tiistaina, elokuuta 21, 2012

Päiväkotijuhlat

Viikonloppuna juhlittiin viimeinkin Veran ja kahden päiväkotikaverin yhteisiä synttäreitä, 5+5+5. Kyllä niitä oli jo odotettukin! Saatiin päiväkodin tilat lainaksi ihan ilmaiseksi. Yhden juhlijoista äiti on ammattimainen nukketeatterin vetäjä, joten vieraaksi saatiin Cirkus Strada:


Esitys oli menestys ja lapsilla oli huippuhauskaa. Cirkus Strada esiintyy tällä viikolla Suomessa, jossakin festareilla. Aika huippua, että sellaistakin voi tehdä työkseen! Tässä tytöt jännittyneinä:



Voin myös lämpimästi suositella juhlien järjestämistä kimpassa, oli paljon mukavampaa ja myös vähemmän stressaavaa, kun ei tarvinnut ihan kaikesta huolehtia itse!
Vidar oli juhlissa myös elementissään, rohmusi makeisia ja pullia kaksin käsin puoliksi pyödällä maaten:

 
Juhlia oli ilmeisesti jännitetty niin kovasti, että illalla iski Veraan kuume kun jännitys purkautui. Nyt ollaankin oltu sairastupalaisia siitä lähtien. Vidar on myös ollut kotona, ja meillä on ollut tosi mukavaa - mitä nyt pikkuinen työstressi iskee päälle. Onneksi voidaan miehen kanssa myös jakaa päiviä, joten tänään on tullut tehtyä myös töitä kotoa käsin. Ruotsissa vabata (vabba=hoitaa sairasta lasta kotona) voi tuntien mukaan, joten systeemi toimii siten tosi hyvin.
 
Onneksi täällä ollaan myös poistamassa se älyttömyys, että Försäkringskassaan pitää ilmoittaa samana päivänä kun lapsi sairastuu eli ilmoituksen voi jatkossa tehdä myös myöhemmin. Myöskin poistumassa on velvollisuus hakea päiväkodin hyväksyntä, että lapsi on todella ollut poissa päiväkodista. Tämähän on aiheuttanut kovasti byrokratiaa ja ylimääräistä työtä päiväkodeille, eikä kuitenkaan eroa ole juuri huomattu - eli fuskaaminen ei ole ollutkaan kovin yleistä.

 

4 kommenttia:

emmi kirjoitti...

Onnea Veralle! Olipa kiva idea pitää yhteissynttärit ja mikä loistohomma, että dagis antoi käyttää tilojaan.

Ja onnea uuteen kotiin! On se kiva tunne kun saa tavarat paikalleen :-)

Mä en koskaan ymmärtänyt tuota vabbaus-lippusta päiväkodista. Lisähommaahan siinä on kaikille osapuolille. Tai siis tietenkin se tarkoitusperän ymmärtää, muttei tuota lippusten täyttelyä. Toivottavasti se häviää...

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kiitos Emmi, onnentoivotuksista Veralle ja uuteen kotiin! :)

Tekin olette päässeet muuttamaan! Aivan ihanaa, eikö :)

Nina kirjoitti...

Moro ja paljon onnea Veeralle! Meillä Aku oli eilen yhden kaverinsa 5-vee synttäreillä ja kyllä sitä odotettiin...ens kerralla kerron asiasta vasta edellisenä päivänä, niin ei tarvii päiväkausia kysellä milloin juhlat olivatkaan;)
Vidar on edelleen kovin tutun näköinen...:) Meillä oli sama hiustyyli vielä kesällä, mutta nyt takatukka sitten lähti. En tiedä onko se kyllään yhtään parempi, vähän on ikävä sitä peikkopoikaa joka koko kesän juoksi tukka vapaana hulmuten. :)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Moikka Nina, Sori kun ihan jäi vastaaminen!!! Meilläkin lähti Vidarin takatukka viimein! :) Mitä teille kuuluu?!