tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

lauantaina, kesäkuuta 27, 2009

Loma! Loma!

Espanjassa paistaa aurinko ja on lämpöä 33. Mutta on se lämmintä Ruotsissakin. Mikä siinäkin on, että aina lomat ulkomailla osuu niin, että kotonakin olisi juuri silloin tosi makee ilma?? Sitten ihan taatusti sataa loppukesän kun tullaan reissusta kotiin...

No, en kyllä valita. Täällä on tosiaan uskomattoman lämmintä ja poolilla on kiva maata. Verakin uskaltautui jo altaaseen ja saatiin lopulta raahata sieltä kiljuen kotiin.

J:n kaveripariskunta lähti tällä kertaa mukaan. Heillä on 3vuotias lapsi. Tosi mukavaa että lapsista on toisilleen seuraa, tosin tämä 3v on ujostellut aikalailla alkumatkan, vaikka Vera on yrittänyt kovasti hieroa tuttavuutta. Sinänsä mukavaa myös, että meillä aikuisilla on seuraa. Mutta mutta... vaikka kuinka tulisi ko ihmisten kanssa hyvin juttuun, huomaa jo yhden päivän saman katon alla asumisen jälkeen että tavat on erilaiset ja jotkut asiat vähän ärsyttää. Viikon päästä kun vieraat lähtevät on varmaan jo ihan kypsä..? Tai sitten ei, voihan se olla että asiat tasaantuvat hyvinkin.

Mielenkiintoinen kokeilu joka tapauksessa asua 60 neliön kämpässä kaksi perhettä viikon. Onneksi meillä on sentään omat huoneet ja omat kylppärit. Ja onneksi ollaan vielä kaverien lähdettyä oman perheen kesken vajaa viikko...

Onko teillä hyviä/huonoja kokemuksia kaverien kanssa matkustelusta?

tiistaina, kesäkuuta 16, 2009

Kesälomasuunnitelmia

Suunnitellaan täyttä häkää kesälomamatkaa Suomeen, vaikka välissä on vielä 1) juhannus Suomessa sekä 2) puolitoista viikkoa Espanjassa... mutta kun tuntuu, että pitää varata ajoissa ettei sitten viime hetkellä stressaa. Parempi stressata nyt kuin lomalla? Tällä hetkellä stressaakin sitten vähän kaikesta, miten kerkeää tehdä kaiken ennen lomaa ja sopia lomaohjelmat jne. On se vaan kumma. Kohta se kesäkin on jo ohi...

Tullaan ekaa kertaa laivalla eikä lentäen ja autokin on jo vuokrattu. Auton vuokra on Ruotsissa muuten puolet halvempi kuin Suomessa. Samalla hintaa saa Ruotsissa 2 viikkoa kun Suomessa 5 päivää. Aika törkeetä. Johtuuko se siitä, että kaikilla suomalaisilla on auto, eikä kilpailua ole? Vai mistä?

Me on joka tapauksessa mietitty pienehköä reissua Ahvenanmaalle kotiinpaluun yhteydessä. Niin ja siinä yhteydessä Muumimaailmaan. Oletteko käyneet? Suositteletteko n 2v kanssa? Me varmaan kyllä mennään joka tapauksessa kun se on niin sopivasti matkan varrella.

lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

Bilettä toisensa perään

Nyt on juhlittu oikein antaumuksella. Torstaina oli taloyhtiön pihajuhlat ja vaikka sieltä tulinkin ihmisten aikoihin kotiin, nukuin silti aamulla pommiin! Ei vaan uskoisi, mutta tuohon elävään herätyskelloon ei voi tosiaankaan aina luottaa. Tyyppi heräsi vasta ysiltä!? No, se onkin ollut kuumeessa, joten rytmit on ihan sekaisin. Nyt se nukkuu päiväunia aivan liian myöhään taas ja eilen oli kuulemma mennyt nukkumaan yöllä puoli kaksitoista samaan aikaan kun isänsä. Hei haloo, tästä ei missään nimessä saa tulla tapaa...

