perjantaina, kesäkuuta 17, 2005

kesä, meri, huvipuistot ja terassit..!

Vihdoinkin on tullut kesä! Tähän saakka onkin tuntunut siltä, ettei se ehkä tule lainkaan. Käsittämättömän kauan siinä meni, mutta nyt se on täällä! Viime viikonloppuna ostin kesän kunniaksi uudet sandaalit, muuten en sortunut suomalaisten ystävieni vanavedessä hurjaan shoppailuun. En edes vaikka he esittelivät minut Massimo Duttille - joka siis ei ole italialainen herrasmies eikä myöskään pyöreähkö punaviini - vaan kauppaketju, jota ei löydy Helsingistä mutta jopa kaksin kappalein Tukholmasta. En kuitenkaan sortunut suurempaan shoppailuun, ja sandaalitkin sain heti tällä viikolla käyttöön lämpötilan kohotessa yli 20 asteen!

Siispä kesä on tosiaan tullut. Tukholmaa ristiin rastiin pyöräilessä tajuan melkein päivittäin, miten kaunis kaupunki tämä onkaan! Eilen fillaroimme Stureplanilta Djurgårdenille ja löysimme mäeltä Gröna Lundin vierestä Hasselbackenin terassin, jossa oli yllättävän paljon tilaa. Harhaluulo paikan kalleudesta saattaa ehkäistä enempää massaa ihmisiä, hintataso ei kuitenkaan ollut mitenkään erityisen korkea (jos vertaa siis Tukholman yleiseen hintatasoon). Aivan häkellyttävän hienoa, aurinko paistoi, kaukana siinsi meri ja laivat, alla velloi huvipuistoon matkalla tai sieltä tulossa oleva massa... ja jo pelkkä Hasselbackenin rakennus ja pihamaa ovat viehättävä näky sinänsä.

Aikeenamme oli mennä Gröna Lundiin, mutta koska en antanut takeita pyöriä laitteissa pää alaspäin vähintään jonkin aikaa, totesi poikaystäväni, ettei huvipuiston sisäänpääsymaksu ole sitten sen väärtti. Sillä hetkellä kaipasin Linnanmäen avarakatseista maksupolitiikkaa. Miten fiksuja siellä ollaankaan verrattuna täkäläisiin! Jos olisimme päässeet sisään maksutta, olisimme käyneet ainakin yhdessä laitteessa, ostaneet jäätelön, ehkä oluen, ehkä pelanneet vähän. Taatusti olisimme käyttäneet rahaa vähintään 60 kruunun sisäänpääsymaksun verran. Mutta nyt emme siis menneet lainkaan. Lintsi voittaa Gröna Lundin maksupolitiikallaan siis mennen tullen, ja uskon että pärjännee taloudellisesti silti oikein hyvin ellei paremminkin kuin Tukholman versio.

Tänä iltana on taloyhtiön grillijuhlat, joihin olen juuri lähdössä takapihallemme. Yhtiökokous istunee vielä jonkin aikaa, siihen en jaksanut osallistua, ja nyt koen huonoa omaatuntoa. Kaikkien pitäisi olla mukana ruotsalaiseen malliin! Huh. Kerron myöhemmin, miten grillailut naapurien kesken sujuivat.

Ei kommentteja: