sunnuntaina, toukokuuta 30, 2010

torstaina, toukokuuta 27, 2010

Vakuutus ... vai ei?

No nyt olen hiki päässä vertaillut eri vakuutusehdotuksia ja jutellut kolmen aika itsepäisen vakuutusmyyjän kanssa tänään, ja olen vain enemmän skeptinen koko hommaa kohtaan. Tarvitseeko Suomessa todella vauvavakuutuksen jo ennen vauvan syntymää? If:n nainen oli aivan vakuuttunut, että heidän vakuutuksensa, jossa saa 10 000 euron korvauksen jostain pahasta vammasta jo ennen laskettua aikaa, on se ainoa oikea. Mitä hittoa se korvaus siinä vaiheessa lohduttaa, anteeksi vaan? Kyllä se on pieni lohtu katastrofin edessä. Ja yleiseen sairaalaan sitä kai kuitenkin mennään, vai???

Veran kanssa on korvatulehdusten takia käyty kevään aikana n 5-6 kertaa tavallisessa terveyskeskuksessa, aina aamulla soitettua saatu aika samantien ja ihan pätevää hoitoa mukavilta nuorehkoilta naislääkäreilttä (ikäänkuin sukupuolella tässä tapauksessa olisi väliä, mutta kuitenkin :). Siis mikä tässä julkisessa terveydenhoidossa muka mättää? Onko tämäkin itseääntoteuttava skenaario, että kun pikkuhiljaa kaikki alkaa ajatella ettei julkinen puoli pelaa, niin kohta se ei enää pelaakaan - tai siellä ei ainakaan ketään keskiluokkaisia kansalaisia käy?

Kertokaa nyt mulle, oletteko te ottaneet vauvavakuutuksen jo ennen vauvan syntymää, ja jos niin miksi/miksi ei? Mulla olisi tässä viikko aika päättää... kun sitten sitä ei enää saa.

keskiviikkona, toukokuuta 26, 2010

Tuntoja ja kremppoja

Tässä raskaudessa on ollut paljon enemmän kremppaa ja vaivaa kuin ensimmäisessä. Ekat kolme kk meni pahoinvoidessa - iltapahoinvointia, kumma kyllä, ja sen jälkeenkin on ollut paljon raskaampaa. Jumppaamista ei ole jaksanut sitten viikon 15 tai jotain ja jopa lujaa käveleminen alkaa helposti pistää. Joogastrechingissä olen onneksi jaksanut ja voinut käydä, ja se onkin ollut aivan ihanaa. Suosittelen lämpimästi niin raskaantuneille kuin ihan ilmankin!

Mutta kai se fakta, että yksi mukula jo juoksee jaloissa, vaan rasittaa aikalailla sitten kuitenkin. Nukkua tai levätä ei voi ollenkaan samoissa määrin kuin ekan odotuksen aikana. Kun on sitä ns omaa aikaa ne muutamat tunnit illassa, ei sitä viitsisi täysin käyttää nukkumiseen...

Lisäksi meillä on ollut hirmusti reissuja, joka viikko viimeisen muutaman kk ajan on jompikumpi meistä ollut matkoilla. Tosin ainoastaan kerran molemmat samanaikaisesti, kun vietettiin "viimeinen vkonloppu ilman lapsia seuraavaan kahteen vuoteen" -viikonloppu Lontoossa miehen kanssa. Oli aivan mahtavaa, vaikkakin Suomessa oli tietysti juuri silloin 28 astetta ja Lontoossa 15...

Nyt sitten pohdinnassa on kaksi perisuomalaista asiaa:
1) päiväkoti vanhemmalle lapselle vai ei
2) vauvavakuutus

Tämmöisiä ei Ruotsissa joutunut miettimään, koska a) kaikki vanhemmat sisarukset menevät automaationa osa-aikaisesti päiväkotiin ja b) vauvavakuutuksia ei ole olemassa, koska käytännössä ei ole yksityistä terveydenhoitoa.

maanantaina, toukokuuta 17, 2010

News

 


Uutisia. Ei ole tullut tänne vielä asiasta kerrottua, vaikka tänään siis alkoi jo vko 24 :) Isomahainen kesä siis taas edessä!

Ja viime aikoina on siis tullut vertailtua neuvolakäytäntöjä Suomen päässä. tähän mennessä onkin jo ollut yksi lääkärikäynti, ja toinen on pian tulossa. Ruotsissahan ns normaaliin raskauteen ei kuulu yhtäkään lääkärikäyntiä, Suomessa peräti 3kpl.

Ultria on kunnallisen kautta ollut kaksi ja yksityisellä kävin myös suht alussa. Rahaahan siihen meni aivan törkeästi, mutta pääsi kun halusi. Ruotsissa muutamaa kk minua edellä olevaa ystävää ei päästetty 12 vkon ultraan pyynnöstä huolimatta, vaan eka ultra oli vkolla 18. Ihmeellistä touhua.

Joten tähän mennessä voi sanoa, että raskaana on parempi olla Suomessa kuin Ruotsissa. Lapsen tultua onkin sitten luultavasti toisinpäin, mitä olen kerennyt systeemeihin tutustua...

Lisää seurannee.

Posted by Picasa