Itse jatkoin juhlimista eilen firman kesäjuhlissa, joissa pidin oikein ekaa kertaa puheen 120 henkilölle - lyhyen sellaisen jossa esittelin uudet työntekijät, mutta silti. Vähänkö jännitti etukäteen mutta jälkeenpäin olin sikaylpeä itsestäni - ja sitä pitikin sitten juhlia aamuneljään!! Oltiin ihanassa Rosendahls Trädgårdenissa, joka tosin ei valitettavasti ole parhaimmillaan sateessa; myöhäiseksi illaksi onneksi vähän kirkastui. Sieltä siirryttiin juhlimaan cityyn ja maksettiin 200 kruunua sisään baariin. Vähänkö törkee hinta. Mä olen kyllä ihan ulkona yöelämästä täytyy sanoa. Mutta eipä sitä kovin usein pääse/joudu bilettämään aamuun asti joten olkoon.

Tänään siis toivutaan väsyneenä sängyn pohjalla. Ei vanha kyllä tosiaankaan tällaista jaksa enää kovin usein... firman keski-ikä kun on jotain 28 niin tälläinen täti-ihminen ei ihan ole samassa kuosissa kuin meidän juniorit.

Päiväkodin kesäjuhlat, jotka myös olisivat olleet eilen, valitettavasti missattiin koska tytsy oli tosiaan kuumeessa. Nyt on jo ihan täydessä vedossa, mutta rymit ihan keturallaan. Täytynee kohta alkaa herätellä, jotta saadaan se edes johonkin aikaan illalla nukkumaan.

tiistaina, kesäkuuta 09, 2009

Kiitos

Meillä on sanottu kiitos. Oikein hienosti, monesti ja oikeassa kohtaa. Voi pientä!

sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Vaalivalvomot jatkuu, maa vain vaihtui

Nyt meillä on siirrytty jännäämään Ruotsin tuloksia :) Piratpartiet näyttäisi voittavan ja saavan paikan EU-parlamenttiin. Ketkä ihmeessä äänestää niitä... ? Ehkä EU-vaaleissa uskaltaa äänestää outoja puolueita, joita ei kuuna päivänä äänestäisi eduskuntavaaleissa? Vaikea kuvitella, että tällaisen puolueen menestys olisi kovin pysyvää.

Miljäpartiet on saamassa kaksi paikkaa ja kaksinkertaisen kannatuksen aiempaan. Toivottavasti toinen läpimenijä olisi vähän EU-myönteisempi kuin listan ykköskandidaatti. Ympäristökysymykset selvästikin ovat korostuneet EU-vaaleissa. Toisaalta se on aika loogistakin, ympäristöongelmat kun eivät todellakaan ole kansallisia ongelmia. Siksipä niin kummalta tuntuukin, että Miljöpartiet ei suhtaudu positiivisesti eurooppalaiseen ylikansalliseen päätöksentekoon, millä tavoin asioihin on huomattavasti suurempi mahdollisuus vaikuttaa kuin pelkällä kotimaan politiikalla.

Suomen vihreiden mahtavaa listaa ei voi kuin kehua. Sieltä olisi voinut äänestää ainakin kymmentä ehdokasta :D Lue lisää vaalivalvojaisista täällä

Jännää

Siis on tämä pirun jännää loppuun saakka... tuleeko kaksi paikkaa sittenkin?!!

