maanantaina, kesäkuuta 25, 2012

Kuukauden saldo

Aika liitää ja puoli kesää on pian ohitse! Säistä ei sitä kyllä huomaisi - sateisessa pohjolassa ei edes työnteko harmita, kun mittari näyttää 12-13 astetta ja bikineille ei ole juuri ollut vielä käyttöä. Juhannus oli ja meni maalla, hyttysten syötävänä, sentään aattona oli mainio sää ja päästiin ihan nauttimaan lämmöstä. Porukat hyytyi aikaisin, yksi sairastelun takia, toinen koska oli raskaana ja loput vaan ihan lapsia nukuttaessa. Että sellainen railakas juhannus! Lapset on raukat ihan syötyjä, muhkuroita ja patteja riittää joka puolelle kroppaa.

Meillä oli tapahtumarikas kesäkuu, kun alkukuusta löydettiin asunto, josta tehtiin tarjous jo ennen näyttöä ja se sitten meni pikkuisilla muutoksilla läpi. Kyseessä on piharakennus Tukholman keskusta-alueella - siis talo keskellä keskustaa! Täydellistä!

No, sitten tulikin paniikki, koska alkuperäinen tarkoitus oli ollut, että remontoidaan omamme ja myydään ensin, ja sitten vasta ostetaan.  Näinhän se usein menee, varsinkin Ruotsissa, että kun sopiva asunto tulee kohdalle, pitää tilaisuuteen tarttua heti - ja koko hommaan voi mennä n 2-3 päivää. Oltiin jo kaveri varattu remonttihommiin 2 viikoksi heinäkuussa lomamme aikana. Soitetttiin sitten hänelle torstaina, että voisitko tulla viikonloppuna ja aikaa onkin n 5 päivää. Kaveri tuli sitten, raukka hommiin koko viikonlopuksi. Lisäksi olin juurikin Bostonissa kun tämä tapahtui, eli kerkesin käydä asuntoa katsomassa ennen lähtöä ja sitten kaupat oli tehtävä matkan aikana!!

Siinä sitten maalattiin ja paklattiin, korjattiin seiniä ja ovia ja roikkuvia ovenkahvoja. Yksi ovi oli mm potkaistu sisään, kun lukko meni tässä keväällä rikki eikä ovea saatu muuten auki... Lasten kanssa oltiin 2 päivää evakossa. Vanhemmat tuli kyläilemään remonttia seuraavana maanantaina, jolloin J lähti työmatkalle Norjaan. Yllättäen meklari halusikin ekan ennakkonäytön jo keskiviikolle, ja kysynnän vuoksi yleisen näytön jo lounasaikaan torstaille (kun aluksi piti olla su ja ma) - ja torstai-iltana asunto oli myyty!

Olimme ostaneet uuden asunnon edellisenä torstaina - siis viikon aikana ostimme asunnon, remontoimme, vanhemmat tulivat kylään, olin työmatkalla USA:ssa, mies oli työmatkalla Norjassa ja ostimme uuden asunnon! Mikä viikko...

Sen jälkeen onneksi sai vähän rauhoittua, kohti juhannusta, tosin samanaikaisesti kaiken kanssa Veralla oli sitkeä silmätulehdus. Onneksi vanhemmat olivat apuna, muuten homma olisi varmasti mennyt ihan käsille...

Muutto on joka tapauksessa jo elokuun alussa, nyt vielä muutama päivä töitä Suomesta käsin -sitten lomaillaan Suomessa ja vähän myös Espanjassa, ja kunhan sieltä palataan niin sitten jo muutetaankin.

5 kommenttia:

emmi kirjoitti...

Wow! Onnea uudelle asunnolle!
Ei voi kun kauhistella näitä asuntokauppoja tässä maassa. Ja kun siihen rumbaan joutuu sisälle niin sit mennään! Oon aika onnellinen, että ei tarvi enää siihen hommaan ryhtyä. Toivottavasti... koska eihän mekään olla edes vielä saatu uuden avaimia käteen :)

-lea kirjoitti...

Onnea! Luulen tietäväni minne muutatte, ihastelin ääneen ilmoitusta lukiessani. Mutta komppaan edellistä kommentoijaa, asuntokauppa Tukholmassa on sen verran hurjaa touhua, ettei heikkohermoisten pidä siihen ryhtyä. Vuosi ainakin menee toipuessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kuulosta edulliselta tuollainen asumisratkaisu, mutta ihanalta se kyllä kuulostaa!

nina kirjoitti...

Paljon onnea uudesta kodista! Kuulostaapa houkuttelevalta - siis talo, ei asuntokauppojen tekeminen;)Ja oikein hyvää kesää!!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Emmi, kiitos! Hienolta tuntuu, ja jännältä! Toivottavasti tosiaan ei tarvitsisi enää koskaan tähän ryhtyä uudestaan...

Whatsoever, ei tämän tyylisiä asuntoja tule kovin usein markkinoille, joten ehkä kyseessä on juurikin sama mitä olit ihastellut...usein nämä piharakennukset kun tuppaa olemaan aika pieniä, vanhoja pesutupia jne. Tämä on vanha talli... Kyllä hurjaa touhua asuntokauppa on tosiaan!

Anonymous, joo ei ole edullinen. Mutta edullista ei ole keskustassa asuminen, oli ratkaisu mikä tahansa. Siihen nähden tämä oli kuitenkin aika kohtuullinen...

Nina, kiitos! Hyvää kesää myös sinulle!!