perjantaina, lokakuuta 15, 2010

Vidar, krigaren från skogen

Veli on viimein saanut nimenkin, ja paperit on tällä viikolla toimitettu maistraattiin. Ristiäiset järjestetään vasta joulukuussa ja haluamme hommata passin jo ennen sitä, joten rekisteröinti maistraattiin pitää siis tehdä erikseen. Ja onhan se hyvä saada nimi papereihin mahdollisimman pian!

Tyypin nimi on Vidar, isänsä äidinisän mukaan. Toisena nimenä äitinsä äidinisä Otto. Otto kun lausutaan ruotsiksi "uttu" ei se kelvannut ekaksi nimeksi. Vidar on pohjoismaisen mytologian mukaan yksi jumalista, Odinin poika, myös vapaasti käännettynä "metsän mies" tai "metsän sotilas". Vidaria kuvaillaan myös hiljaiseksi (=tystlåten), ja hyvin vahvaksi. Sopii hyvin suomalaiselle miehelle siis :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Reetta kirjoittaa:
Ihana nimi, ja aivan ihastuttava valokuva! Ovat suloisia kumpikin!

Mimmu kirjoitti...

Ihana nimi ja niin kauniita merkityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kivan nimen olette löytäneet pienokaiselle! Ja saas nähdä, miten kesäiset Rengon metsät kutsuvat poikaa!
T. A-R

Elli kirjoitti...

komian nimen teidän pikkuveli saanut kyllä! mua rupes niin naurattamaan toi "Uttu" :-D vaikka niinhän se täällä menee ja itsekin ollaan vängätty samaisten ongelmien kanssa.

tosin viime lauantain aamuneljästä asti on ainakin puolet nimiongelmasta hävinnyt ;)
http://meidanpieninuppu.blogspot.com/2010/10/pikku-prinsessa.html

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kiitos Reetta! Vaikken tänne nyt enää kuvia laitakaan, ajattelin kuitenkin päivittää tuon 3 vuotta vanhan kuvan - hiukan kun on Vera siitä muuttunut, ja perheeseen on syntynyt toinenkin tähti :)

Kiitos Mimmu! Tärkeää oli myös että nimi on perheessä, että tuntui kuitenkin hyvältä valita suomalaisittain vähän erikoinen nimi.

A-R, ehkä Danielin kera pääsevät tutustumaan ahoisten metsiin? Olisi muuten kiva joskus nähdä, on ollut tässä mielessä, Vera viihtyi niin hyvin Danielin kanssa (aika menijä teillä!!) kesällä - etkös sä ole vielä osittain kotona?

Elli, ONNEA !!!! IHANA tyttö teille tullut :)
Eikö vaan, ihan kauheeta kun kaikki O ja U nimet piti melkein raakata pois kun ruotsalaiset ääntää ne niin oudosti! No, jotkut vielä meni ok, mutta just Otto ei sitten millään...

Elli kirjoitti...

kiitos! :D ja joo, mä vaihdoin ihan suosilla mun etunimen täällä mun suomessa olevaan toiseen nimeen, koska mun etunimi aiheuttaa todella suuria ongelmia. Outi ei jotenkin taivu kenenkään suuhun täällä :D ja norjassa se lausutaan niin, että suomalaisittain kuulostaa kun puhuttaisiin Audista!

Tukholman tyttö kirjoitti...

Elli, Outi tosiaan on aika mahdoton nimi ruotsalaisen suuhun. Itse asiassa aika moni suomalainen nimi on kansainvälisesti aika vaikea. Sitä ei ehkä tule ajatellessa nimeä päätettäessä, paitsi me monikieliset :)