... tuli se! Ihanaa! Onnea vihreät, huipputulos!

ps. mutta sellainen tuli mieleen, että olisi se Anni voinut vähän enemmän tuulettaa telkkarissa, oli tämä sen verran historiallinen tulos :)

Minä poljen, sinä ohjaat, niin kuin tanssi matka käy


Ekaa kertaa pyöräilemässä kolmeen vuoteen! Miten todella onkin hurahtanut hirmuinen aika viime kerrasta... Kaksi vuotta sitten olin erittäin raskaana enkä halunnut pyöräillä, ja vuosi sitten Vera tuntui liian pieneltä istumaan kyydissä.
Pyörät huollettiin viikolla ja eilen hommattiin lastenistuin sekä kypärä.
Tänään sitten kokieltiin ekaa kertaa ja olipa taas kivaa! Laulua piisasi tarakalla (mm. Bää bää vita lamm ja i-ha-haa on lemppareita) vaikka kuvassa ei juuri naurattanutkaan.


Juhlatamineissa







lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Lakkiaisia ja kansallisjuhlaa

Tänään on oltu ystävän tyttären lakkaisissa. Tänään on myös juhlittu Ruotsin kansallispäivää - jota ei siis kauheasti juhlita, kun ruotsalaisten mielestä on jotenkin noloa juhlia kansallisuuspäivää.. nationalistista hapatusta, ikäänkuin.

Täällä Ruotsissa lakkiaisia vietetään pitkin toukokuun loppua-kesäkuun alkua, kukin eri aikoihin siis. Tänään oli Karkin lakkiaiset, kuulemma tällä viikolla sekä eilen että toissapäivänä oli jonkun hänen kavereistaan juhlat. Myös penkkariajelut järjestetään tähän aikaan, ja nekin kouluittain. Ajelijoita riittää siis kaupungilla joka päivälle noin kolmen viikon ajan. Äärimmäisen rasittavaa! Ylioppilaskirjoituksia ei täällä ole lainkaan - olisihan perin epäsosiaalidemokraattista että joku saattaisi jopa reputtaa...! Kaikki pääsevät lukiosta läpi, arvosanat tietysti vaihtelevat.

perjantaina, kesäkuuta 05, 2009

Pottailua

Meillä on viime aikoina pottaharjoiteltu yhdistelmällä aamumaitopullo, television lastenohjelmat sekä pottailu.

Tänään sitten ensimmäistä kertaa tuli oikein jättipotti :) Neiti nousi yhtäkkiä aivan hädissään potalta, osoitteli pottaan ja oli hyvin todellakin hätääntyneen näköinen. Ja siellähän oli vaikka mitä! Äiti siihen tyynnyttelemään, että tämä oli oikein hyvä juttu, ei hätä ollenkaan! Kerran jutut tuli vahingossa lattialle, ja reaktio oli suunnilleen samanlainen. Totutusta poikkeama aiheuttaa selvästi hengenahdistusta - eikä pottailun tarkoitus edelleenkään ole ihan selvillä ...

Niin juu, ja tässä yhtenä aamuna viikolla pinnasängystä kuului ihan selvä huhuilu: "mamma och pappa" -yhdistelmälause! Tähän mennessä on ollut vain joko tai. Kyllä tuntui hurjalta. Niin se kielikin sieltä pikkuhiljaa. Muuten sanasto on aika suomipainotteista, mutta äiti ja isä tulee jostain syystä ruotsiksi.

maanantaina, kesäkuuta 01, 2009

Aurinko hellii

Viikonloppuna oli touhua ja hulinaa, mm Tukholman marathon. Taas taivasteltiin juoksijoita lämpöhalvauksen kourissa. Itse istuttiiin mukavasti - ja tulevasti - kaverien kanssa piknikillä ja juotiin skumppaa ja syötiin pullaa :)

Lisäksi launtaina oli kirkon kerholla kevään lopettajaiset ja kerhon tädin läksiäiset. Lauantai-iltana kerhon, piknikin ja marathonin jälkeen kerettiin vielä miehen kanssa illalliselle. Luksusta! Ja sunnuntaina vietettiin äitienpäivää auringonpaisteessa Skansenilla.

Vielä pieni vaalipläjäys. Katsopa täältä mitä tehdä, jos vihreä tunkee kylään.