kun pääsi isin viereen nukkumaan sekin helpotti. Ehkä tämä tästä... aina se ryhtyminen on se suurin juttu, lopultahan nämä menee aika kivuttomasti, usein vaan laiskottaa eikä vaan jaksaisi :)

Vera on jo ihan hurjan iso tyttö. Miten siitä tuollainen 2½ vuotias tulikin? Juttua piisaa, suomeksi lähestulkoon ainoastaan, ja itse pitää saada tehdä kaikki. Pian on seuraava neuvola, jos sitten saisi viralliset mitatkin. On se vaan hurjaa ja haikeaa, miten aika menee...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi etta :) ikava on! muistaako se mua sit enaan lainkaan kun tuun takas?? :)

kummitati maailmalta

Smarre kirjoitti...

Nopeastihan se aika menee. Juuri katsoin tuota omaa viikon päästä 2 vuotta täyttävää lastani ja mietin, että kyllä se aika kulkeekin nopsaan.

Me jätimme tutin siinä reilu vuotiaana pois, mutta en tiedä olisiko ollut sittenkin parempi vitkutella asian kanssa. Mene ja tiedä.

Elli kirjoitti...

meillä kans tais olla siinä vuoden jälkeen, kun mentiin tarhaan ja ne siellä suositteli, ettei olis enää tuttia kun ne usein menee sekasin muiden kanssa jne. eikä meillä koskaan ollutkaan, kun unitutti, että se oli suht helppo jättää pois.

myöhemmin käytiin sit todella äkäisellä hammaslääkärillä, joka sanoi, että jos tuttia ei jätä pois ennen puolivuotiaana niin hän kyllä joutuu sitten laittamaan hammasraudat 3-vuotiaasta, kun on hampaat mennyt pilalle! samalla kerralla haukuttiin myös isi ja äiti, kun he ei yleensä ota lapsia hammaslääkäriin ennenkuin vanhemmatkin on siellä käyneet. noh, oltiin muutettu alueelle pari viikkoa sitten ja pakko oli päästä sinne vuosittaiseen tarkastukseen lapsen kanssa. olin hieman, että "mitä vit--?" kun uhkasi laittaa raudat meidän poitsulle! toivottavasti teidän hampilääkärireissu on mukavampi, ku meidän.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kun pääsitte tutista. Eikö ole ihanaa kun ei enää tarvi miettiä, että missä se on jne...ja lopulta siitä luopuminen menee aina niin hyvin. Vanhemmat vain on ihan kauhuissaan alussa.

meilläkin jopa Micke on alkanut puhumaan ja jopa suomea joskus. Minnean kaveri Celina oli sanonut: Minnea, jag älskar dig. Johon Minnea oli vastannut: Joo, jag älskar mig!

Mutta meidän kaksivuotiaalla on kyllä noin iso ego. : )

t. Anu

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kummitäti, kyllä se muistaa :) Puhuukin susta silloin tällöin. Mutta kiva kun tuutte takaisin vaikkakin vasta kesällä...

Smarre, mä olen kans ollut huomaavinani että Suomessa jätetään tutti aiemmin. Ruotsissa ei ole ollenkaan niin tarkkaa - eihän siellä ole ekaa hammastarkastustakaan ennen kun 3 vuotiaana.

Elli, tollaiset hammaslääkärit on kyllä NIIN syvältä!! en kyllä yhtään usko tuommoiseen fuulaan. että puolivuotiaana? On se kumma ettei ruotsalaisilla lapsilla ole sitten kaikilla hammasrautoja, kun tuttia pidetään yleisesti parivuotiaaksi... hirveän ärsyttävää. Mä kyllä sanon takas jos rupee jotain vänkäämään... plus että eihän Ruotsissa edes ole hammaslääkäriä ennen 3v, milläs menet vaikka haluisit???

Anu, no jaa meidän nukkumaanmenot on sittemmin olleet vähän sitä ja tätä- eikä se meillä juuri ollut hukassakaan... mutta onhan se hyvä ettei tarvi muistaa ottaa reissuille mukaan. Kun vaipoista vielä pääsisi joskus... viimeistään kai koulussa, niin hidasta tahtia tää homma etenee.
Terkkuja. Hauska Micke :)

ratón kirjoitti...

:) Meillä on tutti vielä ahkerassa käytössä ja 2 vuoden rajapyykki lähestyy... Ja maitoa juodaan vielä tuttipullosta. Lastenlääkäri sanoi, että koska imeminen tuntuu tuottavan niin paljon nautintoa vielä lapselle, antaa olla toistaiseksi :). Ajattelin kanssa, että joskus reilusti ennen 3 vuotiasta tutti on oltava pois... jos vaikka ensi kesänä aloitettaisiin...