tiistaina, marraskuuta 15, 2011

Kasvukipuja

Meidän Vera herää välillä öisin siihen, että jalkoihin sattuu tosi kovasti. Ollaan päätelty, että kyseessä on kasvukivut. Vaiva tulee aina öisin ja välillä tosi voimakkaana. Pää ihan hiessä raukalla, kun sattuu niin. Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa? Mitä asialle voisi tehdä, vai voiko mitään?

Särkylääkettä yritin jo antaa, mutta eihän sellainen 4-vuotiaalle kipeälle mennyt alas. Suppoja en jaksa ruveta taistelemaan, kun toinen  on ihan puhki. Nyt kylläkin nukahti. Mutta mieskin on  kolmen päivän työreissulla, saas nähdä mitä tästä yöstä tulee...

10 kommenttia:

Kippuralla kirjoitti...

lämmin auttaa. aikuisen iso villasukka tai säärystin, ja alle vaikka pitkikset. tuo on tosi kurja vaiva, itse kärsin siitä paljonkin pienenä (muistan) ja esikoinen pyytelee ihan itse kaikkiin jalkakipuihin öisin säärystintä.

emmi kirjoitti...

Ush, muistan myös itse nuo kivut, joita kasvukivuiksi kutsuttiin. Toivottavasti tuo Zallaahin ehdottama lämmin auttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lämmön sanotaan auttavan, joo. Mahtaisikohan nestämäisistä särkylääkkeistä ("vauva-Buranasta" tms.) olla apua, kun pillerimuodossa (?) ei uppoa ja supot eivät yökäytössä muutenkaan ole se helpoin vaihtoehto...

Nina kirjoitti...

Mulla oli kanssa pienenä tosi kovia kasvukipuja, ja ainoa mikä auttoi oli kuuma lämpötyyny - en tiedä vieläkö sellaisia jostain saa, mutta laite on siis sähköllä kuumaksi lämpiävä "tyyny" joka levitetään jaloille. Tämä tosin kuulostaa näin kirjoitettuna vähintäänkin omituiselta;sähkö ja nukkuva lapsi, mutta oliskohan mun vanhemmat aikoinaan käyneet napsauttamassa sen pois päältä kun olin taas nukahtanut....

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on ollut....olen yrittänyt tarjota alvedonia, mutta tyttö ei ole halunnut...t. Anu

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Minulla kasvukipuihin auttoi kanssa lämpö (villasukat) ja hieronta. Itse kokeilisin eri särkylääkkeitä, jos nestemäinen lääke ei toimi on yleensä pamol f tyyppinen pureskeltava lääke onnistunut.

Toivottavasti tilanne helpottaa pian!

Laura kirjoitti...

heh, ruotsissa ei oo kuultukaan mistään nestemäisestä buranasta. Ei sieltä saa Buranaa.Suomessa on kaikkia mahdollisia särkylääke variaatioita, mutta ei naapurimaassa. Valitettavasti. Kaikkeen vaan Alvedonia eli Paracetamolia.Oli siellä jotain ibuprofeiinia markkinoilla, kauppanimeä en muista, mutta ei lasten annoksina. Täällä ei ihan noin reipaita kipuja oo lapsilla ollut, mutta särkylääkkeellä täälläkin on pelattu. Tuo villasäärystin voisi olla myös ihan kkeilun arvoinen juttu. Tsemppiä!

Mimmu kirjoitti...

Meillä on myös tytöllä ollut pari kertaa kasvikipuja ja varsinkin ensimmäisellä kerralla säikäytti kovasti miksi lapsi itkee hysteerisesti keskellä yötä eikä osaa kertoa mikä on vialla. Me saatiin ohjeeksi hieroa kipeää jäsentä ja lämmittää villalla. Särkylääke ei kipuun auta, joten sitä kannattaa antaa vain jos lapsi on hysteerisen itkuinen eikä meinaa rauhoittua. Meillä vain on ollut ongelma ettei tiedä mitä jäsentä oikein hieroisi, kun lapsi osoittaa vain päätään ennen kuin saa rauhoituttua, joten särkylääkettä on annettu molemmilla kerroilla.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli itselläni kasvukipuja pienenä ja muistan kyllä miten ne oli kamalia. Äiti laittoi silloin villasukat jalkoihin ja haki vähän lämmintä maitoa joka sitten auttoi uudestaan uneen.

Laita tilaus seuraavalle Suomesta tulijalle nestemäisestä Buranasta, meillä se on ainakin ihmelääke joka kelpaa lapsille ja sen lisäksi kuumeessa auttaa nopeammin ja pidempään kuin paracetamol.

Toivottavasti helpottaa pian Veran kivut!

t. Marja från GBG

Tukholman tyttö kirjoitti...

Villasukat ja säärystimet siis kehiin seuraavalla kerralla!

En ole kauhean hyvin edes tutustunut Ruotsin särkylääkemarkkinoihin, täytyy käydä meidän lääkekaappi kunnolla läpi ja ostaa sit Suomesta jos täältä ei saa.