keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Eroahdistusta ja vähän politiikkaakin

Oltiin viikonloppuna illalliskylässä. Kotiuduttiin sieltä puoli yhden aikaan. Aiemmin ollaan kerran oltu Veran kanssa iltakylässä, mutta silloin palattiin "jo" 23 aikaan kotiin. Vaikka Veran nykyiseen rytmiin yleisesti kuuluu valveillaolo noin 22-24 tai 23-01, ei tämä lauantainen valvominen mennytkään ihan huomaamatta. Vielä maanantainakin oli väsymyksestä kuutamolla! Huh. Tätäkö tämä nykyään on? Ei vaan mamma jaksa enää samaan malliin kuin ennen vauvaa...

Viikonloppuna ostettiin myös vihdoin mekin pinnasänky. Uutena tuli sekin taloon, meillä kun ei ole autoa niin ei ole juuri blockettia tai muita käytettyjen tavaroiden markkinoita käytetty. Oikeastaan tämä onkin ollut autottomuuden suurin haittapuoli. Kun ei niitä kamoja oikein pääse mitenkään hakemaan ilman autoa. Ikeaankin on vaikeaa suhata. Eli tavaroihin on mennyt jonkin verran rahaa, mutta toisaalta lohduttaa se, miten paljon autottomuudessa säästää - auton osto, bensat, vakuutukset, parkkipaikat, tietullit... Pinnis tosin tuotiin lähipuodista kotiin taksilla!Mutta taksinkäyttökin silloin tällöin lienee halvempaa kuin autosta tulevat kulut.

Ollaan sittemmin yritetty totuttaa Veraa pinnasänkyyn, mutta niin on ollut sekä tyttärellä että äidillä vaikeaa. Ensimmäinen eroahdistus! Kun on tottunut tuhisemaan vierekkäin, ei vain kykene kuuntelemaan tuhinaa ja ähinää pinnasängystä. Nukkumisesta ei tule kummallakaan mitään.. niinpä pinnasänky on tällä hetkellä tyhjillään, mutta ehkä pikkuhiljaa totutellessa päästään sitäkin käyttämään.

Ruotsin hallitus on vuoden istuttuaan epäsuositumpi kuin koskaan. Tämä siitä huolimatta, että porvarihallitus on toteuttanut melkeinpä kaikki vaalilupauksensa. On tämä kummaa kansaa; mitä ne oikein haluavat? Vai onko se tosiaan niin, että hallitus on aina epäsuosiossa ja oppositio voimissaan, oli hallituksen politiikka mitä tahansa? Demarien kannatusluvut on korkemmat kuin neljän porvaripuolueen yhteensä. Vaikka veroja lasketaan ja jokaisella työssäkäyvälle vihdoinkin jää hiukkasen enemmän rahaa käteen kuussa. Mutta tämähän on ruotsalaisen mielestä epäsolidaarista politiikkaa - siinähän on jotain epäilyttävää, jos työnteosta jopa voi tienata rahaa...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eräs ystäväni laskeskeli taannoin, että tulee edullisemmaksi käyttää julkista liikennettä ja ajaa parikin kertaa viikossa taksilla (hiukan matkasta toki riippuen) kuin omistaa auto ja ajella sillä.

Joskus auto olisi ihan näppärä esim. viikonloppumatkoilla tai juuri isompia ostoksia tehdessä. Nykyisin kuulemma alkaa onneksi ainakin täällä pääkaupunkiseudulla olla ihan kohtuuhintaisia pienempiä autonvuokraamoita, joista oikeasti voi autoa tällaisiin tarkoituksiin vuokrata ilman että siihen tuhraantuu koko omaisuus.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Tiitu, näin minäkin olen järkeillyt. Laskelmia en tosin ole tehnyt, mutta hyvä jos joku on oikein laskenutkin ja tullut samaan tulokseen :)

Suomessa ainakin pari vuotta sitten oli vielä törkeät autojen
vuokrahinnat, melkein kaksi kertaa kallimpaa kun Ruotsissa!! toivottavasti nykyään on tosiaan jo kohtuuhintaisempaa. Täällä on onneksi ihan kivasti autovuokraamoja joista saa ihan ok hintaan auton päiväksi pariksi.

Norppa kirjoitti...

Lapseton kommentoi:
Vahva huhu kertoo, että monelle äidille on aivan mahdotonta antaa pienen vauvansa nukkua erikseen kun pitää jatkuvasti tarkistaa että "nukkuuko" se tai "onko sillä kaikki varmasti hyvin" tai ei saa vain unta kuin miettii olisiko vauvalle kuitenkin parempi nukkua vielä vieressä..
JA kun yli puoli vuotias vähän isompi vauva sitten vahva tahtoisesti ilmoittaa ettei enää ainakaan aio opetella erikseen nukkujaksi, äiti alkaa vähitellen toivoa että sittenkin olisi totutellut nukkumajärjestykseen aiemmin.. ;)
Mutta eiköhän se ole niin ettei väkisin kannata tehdä mitään. Muuten väsähtää itsekin ja on kurja mieli. Jokaiselle sitä vauhtia ja siinä järjestyksessä kun oman mielen ja perheen kanssa tuntuu hyvältä!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Heippa norppa,
näin minäkin olen ymmärtänyt. Itselle enemmänkin on vaikeampaa nukkua erikseen ja kuunnella tuhinaa ja ähinää pinnasängystä kuin vierestä; vieressä on myöskin helpompi silittää vauvaa uneen. Uskoisin, että äitin/isän ruumiinlämpö myös vaikuttaa vauvan nukahtamiseen. Mutta jossain vaiheessa tietysti pitää totutella vauva omaan sänkyynsä... Onneksi olen myös kuullut usealta tutulta, että nukuttaminen pinnasänkyyn vielä 6kk ikäisenä on sujunut oikein hyvin, joten uskon että toivoa on... :)