sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013

Koulutielle

Tällä viikolla oli eka tutustuminen uuteen kouluun. Lasten kanssa mentiin, ja yllättäen vanhemmat eivät saaneetkaan olla paikalla. Lapset jäivät opettajien kanssa huoneeseen ja meidät vanhemmat passitettiin tunniksi kahville. Hyvin siellä oli sujunut, jopa nokun tehtävän olivat tehneet. Meitä äitejä ja vähän isiäkin jännitti kyllä ihan yhtä paljon kuin lapsiakin... toinen koulukäynti on sitten 2 viikon päästä, ja koulu (esikoululuokka) alkaa 20.8. Opettajat tuntuivat tos mukavilta, ja kaikki meidän päivkodista tulevat lapset olivat ainakin tässä vaiheessa vielä samassa ryhmässä.

Ruotsissahan esikoulu on aina koulun yhteydessä ja lasketaan jo koulutoiminnaksi, vaikkei kuulukaan oppivelvollisuuden piiriin eikä siten ole "pakollista". Läksyjä ei myöskään tule tämän vuoden aikana käsittääkseni.

Tänne on vihdoin tullut kauankaivattu kevät, ja kesäkin kolkuttelee jo ovella. Tänään oli upea auringonpaiste ja ensimmäistä kertaa puissa lehdet. Ihanaa! Lenkkeillessä aurinkoista Norr Mälästrandia pitkin sitä usein miettii, miten upea Tukholma onkaan. Onni asua täällä! Vaikka Helsinki onkin myös lähellä sydäntä... ensi viikolla tullaankin suomalaisen äitienpäivän viettoon Suomeen, Ruotsissa äitienpäivää vietetään kuun lopussa.

Ollaan myös päästy pyöräilyn makuun pitkästä aikaa, ostettiin aikuisen pyörään liitettävä erillinen lastenpyörä ns. påhängscykel ja se toimii tosi hienosti! Vera istuu tällaisen lisäpyörän päällä ja Vidar lastenistuimessa. Näin koko porukka voi lähteä pyöräretkelle. Meillähän ei itse vielä oikein osata pyöräillä. Pikkuhiljaa, ja tästä on syntynyt ekaa kertaa oikeaa pyöräilemisen iloa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Läksyistä sen verran että meillä on ollut tässä esikoulussa lukuläksy ja kirjain-läksyjä.. Tuo kirjain läksy on sellainen että joka maanantai tulee uusi kirjain, viime viikolla oli G ja sitten tiistaiksi piti sitten tuoda kotoa esine jossa tuo kirjain on. Lapset myös harjoittelee kirjaimeen liittyvää lorua sekä kotona että koulussa. Tiistaina tuli sitten lukukirja (joka muuten piti itse päällystää) josta luetaan perjantaihin mennessä kaksi sivua.

Eli meidän esikoululainen on oppinut lukemaan ja kirjoittamaan tämän esikoulun aikana. Tietty ei täydellisesti, mutta kuitenkin. Mutta aika paljon on vanhempien vastuussa ollut jo esikoulussa kotitehtävien teko jne.

Mutta tietty joka koulu on erilainen.

terveisin
Laura
Karlstad

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on tuo koulun aloitus ensi viikolla ja vieläkin jahkaillaan koulun valintaa! Tuonne lähi-mamulaan on paikka, mutta saa nyt nähdä. Meidän tyttö on aina ollut tosi reipas ja rohkea, mutta nyt musta on alkanut tuntua, että toinen on ihan liian pieni kouluun. :/ Ainakin ruotsalaiseen kouluun...

Mistä ostitte pyörän? Meillä on ollut suunnitelmissa hankkia myös tuommonen, mutta yllättävää kyllä sitäkään ei olla saatu aikaseksi.

Harmittelin talvella leikkikaverin puutetta. Kiitos leikkitreffiehdotuksesta! Aloitin juuri siihen aikoihin työt ja olen ollut aivan koomassa koko kevään. Juuri mitään en siis ole saanut tehtyä. Lapsella on ruotsin kieli alkanut sujumaan nyt keväällä ja leikkikavereita on löytynyt päiväkodistakin.

Hieno homma, että teidän hoitokuviot järjestyi parhain päin.

Terveisin, Mamulainen laitamailta

Tukholman tyttö kirjoitti...

Hei Laura,no itse asiassa en ihan ole täysin perillä miten se meidän esikoulussa menee.. ehkö siellä jo jotain kotitehtäiä voi tullakin...teillä kuulostaa ainakin hyvältä! Meillähän jo osataan monet kirjaimet ja numerot, joten hyvässä vedossa ollaan :)

Hei Mamulainen :) kyllä se ihan varmasti hyvin menee siellä ruotsinkielisessä koulussa, varsinkin kun kielikin on alkanut sujua kuten mainitsit. Tosi hieno juttu!

Ostetiin pyörä jostain pyöräliikkeestä, auto oli vuokralla joten oltiin peräti ihan kaupungin ulkopuolella... en kyllä muista kaupan niemä edes! Täbyssä se oli joka tapauksessa, mutta löytyy niitä muualtakin :)