maanantaina, toukokuuta 17, 2010

News

 


Uutisia. Ei ole tullut tänne vielä asiasta kerrottua, vaikka tänään siis alkoi jo vko 24 :) Isomahainen kesä siis taas edessä!

Ja viime aikoina on siis tullut vertailtua neuvolakäytäntöjä Suomen päässä. tähän mennessä onkin jo ollut yksi lääkärikäynti, ja toinen on pian tulossa. Ruotsissahan ns normaaliin raskauteen ei kuulu yhtäkään lääkärikäyntiä, Suomessa peräti 3kpl.

Ultria on kunnallisen kautta ollut kaksi ja yksityisellä kävin myös suht alussa. Rahaahan siihen meni aivan törkeästi, mutta pääsi kun halusi. Ruotsissa muutamaa kk minua edellä olevaa ystävää ei päästetty 12 vkon ultraan pyynnöstä huolimatta, vaan eka ultra oli vkolla 18. Ihmeellistä touhua.

Joten tähän mennessä voi sanoa, että raskaana on parempi olla Suomessa kuin Ruotsissa. Lapsen tultua onkin sitten luultavasti toisinpäin, mitä olen kerennyt systeemeihin tutustua...

Lisää seurannee.

Posted by Picasa

13 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Valtavan suuret onnittelut!! Mukava kuulla, että jokin asia Suomen terveydenhoidossa on paremmin kuin Ruotsissa, vaikka kehittämistä tässä Suomen systeemissä edelleen on.

Elina kirjoitti...

Onnea oikein kovasti!

Unknown kirjoitti...

Ihana uutinen, onnea!!!

Minttu kirjoitti...

Jeee!! Onnea onnea edelleen! Ja tsemppiä kesän helteisiin... :)

ratón kirjoitti...

Kovasti onnea! Meillekin tulee toinen, nyt menossa rv 20 :)

Hiljainen Maija kirjoitti...

Paljon onnea!

Elli kirjoitti...

Onnea!!

ite tässä muutamaa viikkoa perässä tulossa :D

mutta joo, mä olin ihan järkyttynyt, kun kuulin että täällä on vaan yks ultra. hui!
eikä ruotsin puolella kuulemma sydänäänetkään kuulu, ennenkuin viikon 20 jälkeen, vaikka suomessa seitsemisen vuotta sitten kuului ihan hyvin 7-viikon jälkeen :D mahtaa olla antiikkiset koneet täällä siis.. jotenkin ihan järkyttävää kyllä se, miten oman onnensa nojaan täällä odottavat jätetään.

Hanna Kopra kirjoitti...

Ahaa! Onnea, grattis!

On se joka kerta huikeaa käydä läpi tavallaan samat asiat, vaikka erilaistahan se aina on. Viitekehykset muuttuu ja liikkuvia osia on vain enemmän. Kuten: miten isompi sisarrus asian kokee, mitäs sitten kun vauva syntyy, miten mahtaa jaksaa nyt ja varsinkin sitten… Huh huh.

Ihanaa ja mahtavaa odotusta ja onnittelut tietenkin tulevalle isollesiskolle.

emmi kirjoitti...

Voi ihanaa! Onnea kovasti!
Itse kun tulin raskaaksi tuntui ihan käsittämättömältä juuri nuo mistä mainitsit, ettei lääkäriä tavata ja se eka ja ainut ultra on vasta viikolla 18-20. Ja tuokin mitä Elli aiemmin sanoi, ettei sydänääniä suostuttu kuuntelemaan. Me saatiin vastaukseksi, että "jos niitä ei kuulukaan niin huolestuu vanhemmat vaan turhaan?!?".

Onnea vielä!

Ipo kirjoitti...

Onnea & onnellista odotusta! :)

Laura kirjoitti...

Oi vau! Onnea!

Hanna Kopra kirjoitti...

Niin ja siis vielä viime vuonna esim. Lahdessa oli vain 1. ultra ja rakenneultra sitten omalla rahalla. Nyt vasta Suomessa myös 2. nk. rakenneultra on koko maata koskeva ja lakisääteinen… Ja nyt keskustellaan juurikin niistä skandinaavisista maista, jotka höösäävät aina parhalla perusterveydenhoidollaan.

Hyväähän se juu on ja neuvolajärjestelmä tarpeellinen, mutta piiiiikkasen olisi kehiteltävää vielä.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kiitos kaikille onnittelijoille!!

Mimmu, joo mun mielestä Suomessa toimii paremmin raskaudenaikainen hoito. Lisäksi täällä otetaan enemmän tosissaan kaikki krempat ym eikä vaan kohautella olkapäitä että "raskaus ei ole sairaus" niin kuin Ruotsissa...

Ratón,ihanaa, onnea teillekin!!

Elli, joo se on ihan uskomatonta. Siellä suhtautuminen on ikäänkuin että no jos jotain tapahtuu ennen vkoa 20 niin ei sille kuitenkaan voi mitään... siellähän voi abortinkin tehdä ilman mitään varsinaista syytä vkolle 18 joten kai siellä teknisesti lasketaan vasta sen jälkeen että "lapsi on lapsi". Ja tosiaan, jos on jotain kremppaa niin vaan kohautellaan olkapäitä että se kuuluu asiaan. Lääkärillepääsystä pitää saada tapella...

Hna, kyllä, näin nimenomaan. Jokaine raskaus on erilainen ja tilannehan on tosiaan ihan toinen, niin tokan kuin sitten kolmannenkin kohdalla.

Ihanko totta että siis ei ollut sitä 2 ultraa olleenkaan Lahdessa? Hassua että sekin on sitten päinvastoin kuin Ruotsissa, missä nimenomaan se 2 ultra kuuluu muttei ykkönen. No onneksi Lahteenkin asti on tullut suomalainen käytäntö kahdesta ultrasta...

Emmi, juuri näin. Ihan uskomatonta. Mun mielestä äidin huolia ja ajatuksia ei tosiaankaan kuunnella eikä oteta tosissaan siellä. Mä olin kanssa ihan pöyristynyt, etten siis saanut sitä 1 ultraa. ja yksityistä vaihtoehtoahan ei siis käytännössä ole, eli edes rahalla et saa...