maanantaina, toukokuuta 16, 2005

Puoluekokousmaininkeja

Kevät on jo pitkällä! Vappu oli ja meni, ja kivat säät tulivatkin sen jälkeen. Tai ainakin kivemmat. Viikko sitten Helsingistä tullessani takaisin Tukholmaan oikein riemastuin vihreydestä joka lahden tällä puolen tulee ainakin viikon etuajassa Helsinkiin.

Vaikka vihreys puissa pidemmällä täällä onkin, niin tällä hetkellä tosin vietävästi harmittaa se poliittisen vihreyden puute, josta täällä kärsin. Suomessa puoluekokous lähestyy ja päivä päivältä hinguttaa enemmän olla perjantaina puoluekokousbussin matkassa kohti Kokkolaa. Nyt on mones vuosi kun en pääse messiin, ja etenkin tänä vuonna on jännittävät paikat edessä puheenjohtajavalintoineen.

Mielenkiinnolla viime viikonloppuna Suomessa ollessa sekä myöskin satunnaisesti Suomen TV:stä täältä nähtynä olen hämmästellyt puoluekokousedustajista noussutta hälyä. Itse monesti mukana olleena tuntuu perin oudolta, että tällaisten rivijäsenten (aktiivien sellaisten tosin) henkilöllisyyden paljastamisesta saadaan aikaiseksi suurikin kohu. Ketä oikeasti kiinnostaa? Mutta paikan päällä viikonloppuna varmasti on aika säpinää ja ihan jokainen puoluekokousedustaja joutunee median kiinnostuksen keskiöön. Eipä ole aiemmin tällaista Vihreiden pouluekokouksessa nähty! Minun lienee luotettava, että hyvän varmasti valitsevat, kuka se sitten onkaan. Toisaalta helpompaakin, ettei tarvitse muodostaa omaa kantaa.

Tukholman päässä puolestaan viimeiset gallupit osoittavat, että vihreät ovat hilkulla tippua eduskunnasta kokonaan. 4% ääniraja on lähellä, Dagens Nyheterin eilisen uutisen mukaan Miljöpartietin kannatusluku olisi 4,2%. Sillä ei kyllä kovin juhli, puolueen onneksi vaaleihin on tosin vielä reilusti yli vuosi. Vielä en ainakaan ole ryhtynyt Miljöpartietin jäseneksi, eikä viime aikaiset puoleen toimet ole juuri vakuuttaneet. Katsotaan nyt sitten, miten tässä ruotsalaistuu, ja jotakuta sitä kuitenkin tulee äänestää. Seuraavia eduskuntavaaleja ei kuitenkaan onneksi tarvitse stressata, siihen mennessä kun en joka tapauksessa ole saavuttanut edes
äänioikeutta.

Ei kommentteja: