sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Eka työviikko takana

Eka työviikko takana. Hienosti on mennyt, kaikilla osapuolilla. Mutta oli se aika ihanaa olla perjantaina vapaalla... jatkossa vapaapäiviksi tulee maanantait, mutten viitsinyt ihan ensimmäistä työviikkoa sentään aloittaa vapaapäivällä :) Mutta tämä siis tarkoittaa, että huominen on myös mammalomapäivä. Ihana pitkä viikonloppu! Juuri nyt tämä 80% työaika tuntuu aivan käsittämättömän hienolta. J on töissä ne maanantait, ja sillekin tämä sopii oikein hyvin. Loistava ruotsalainen vanhempainvapaasysteemi näyttää kyllä parhaat puolensa!

Syksy on myös iskenyt oikein urakalla nyt viikonlopun aikana. Masentuu vähemmästäkin. Vettä tulee päin näköä ja illalla on jo säkkipimeää. Ja koko tosi pimeä aika on vielä edessäpäin... Miten ihmeessä sen oikein jaksaa? Ja koko kuravaatehärdellikin on vielä kokematta, ja nyt jo tuntuu hankalalta! Kun tulisi niitä kauniita kuulaita syksynpäiviä, semmoiset on kivoja. Perjantai oli itse asiassa aivan mahtava, aurinkoinen päivä ja taloyhtiön rapujuhlat saatiin pitää sisäpihalla. Mahtavaa!

Täytyy muuten sanoa, että rapujen syöminen on aika rasittavaa puuhaa - tai kuoriminen lähinnä.. meinasi mennä hermot muutamaan otteeseen. Oppiikohan rapujen kuorimistouhuun koskaan sillai luontevasti kuin ruotsalaiset???

4 kommenttia:

Elli kirjoitti...

haha. onnea kuravaatehärdellin alulle! :D
se on suoraan sanottuna, ainakin mun mielestä, ihan p:stä ekat vuodet. sitten kun se muksu oppii enemmän ite pukemaan niin helpottuu. kauheinta on ehdottomasti se kumilenkkien ottaminen saappaiden alta! >.<

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kiitos vaan Elli... ;) jo nyt on ollut välillä piinaa vaikkei vielä ole varsinaisia kuravaatekelejä edes ollut!

Topi kirjoitti...

itse olen ruiskinut rapua niin itseni kuin naapureideni päälle :)
pianhan se selviää opetetaanko tuota jaloa taitoa lahden sillä puolella jo päiväkodissa! ;)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Veera, aivan, juuri niin siinä tuppaa käymään!

Meillä tosin mennään suomalaiseen päiväkotiin, mutta ehkä siellä opetetaan myös ruotsalaisia tapoja ja perinteitä ... ;)