sunnuntaina, elokuuta 18, 2013

6 v. Pyjamapartyt

Vera täytti heinäkuun lopussa kuusi vuotta. 6 vuotta, koululainen siis! Huhhei ja huraa! Tällainen kakku oli meillä juhlapäivänä, ihan itse väkerretty.


Tänä viikonloppuna vietettiin sitten kaverisynttäreitä. Meillä oli ensi kutsut, ruokaa ja juomaa ja ohjelmaa. Sitten saivat vieraat jäädä yöksi. Tämä on ollut tredinä täällä meillä, joten luvattiin sitten Veralle aikansa kyseltyään, kun yks parhaista kavereista pitää vastaavat viikon päästä.

Kolme tyttöä halusi jäädä, aluksi tyttöjä oli neljä mutta yksi tuli toisiin aatoksiin ja alkuillan aikana ja äitinsä kävi sitten hakemassa tytön kotiin yöksi. Katseltiin filmiä ja syötiin popcornia ja sen jälkeen syötiin iltapalat, pestiin hampaat, luettiin iltasatu ja kaikki sitten nukkumaan samaan huoneeseen. Kaksi kerrossängyssä, kaksi lattialla. Oli aikalailla supinaa ja sipinää, mutta lopulta 10.30 nukkui viimeinenkin. Vidar nukkui meidän kanssa.

Ajateltiin, että tämähän meni hienosti, odotettua ja pelättyä paremmin!

No, sitten yhdeltä yksi vieraista heräsi ja valitti korvakipua. Kysyä isää, sanoi että pitää soittaa isälle. Itsestä tuntui, ett katsotaan jonkin aikaa miten tilanne kehtittyy. Kun ei oikein tiennyt edes, onko kyseessä korvakipu vai yleinen koti-ikävä. Yritettiin silittää, nukkua vieressä, jutella, mutta mikään ei auttanut. Toisaalta lapsi ei valittanut kovaan ääneen, välillä luulin jo hänen nukahtaneen, ennen kuin kuului taas pieni nyyhkäys.

Lopulta, puolitoista tuntia ja meidän molempien yritettyä, totesimme että kyllä vanhemmat pitään vaan soittaa hakemaan lapsi kotiin. Eli puoli kolmelta soitimme sitten isänsä hakemaan. Arvatkaa, oliko aamulla puhki olo...! Ei ole enää tottunut yövalvomisiin!!

Muut tytöt heräsivät klo 5. Vera oli kuullut, miten kaksi jäljellä olevaa vierasta pohtivat, onko korvakipuinen ryövätty yön aikana. Ai kauhea. Varsin vilkas mielikuvitus sanoisin...

Me saatiin onneksi nukkua vielä jonkun aikaa, vaikka tytöt jo keikkuivat ylhäällä, vasta seiskan aikaan piti lähteä laittamaan aamupalaa.

Mutta kyllä totesin, että meidän yöpymiskekkerit on nyt pidetty vähäksi aikaa! Parin-kolmen vuoden kuluttua voidaan harkita uudestaan. Ehkä.

3 kommenttia:

pilami kirjoitti...

Huh. Oliko sillä muuten oikeasti korvatulehdus? Rankkoja bileitä siellä teilläpäin jo 6-vuotiailla. ;)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kuulemma hänellä on usein korvat kipeät, en tiedä oliko se tulehdus vaiko muuten vain, oli kuitenkin korva "puhjennut" ja tullut nestettä joten varmastikin sattui...

Tosiaankin rajut bileet! Ja ensi viikonloppuna menee sitten Vera ekaa kertaa kaverille yökylään, saa nähdä lähdetäänkö meiltä sillä kertaa hakemaan keskellä yötä kotiin... ihan koti-ikävän takia kylläkin siinä tapauksessa.

Joo, meille riitti kyllä hetkeksi!! Eikä nyt kyllä mun mielestä itse asiassa 6 v tarvii vielä kaverien luona yöpyäkään...

pilami kirjoitti...

Mut aattelepas miten "helpolla" pääsee sitten kun ne on isompia - vanhempien pitää ehdottomasti olla poissa kun on bileet. ;)